Sænk momsen og sæt gang i hjulene

Coronakrisen rammer fortsat dansk erhvervsliv hårdt. Derfor foreslår SMVdanmark og KA, at momsen midlertidigt sænkes til 15 procent for resten af året. En løsning, de mener vil igangsætte økonomien.

SMVdanmarks vicedirektør, Jakob Brandt, mener, at en momsnedsættelse vil være en enkelt og effektiv løsning. Foto: SMVdanmark..

Sænk momsen fra de nuværende 25 procent ned til 15 procent for resten af året. Sådan lyder et nyt forslag fremsat af SMVdanmark og arbejdsgiverforeningen KA til Christiansborg-politikerne.

”At sænke momsen er en god ide fordi det er enkelt, effektfuldt og vil skabe øget aktivitet lige med det samme – præcis hvad vi har brug for at kickstarte økonomien igen. Vi skal have danskerne til at bruge penge, da det vil holde hånden under erhvervslivet bredt, og sikre arbejdspladser landet over”, siger SMVdanmarks vicedirektør, Jakob Brandt.

Konkret forslår de to parter, at momsen sænkes fra 25 procent til 15 procent på alle varer og ydelser i hele andet halvår af 2020.

”Vi hører i medierne dagligt om virksomheder, som enten er tvunget til at fyre medarbejdere eller til helt at dreje nøglen om på grund af coronakrisen. Virksomhederne skriger på omsætning, og derfor skal vi have folk til at bruge penge”, siger KA-direktør Karsten Høgild og fortsætter:

”Vores beregninger viser, at forslaget vil spare en familie med en gennemsnitsindkomst for mellem 1.500 og 2.000 kroner netto om måneden”.

Momsnedsættelse vil gavne alle
Med forslaget fremhæver SMVdanmark og KA samtidig fire konkrete argumenter for, hvorfor en momsnedsættelse vil se sig gavnlig i forhold til den nuværende situation.

Da momsen knytter sig direkte til forbrug, mener de løsningen vil være et effektivt redskab til at skrue op for blusset her og nu. Derudover vil forslaget spænde bredt, da flere vil opleve, at pengene strækker sig længere. Foruden at være en forståelig og gennemsigtig løsning, vil det endvidere være teknisk enkelt at gennemføre. 

”Hvis man alligevel overvejer at købe en ny cykel, sofa eller bestille en håndværker, så vil mange fremrykke købet, hvis det kan spare én for et større beløb. En momsnedsættelse gavner alle brancher, og vi vil alle opleve, at dine og mine penge strækker længere”, siger Karsten Høgild.

Han medgiver, at når folk fremrykker et køb, så kommer den handel alt andet lige til at mangle på et senere tidspunkt. Det er dog mere relevant at se på den umiddelbare situation landet står i økonomisk.

”Men vi er nødt til at se på, hvad der er behov for her og nu – og det er at skabe efterspørgsel, så virksomheder overlever og arbejdspladser består”, siger Karsten Høgild.

- HCL

Relateret indhold

17.05.2024Designbase.dk

Et skridt på vejen mod fair konkurrence: Temu anklages for at manipulere kunderne

16.05.2024Designbase.dk

Dansk kunsthåndværk og design styrker det grønne aftryk

13.05.2024Kop & Kande

Sponseret

Kop & Kande sender massiv støtte til Julemærkehjemmene

13.05.2024Designbase.dk

Nu skal du indberette din emballage for 2024: Sådan gør du

09.05.2024Designbase.dk

Søg kapital til din virksomhed

09.05.2024Designbase.dk

Decoding Global Talent: Udenlandsk arbejdskraft vil gerne Danmark

08.05.2024Designbase.dk

Affaldssortering: Hvem har ansvaret i butikken

08.05.2024Designbase.dk

Mere lovgivning for nethandel unødvendig

Hold dig opdateret med designbase.dk

Bliv en del af design- og interiørbranchens eksklusive fællesskab. Få indsigt i de nyeste produkter, trends og tendenser, spændende interviews, temaer, unikke jobtilbud og spændende events.

Se flere temaer

Events

Se alle
3daysofdesign
Messe
3daysofdesign

En platform til at fremvise og fejre fantastisk design

Dato

12.06.2024

Sted

Frederiksgade 1, 3rd floor 1265 Copenhagen K

TRENDS UP WEST
Messe
TRENDS UP WEST

THE SHOW WILL GO ON!

Dato

29.06.2024

Sted

AREAL BÖHLER i Düsseldorf

Dimex
Messe
Det bliver alt andet end almindeligt: Nordstil sommerudgaven er klar.

"Fra regionen - til regionen” er temaet for den kommende Nordstil sommerudgave, der finder sted fra 27. til 29. juli 2024. I tæt forbindelse med Hamborg Messe og i bæredygtighedens ånd støtter Nordstil den nordlige region på en række forskellige måder. Forhandlere i Norden kan forvente en bred vifte af mærkevareproducenter, markante nystartede virksomheder, originale producenter og unge designere på deres sædvanlige ikke-standardiserede måde. Inspiration er garanteret!

Dato

27.07.2024

Tid

08:00

Sted

Hamburg

Dimex
Messe
Nordstil - Bestillinger afgives i nord

Som det nordlige knudepunkt tiltrækker Nordstil hvert år adskillige købere om bord - det er her den nordtyske detailhandel og mange flere bestiller innovative produkter til deres sortiment. Masser af impulser og et udvalg af produkter, der ikke er andre steder i sigte i norden!

Dato

27.07.2024

Tid

10:00

Sted

Hamborg

Formland
Messe
Vi ses til Formland Autumn

Nordens mest inspirerende design- og interiørmesse 17. - 19. august 2024

Dato

17.08.2024

Tid

09:00

Sted

MCH Messecenter Herning Vardevej 1 7400 Herning

Stockholmsmässan
Messe
Velkommen til Formex

Formex er en messe for dig, der arbejder inden for gave-, boligtekstil- og boligindretningsbranchen eller medierne. Er du køber, dekoratør, designer, stylist eller arkitekt, er du hjertelig velkommen!

Dato

27.08.2024

Tid

09:30

Sted

Mässvägen 1, 125 80 Stockholm

Copyright 2023