Skab smukke julevinduer

Mange detaljer eller et enkelt design, kunstigt lys eller naturligt lys – der er mange måder at dekorere sine vinduer på. Detailhandlere, der dekorerer sine vinduer med et enkelt udtryk, kan i højere grad spille på følelserne.

Annetta Palmisano fra Stilbüro bora.herke.palmisano fortæller til fagbladet iXtenso om de fire juledekorationsstile, der vil bringe glæde i den kommende sæson, og hun giver tips til, hvordan man kan skabe vellykkede vinduesdekorationer og bl.a. bruge belysning til dette.

Hvad er tendenserne til den kommende sæson?
”Vi har identificeret fire forskellige trends, og de har alle en enkel og minimalistisk tilgang.
• Den første trend baserer sig på de pastelagtige nuancer. Her skal dekorationen naturligvis skabes af en neutral, enkel farvepalet.
• Den anden trend fokuserer på naturen, og den naturlige skønhed inspirerer dekorationerne og afspejles i overfladerne, der bl.a. omfatter træinspirerede strukturer og sten-effekter, der kan sende signaler om naturens enkelhed.
• At finde den glemte glæde er hovedvægten i den tredje trend. Det omfatter barnlige og naive motiver, og sætter fokus på børns glæde. Tradition betyder meget i denne trend, og det gælder de klassiske farver som rød og grøn, der vækker julestemningen, selvom alting er moderne og ungt.
• Den fjerde trend er “partytime, glimmer og glamour”. Dekorationerne er overdrevne og flashy, og der er mange smukke overflader i f.eks. metallic nuancer. Det giver en spændende effekt, der gør, at denne trend adskiller sig fra de andre.”

Hvordan kan du forudse tendenserne?
”Vi analyserer nye udviklinger, trends og design hen over året, og vi ser alt det, der sker inden for design, arkitektur og andre steder. Det bruger vi til at identificere vigtige områder, der er relevante for markedet.”

Hvilke farver skal detailhandlerne bruge i deres butiksdesign i år, for at adskille sig fra andre?
”Det er umuligt at fremhæve en enkelt farve, men vi anbefaler, at man bruger farver, der komplimenterer produkterne.”

Hvordan kan detailhandlerne bruge lyset som designelement?
”Detailhandlerne skal anvende dæmpet og diffust lys som en designfeature og afholde sig fra at bruge lys på en for anmassende og tydelig måde.”

Kan man bruge håndlavede dekorationer i sine vinduer?
”Ja. Mange håndlavede dekorationer som broderede eller filtede ornamenter skaber en hyggelig og lidt sjov stemning.”

Har du nogle tips til detailhandlerne i forhold til, hvordan man kan bruge vinduesdekorationerne til at fange forbrugerne interesse?
”Vinduesdekorationer er meget vigtige for de fysiske detailbutikker. Detailhandlerne kan evt. printe et landskab og bruge det som baggrund i et vindue, og så anbringe produkterne i forgrunden. Uanset hvilken stil, du lægger dig fast på – hvad enten det er den glamourøse og festlige eller den enkelte og stilrene – er det de små skønne detaljer, der er de vigtigste. De skal altid have en rød tråd, der forbinder dem, samtidig med at de har referencer tilbage til forbrugernes hverdag. Det er det, der for alvor rører og bevæger kunderne.”

Relateret indhold

21.02.2024Designbase.dk

Flest iværksættervirksomheder er i vækstbrancher

21.02.2024Designbase.dk

Masser af farveinspiration

20.02.2024Designbase.dk

Ægte messestemning og et lyst syn på fremtiden

19.02.2024Designbase.dk

Flest iværksættervirksomheder er i vækstbrancher

16.02.2024Brix Design A/S

Sponseret

Brix Design skinner på Ambiente

16.02.2024Designbase.dk

Nu kan polyester genanvendes

16.02.2024Designbase.dk

Direktørskifte i Brdr. Krüger

15.02.2024Designbase.dk

Har du firmabil: Pas på skattesmæk

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med designbase.dk

Bliv en del af design- og interiørbranchens eksklusive fællesskab. Få indsigt i de nyeste produkter, trends og tendenser, spændende interviews, temaer, unikke jobtilbud og spændende events.

Se flere temaer

Events

Se alle

Copyright 2023