Rasmus Fenhann modtager årets Wegner-pris

Tønder Kommune og Kunstmuseet i Tønder hædrer Rasmus Fenhann med Wegner-prisen 2020.

PR-foto..

Designer og møbelsnedker Rasmus Fenhann er vinderen af årets Wegner-pris. Det har Tønder Kommune og Kunstmuseet Tønder besluttet. Prisen uddeleles til en designer, som har bidraget væsentligt til nordisk designs udbredelse og/eller har bidraget til at udbrede kendskabet til Wegners virke.

Prisoverrækkelsen finder sted på Schackenborg Slot i dag. Prisen overrækkes af Japans ambassadør i Danmark Manabu Miyagawa.

"Jeg er meget stolt af at modtage Wegner-prisen, og jeg ser det som en anerkendelse af det arbejde og de mange timer, jeg gennem årene har lagt i at skabe et udtryk, der er mit eget", siger Rasmus Fenhann.

Rasmus Fenhann blev udlært møbelsnedker med sølvmedalje i 1996, og har lige siden udviklet sig og søgt inspiration både i Danmark og udlandet. Således har han været på to længerevarende studieophold hos en møbelsnedker i Japan.

Opholdene i Japan havde en betydelig indflydelse på Rasmus Fenhann, som i sin produktion kombinerer skandinaviske og japanske traditioner for design og håndværk.

Rasmus Fenhann designer selv alle sine projekter, hvor han lægger vægt på at udforske samspillet mellem form og funktion - og altid krydret med håndværk fra den øverste hylde.

Det har man kunnet opleve på f.eks. Snedkernes Efterårsudstilling, hvor Rasmus Fenhann hvert år er bidragyder, men også på udstillinger i ind- og udland samt på Gallerie Marie Wettergreen i Paris, hvor Rasmus Fenhann er fast udstiller.

- HCL

Relateret indhold

23.02.2024Designbase.dk

Mobilepay har varslet nye priser til erhvervskunder

23.02.2024Designbase.dk

Google slukker for din remarketing og personalisering

23.02.2024Designbase.dk

Sådan vælger du de mest effektive AI prompts

22.02.2024Designbase.dk

Mange glemmer det: Husk også at indberette 0 i moms

21.02.2024Designbase.dk

Flest iværksættervirksomheder er i vækstbrancher

20.02.2024Designbase.dk

Artikler med glimmer er alligevel ikke forbudte

20.02.2024Designbase.dk

Ægte messestemning og et lyst syn på fremtiden

19.02.2024Designbase.dk

Flest iværksættervirksomheder er i vækstbrancher

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med designbase.dk

Bliv en del af design- og interiørbranchens eksklusive fællesskab. Få indsigt i de nyeste produkter, trends og tendenser, spændende interviews, temaer, unikke jobtilbud og spændende events.

Se flere temaer

Events

Se alle

Copyright 2023