Regeringen sætter retningen for fremtidens erhvervsliv

I dag lancerer regeringen sit udspil om et stærkere erhvervsliv, der omhandler sanering af erhvervsstøtte og en række nye initiativer, som skaber mere attraktive rammevilkår for dansk erhvervsliv.

Foto: 123RF.com

De seneste år er den internationale konkurrence skærpet. Det betyder både kamp om kvalificeret arbejdskraft og en stigende efterspørgsel på den nyeste teknologi. Det kræver et dynamisk erhvervsliv, der kan konkurrere om vækst og arbejdspladser på den internationale scene. Og det kræver rammevilkår, som gør, at virksomheder kan udvikle sig over tid i Danmark.

Det er væsentligt, at der er solide incitamenter til at forske i og udvikle fremtidens løsninger for danske virksomheder. Derfor giver regeringen nu bedre vilkår for netop dét.

Familieejede virksomheder er en væsentlig del af den danske erhvervsstruktur, og de bidrager dagligt til at skabe velstand i Danmark. Derfor har regeringen tilsvarende fokus på denne type virksomheders rammer.

Regeringen præsenterer i dag udspillet om Et stærkere erhvervsliv. Det består både af et eftersyn af erhvervsstøtten og nye initiativer for bedre rammevilkår for dansk erhvervsliv.

Initiativerne i regeringens udspil består bl.a. af at:

  • Løfte F&U fradraget permanent til 120 pct. for at øge virksomhedernes incitament til at investere i forskning og udvikling
  • Forbedre beskatningen ved generationsskifte, så virksomhederne får retskrav på såkaldt skematisk værdiansættelse, hvilket giver trygge rammer for at give stafetten videre
  • Forbedre mulighederne for ejendomsvirksomheders succession
  • Nedsætte afgiftssatsen for bo- og gaveafgiften fra 15 pct. til 10 pct. ved overdragelse af virksomheder til næste generation.

Forsvarsminister Troels Lund Poulsen: 
”Et sundt erhvervsliv skaber velstand, som alle danskeren nyder godt af og jeg glæder mig over, at Danmark har stribevis af både store og små familieejede virksomheder, som bidrager til vækst og udvikling i hele landet. Derfor er jeg stolt af, at vi nu skaber markant bedre rammer for, at de kan udvikle sig over generationer og på danske hænder – også når det gælder virksomheder, hvor fast ejendom er en stor del af porteføljen. Samlet set letter vi skatter for over 900 mio. kr. netto med dagens udspil, hvilket vil stille Danmark bedre i den internationale konkurrence.”

Udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen: 
”I generationer har danske familieejede virksomheder været en motor for den vækst og velstand, der gør det danske velfærdssamfund muligt. Derfor er jeg særligt glad for, vi nu lader familieejede virksomheder beholde flere af deres egne penge, når nøglerne gives videre til næste generation. Vi gør samtidig generationsskiftet mere gennemskueligt og giver danske familieejede virksomheder en tiltrængt økonomisk sikkerhed for, hvad de skal betale i skat. Det fastholder virksomheder i Danmark og frigør midler til investering i nye arbejdspladser, nye markeder og ny teknologi. Endnu et eksempel på tiltrængt politik, der kun lader sig gøre med en regering hen over midten.”

Skatteminister Jeppe Bruus: 
”Danske virksomheder skal have gode og tidssvarende rammevilkår for at kunne udvikle de nødvendige løsninger, som skal få os helt i mål med den grønne omstilling. Derfor er jeg særligt glad for, at regeringen i dag lægger op til permanent at forhøje fradraget for virksomheders udgifter til forskning og udvikling til 120 pct. Det skal gøre det mere attraktivt for virksomheder at investere i forskning og udvikling og dermed sikre Danmarks styrkeposition inden for grønne teknologier og sundhed”.

Erhvervsminister Morten Bødskov: 
”Dansk erhvervsliv og de danske virksomheder beviser gang på gang, at de kan måle sig med internationale sværvægtere på den globale scene, når det kommer til at score topresultater på konkurrenceevne. En klar forudsætning for, at vi fortsat har et erhvervsliv i vækst, er de rette rammevilkår. Derfor vil vi give erhvervsstøtten et grundigt eftersyn og prioritere midlerne, så vi får mest mulig forskning og udvikling for pengene. Samtidig vil vi gøre det lettere at overdrage den familieejede virksomhed til den næste generation”.

Relateret indhold

19.07.2024Designbase.dk

Future on Stage på Maison&Objet

19.07.2024Designbase.dk

Mater fortsætter den grønne rejse

15.07.2024Designbase.dk

Markant færre unge frem mod 2040

12.07.2024Designbase.dk

Ny analyse om ældre på job

10.07.2024Designbase.dk

Hver 3. elev stopper indenfor 5 år

08.07.2024Designbase.dk

Falske kopibutikker skyder op online

08.07.2024Designbase.dk

Sådan bliver virksomhedens glemte IT-produkter et aktiv

05.07.2024Designbase.dk

Nu bliver det lettere at generationsskifte

Hold dig opdateret med designbase.dk

Bliv en del af design- og interiørbranchens eksklusive fællesskab. Få indsigt i de nyeste produkter, trends og tendenser, spændende interviews, temaer, unikke jobtilbud og spændende events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Dimex
Messe
Det bliver alt andet end almindeligt: Nordstil sommerudgaven er klar.

"Fra regionen - til regionen” er temaet for den kommende Nordstil sommerudgave, der finder sted fra 27. til 29. juli 2024. I tæt forbindelse med Hamborg Messe og i bæredygtighedens ånd støtter Nordstil den nordlige region på en række forskellige måder. Forhandlere i Norden kan forvente en bred vifte af mærkevareproducenter, markante nystartede virksomheder, originale producenter og unge designere på deres sædvanlige ikke-standardiserede måde. Inspiration er garanteret!

Dato

27.07.2024

Tid

08:00

Sted

Hamburg

Dimex
Messe
Nordstil - Bestillinger afgives i nord

Som det nordlige knudepunkt tiltrækker Nordstil hvert år adskillige købere om bord - det er her den nordtyske detailhandel og mange flere bestiller innovative produkter til deres sortiment. Masser af impulser og et udvalg af produkter, der ikke er andre steder i sigte i norden!

Dato

27.07.2024

Tid

10:00

Sted

Hamborg

Lifestyle & Design Cluster
Messe
Circular Furniture Days rykker til Formland

Udstilling viser cirkulære løsninger indenfor møbler og interiør

Dato

17.08.2024

Sted

Messecenter Herning

Formland
Messe
Vi ses til Formland Autumn

Nordens mest inspirerende design- og interiørmesse 17. - 19. august 2024

Dato

17.08.2024

Tid

09:00

Sted

MCH Messecenter Herning Vardevej 1 7400 Herning

Stockholmsmässan
Messe
Velkommen til Formex

Formex er en messe for dig, der arbejder inden for gave-, boligtekstil- og boligindretningsbranchen eller medierne. Er du køber, dekoratør, designer, stylist eller arkitekt, er du hjertelig velkommen!

Dato

27.08.2024

Tid

09:30

Sted

Mässvägen 1, 125 80 Stockholm

Oslo Design Fair
Messe
Mødested - design, arkitektur og håndværk

Oslo Design Fair er en effektiv handels- og netværksarena for deltagere fra hele verden.

Dato

28.08.2024

Sted

Messeveien 8, 2004 Lillestrøm

Copyright 2023