Spar penge: Sådan forhandles en lavere pris på betalingskortaftalen

For at få den bedste pris på din kortindløsningsaftale, er du nødt til at vide, hvad du har at forhandle om. Dansk Erhverv giver råd til, hvordan man får bedst mulig indsigt, hvad man skal betale og dermed hvad man kan forhandle.

Foto: 123RF.com

Den pris, man som betalingsmodtager skal betale til sin kortindløser, kaldes merchant service charge (MSC) og består af tre dele, som er vigtige at kende.

Del 1: Interbankgebyr

Dette gebyr er fastsat af kortselskaberne - i Danmark er det Dankort, Visa og MasterCard. Gebyret er betalingen til bankerne for at de stiller kortet til rådighed for forbrugerne og medvirken til betalingens gennemførelse. Gebyret på europæiske private debetkort må ikke overstige 0,20% og på tilsvarende kreditkort må det ikke overstige 0.3% - det er fastsat af EU. Gebyret må imidlertid gerne være lavere. I Danmark har både Visa og MasterCard fastsat gebyret til præcist 0,20% og 0,3% for private betalingskorttransaktioner i detailhandlen.

Gebyret kan ikke forhandles.

Del 2: Schemefee

Dette gebyr er fastsat af kortselskaberne og er det gebyr, som indløserne (f.eks. Nets, Worldline, Verifone, Adyen) betaler til kortselskaber for at foretage indløsning af de pågældende kort. Gebyret består af en række delelementer, som afhænger af, hvilken form for transaktion, der er tale om. Gebyret er i fysisk handel typisk mellem ca. 0,03% og ca. 0,06% på indenlandske debetkort transaktioner på de internationale kort.

Del 3: Indløsergebyr

Det sidste gebyr, som kommer på toppen af de to øvrige gebyrer, er indløsergebyret. Det er det gebyr, som indløseren tager for at foretage indløsningen af det pågældende kort. Gebyret fastsættes af indløserne og afhænger bl.a. af, hvilken type virksomhed du driver, risikoen ved virksomhedens transaktioner, antallet af transaktioner og størrelsen af transaktionerne.

Gebyret kan forhandles (udtagen for Dankort i fysisk handel, hvor priserne er fastsat ved ministeriel bekendtgørelse).

Når du skal forhandle pris, er det derfor afgørende for dig at vide, at det kun er indløsergebyret, du kan forhandle. Du skal derfor bede din indløser om at specificere de tre gebyrer for dig, så du ved, hvad du har at forhandle om.

Derudover kan du naturligvis forhandle øvrige ting som terminalleje, integration, support og service, business insights etc, som betales ved siden af betalingskortgebyret.

Stockholm Furniture Fair

Sponseret

Stockholm Furniture Fair 2025 fremhæver fremtidens konstruktion og hænderne bag håndværket

Formland

Sponseret

Speak Up!

Relateret indhold

27.03.2025Designbase.dk

Flatpay er den hurtigst voksende virksomhed i Nordeuropa

26.03.2025Designbase.dk

Sådan begrænses skadelig kemi i hverdagen

25.03.2025Designbase.dk

6 gode grunde til at lave en ESG-rapport

25.03.2025Designbase.dk

Forringer AI medarbejdernes evne til at tænke kritisk?

24.03.2025Designbase.dk

Gratis samtalespil om dataetik på arbejdspladsen

21.03.2025Designbase.dk

Pas på med skiltningen

19.03.2025Designbase.dk

Udvikling og anerkendelse holder Europas ældre i arbejde

18.03.2025Designbase.dk

4 ud af 10 virksomheder vil ikke søge kompensation i dag

Hold dig opdateret med designbase.dk

Bliv en del af design- og interiørbranchens eksklusive fællesskab. Få indsigt i de nyeste produkter, trends og tendenser, spændende interviews, temaer, unikke jobtilbud og spændende events.

Se flere temaer

Events

Se alle

Copyright 2023