Skab smukke julevinduer

Mange detaljer eller et enkelt design, kunstigt lys eller naturligt lys – der er mange måder at dekorere sine vinduer på. Detailhandlere, der dekorerer sine vinduer med et enkelt udtryk, kan i højere grad spille på følelserne.

Annetta Palmisano fra Stilbüro bora.herke.palmisano fortæller til fagbladet iXtenso om de fire juledekorationsstile, der vil bringe glæde i den kommende sæson, og hun giver tips til, hvordan man kan skabe vellykkede vinduesdekorationer og bl.a. bruge belysning til dette.

Hvad er tendenserne til den kommende sæson?
”Vi har identificeret fire forskellige trends, og de har alle en enkel og minimalistisk tilgang.
• Den første trend baserer sig på de pastelagtige nuancer. Her skal dekorationen naturligvis skabes af en neutral, enkel farvepalet.
• Den anden trend fokuserer på naturen, og den naturlige skønhed inspirerer dekorationerne og afspejles i overfladerne, der bl.a. omfatter træinspirerede strukturer og sten-effekter, der kan sende signaler om naturens enkelhed.
• At finde den glemte glæde er hovedvægten i den tredje trend. Det omfatter barnlige og naive motiver, og sætter fokus på børns glæde. Tradition betyder meget i denne trend, og det gælder de klassiske farver som rød og grøn, der vækker julestemningen, selvom alting er moderne og ungt.
• Den fjerde trend er “partytime, glimmer og glamour”. Dekorationerne er overdrevne og flashy, og der er mange smukke overflader i f.eks. metallic nuancer. Det giver en spændende effekt, der gør, at denne trend adskiller sig fra de andre.”

Hvordan kan du forudse tendenserne?
”Vi analyserer nye udviklinger, trends og design hen over året, og vi ser alt det, der sker inden for design, arkitektur og andre steder. Det bruger vi til at identificere vigtige områder, der er relevante for markedet.”

Hvilke farver skal detailhandlerne bruge i deres butiksdesign i år, for at adskille sig fra andre?
”Det er umuligt at fremhæve en enkelt farve, men vi anbefaler, at man bruger farver, der komplimenterer produkterne.”

Hvordan kan detailhandlerne bruge lyset som designelement?
”Detailhandlerne skal anvende dæmpet og diffust lys som en designfeature og afholde sig fra at bruge lys på en for anmassende og tydelig måde.”

Kan man bruge håndlavede dekorationer i sine vinduer?
”Ja. Mange håndlavede dekorationer som broderede eller filtede ornamenter skaber en hyggelig og lidt sjov stemning.”

Har du nogle tips til detailhandlerne i forhold til, hvordan man kan bruge vinduesdekorationerne til at fange forbrugerne interesse?
”Vinduesdekorationer er meget vigtige for de fysiske detailbutikker. Detailhandlerne kan evt. printe et landskab og bruge det som baggrund i et vindue, og så anbringe produkterne i forgrunden. Uanset hvilken stil, du lægger dig fast på – hvad enten det er den glamourøse og festlige eller den enkelte og stilrene – er det de små skønne detaljer, der er de vigtigste. De skal altid have en rød tråd, der forbinder dem, samtidig med at de har referencer tilbage til forbrugernes hverdag. Det er det, der for alvor rører og bevæger kunderne.”

Relateret indhold

25.06.2024Designbase.dk

Årets tema på Oslo Design Fair: Elementer

24.06.2024Designbase.dk

Nye tal vækker opsigt: hver tredje dansker handler på Temu

21.06.2024Designbase.dk

Antallet af selvstændige i Danmark er faldende

20.06.2024Designbase.dk

Regeringen sætter retningen for fremtidens erhvervsliv

19.06.2024Designbase.dk

Marketing via sociale medier virker

18.06.2024Designbase.dk

Bureaukratibyrden rammer de små

18.06.2024Designbase.dk

Gratis guide med alt det du bør vide om producentansvar for emballage

17.06.2024Designbase.dk

Marketing via sociale medier virker

Hold dig opdateret med designbase.dk

Bliv en del af design- og interiørbranchens eksklusive fællesskab. Få indsigt i de nyeste produkter, trends og tendenser, spændende interviews, temaer, unikke jobtilbud og spændende events.

Se flere temaer

Events

Se alle
TRENDS UP WEST
Messe
TRENDS UP WEST

THE SHOW WILL GO ON!

Dato

29.06.2024

Sted

AREAL BÖHLER i Düsseldorf

TrendSet Munich
Messe
Trendset i München

FYRVÆRKI AF IDÉER, PRODUKTER OG TRENDS

Dato

06.07.2024

Sted

Am Messesee 6, 81829 München

Dimex
Messe
Det bliver alt andet end almindeligt: Nordstil sommerudgaven er klar.

"Fra regionen - til regionen” er temaet for den kommende Nordstil sommerudgave, der finder sted fra 27. til 29. juli 2024. I tæt forbindelse med Hamborg Messe og i bæredygtighedens ånd støtter Nordstil den nordlige region på en række forskellige måder. Forhandlere i Norden kan forvente en bred vifte af mærkevareproducenter, markante nystartede virksomheder, originale producenter og unge designere på deres sædvanlige ikke-standardiserede måde. Inspiration er garanteret!

Dato

27.07.2024

Tid

08:00

Sted

Hamburg

Dimex
Messe
Nordstil - Bestillinger afgives i nord

Som det nordlige knudepunkt tiltrækker Nordstil hvert år adskillige købere om bord - det er her den nordtyske detailhandel og mange flere bestiller innovative produkter til deres sortiment. Masser af impulser og et udvalg af produkter, der ikke er andre steder i sigte i norden!

Dato

27.07.2024

Tid

10:00

Sted

Hamborg

Formland
Messe
Vi ses til Formland Autumn

Nordens mest inspirerende design- og interiørmesse 17. - 19. august 2024

Dato

17.08.2024

Tid

09:00

Sted

MCH Messecenter Herning Vardevej 1 7400 Herning

Stockholmsmässan
Messe
Velkommen til Formex

Formex er en messe for dig, der arbejder inden for gave-, boligtekstil- og boligindretningsbranchen eller medierne. Er du køber, dekoratør, designer, stylist eller arkitekt, er du hjertelig velkommen!

Dato

27.08.2024

Tid

09:30

Sted

Mässvägen 1, 125 80 Stockholm

Copyright 2023