Spar penge: Sådan forhandles en lavere pris på betalingskortaftalen

For at få den bedste pris på din kortindløsningsaftale, er du nødt til at vide, hvad du har at forhandle om. Dansk Erhverv giver råd til, hvordan man får bedst mulig indsigt, hvad man skal betale og dermed hvad man kan forhandle.

Foto: 123RF.com

Den pris, man som betalingsmodtager skal betale til sin kortindløser, kaldes merchant service charge (MSC) og består af tre dele, som er vigtige at kende.

Del 1: Interbankgebyr

Dette gebyr er fastsat af kortselskaberne - i Danmark er det Dankort, Visa og MasterCard. Gebyret er betalingen til bankerne for at de stiller kortet til rådighed for forbrugerne og medvirken til betalingens gennemførelse. Gebyret på europæiske private debetkort må ikke overstige 0,20% og på tilsvarende kreditkort må det ikke overstige 0.3% - det er fastsat af EU. Gebyret må imidlertid gerne være lavere. I Danmark har både Visa og MasterCard fastsat gebyret til præcist 0,20% og 0,3% for private betalingskorttransaktioner i detailhandlen.

Gebyret kan ikke forhandles.

Del 2: Schemefee

Dette gebyr er fastsat af kortselskaberne og er det gebyr, som indløserne (f.eks. Nets, Worldline, Verifone, Adyen) betaler til kortselskaber for at foretage indløsning af de pågældende kort. Gebyret består af en række delelementer, som afhænger af, hvilken form for transaktion, der er tale om. Gebyret er i fysisk handel typisk mellem ca. 0,03% og ca. 0,06% på indenlandske debetkort transaktioner på de internationale kort.

Del 3: Indløsergebyr

Det sidste gebyr, som kommer på toppen af de to øvrige gebyrer, er indløsergebyret. Det er det gebyr, som indløseren tager for at foretage indløsningen af det pågældende kort. Gebyret fastsættes af indløserne og afhænger bl.a. af, hvilken type virksomhed du driver, risikoen ved virksomhedens transaktioner, antallet af transaktioner og størrelsen af transaktionerne.

Gebyret kan forhandles (udtagen for Dankort i fysisk handel, hvor priserne er fastsat ved ministeriel bekendtgørelse).

Når du skal forhandle pris, er det derfor afgørende for dig at vide, at det kun er indløsergebyret, du kan forhandle. Du skal derfor bede din indløser om at specificere de tre gebyrer for dig, så du ved, hvad du har at forhandle om.

Derudover kan du naturligvis forhandle øvrige ting som terminalleje, integration, support og service, business insights etc, som betales ved siden af betalingskortgebyret.

Relateret indhold

14.06.2024Designbase.dk

3daysofdesign: Nye franske designere på ambassaden

14.06.2024Designbase.dk

Formlandtrenden: Ikigai – det, der giver livet mening

04.06.2024Designbase.dk

Er jeres virksomhed klar til at kommunikere åbent om løn?

04.06.2024Designbase.dk

Nu ændres producentdefinition for producentansvar på emballage

03.06.2024Designbase.dk

Sygdom i forbindelse med ferie: Disse regler gælder

31.05.2024Treyd AB

Sponseret

6 måder du kan drage fordel af at bruge Treyd til at finansiere leverandørfakturaer

31.05.2024Designbase.dk

Spar penge: Sådan forhandles en lavere pris på betalingskortaftalen

30.05.2024Designbase.dk

Ny strategi skal styrke væksten i hele landet

Hold dig opdateret med designbase.dk

Bliv en del af design- og interiørbranchens eksklusive fællesskab. Få indsigt i de nyeste produkter, trends og tendenser, spændende interviews, temaer, unikke jobtilbud og spændende events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Lifestyle & Design Cluster
Messe
Circular Furniture Days

Event i Designmuseum Danmarks have under 3daysofdesign

Dato

12.06.2024

Tid

10:00

Sted

Designmuseum Danmarks Have, Bredgade 68, Kbh.

TRENDS UP WEST
Messe
TRENDS UP WEST

THE SHOW WILL GO ON!

Dato

29.06.2024

Sted

AREAL BÖHLER i Düsseldorf

Dimex
Messe
Det bliver alt andet end almindeligt: Nordstil sommerudgaven er klar.

"Fra regionen - til regionen” er temaet for den kommende Nordstil sommerudgave, der finder sted fra 27. til 29. juli 2024. I tæt forbindelse med Hamborg Messe og i bæredygtighedens ånd støtter Nordstil den nordlige region på en række forskellige måder. Forhandlere i Norden kan forvente en bred vifte af mærkevareproducenter, markante nystartede virksomheder, originale producenter og unge designere på deres sædvanlige ikke-standardiserede måde. Inspiration er garanteret!

Dato

27.07.2024

Tid

08:00

Sted

Hamburg

Dimex
Messe
Nordstil - Bestillinger afgives i nord

Som det nordlige knudepunkt tiltrækker Nordstil hvert år adskillige købere om bord - det er her den nordtyske detailhandel og mange flere bestiller innovative produkter til deres sortiment. Masser af impulser og et udvalg af produkter, der ikke er andre steder i sigte i norden!

Dato

27.07.2024

Tid

10:00

Sted

Hamborg

Formland
Messe
Vi ses til Formland Autumn

Nordens mest inspirerende design- og interiørmesse 17. - 19. august 2024

Dato

17.08.2024

Tid

09:00

Sted

MCH Messecenter Herning Vardevej 1 7400 Herning

Stockholmsmässan
Messe
Velkommen til Formex

Formex er en messe for dig, der arbejder inden for gave-, boligtekstil- og boligindretningsbranchen eller medierne. Er du køber, dekoratør, designer, stylist eller arkitekt, er du hjertelig velkommen!

Dato

27.08.2024

Tid

09:30

Sted

Mässvägen 1, 125 80 Stockholm

Copyright 2023