Stockholmsmässan skal sælges

Messeaktiviteterne i Stockholmsmässan skal sælges til en kommerciel ejer, og samtidig er der planer om, at messeområdet skal ryddes og give plads til en ny bydel i Stockholm. Sidstnævnte sker dog ikke lige med det samme.

Foto: Stockholmsmässan

Forleden blev det meldt ud, at Stockholm Kommune ønsker at undersøge muligheden for at sælge Stockholmsmässans aktiviteter til en anden ejer, og at de på længere sigt også ønsker at flytte messen til et andet sted end den nuværende placering i Älvsjö.

”Stockholmsmässans aktiviteter – det vil sige messer, udlejning af lokaler til konferencer og dertil hørende services – skal sælges. Stockholm kommune mener ikke, det er en kommunal kerneforretning, og man mener, at virksomheden vil få en bedre fremtidig udvikling med en kommerciel ejer”. Det fastslår Christian Clemens
adm. direktør Stockholmsmässan, og han siger videre, at Stockholmsmässans ledelse er at samme opfattelse, nemlig at virksomheden ville have gavn af at have en anden type ejer. Det vil være positivt for os og dermed også positivt for vores kunder, siger han.

På spørgsmålet om, hvad kommer det til at betyde for Formex og Stockholm Furniture, svarer Catarina Oscarsson:

”Formex og Stockholm Furniture Fair vil fortsætte som vanligt i de kommende år. Planlægningen af 2024 er i fuld gang, og selv om den operationelle del af Stockholmsmässan nu sættes til salg, vil vi også fortsat arrangere og afholde messer”.

I forhold til at flytte messen fra den nuværende placering, siger Catarina Oscarsson, at der endnu ikke er truffet en endelig beslutning om, om messecentret skal rives ned eller flyttes, eller om hvornår det sker. ”Det afhænger bl.a. af salget af messeporteføljen”.

Christian Clemens tilføjer, at man i en årrække har haft en diskussion med messens ejere om, hvilken placering der er den mest fordelagtige på lang sigt. 

”For Stockholmsmässan er det egentlig ikke vigtigt at være i Älvsjö. Det vigtige er, at der et sted i Stockholmsregionen er lokaler, der har gode muligheder for at rumme arrangementer med titusindvis af besøgende, som er nemme at komme til, uanset om man ankommer med offentlig transport eller i bil, og hvor der er gode hoteller og restauranter i nærområdet. Nu hvor byen har meddelt, at de ønsker at bygge boliger i Älvsjö på lang sigt, vil vi i fællesskab intensivere arbejdet med at se på en ny placering”, siger han, og understreger slutteligt, at de planer, der nu er dukket op i medierne, ikke påvirker virksomhedens operationer i dag, da en proces som den ofte tager ret lang tid.

”Og til næste år byder vi således velkommen til over 800.000 besøgende til næsten 90 store messer og internationale kongresser”.

Relateret indhold

12.07.2024Designbase.dk

Ny analyse om ældre på job

11.07.2024Designbase.dk

Et 250-årigt væksteventyr

08.07.2024Designbase.dk

Falske kopibutikker skyder op online

08.07.2024Designbase.dk

Sådan bliver virksomhedens glemte IT-produkter et aktiv

05.07.2024Designbase.dk

Nu bliver det lettere at generationsskifte

04.07.2024Designbase.dk

Salling Group samler igen medarbejderne til Danmarks største firmafest

04.07.2024Designbase.dk

Bøde på 200.000 kroner for vildledende prismarkedsføring

03.07.2024Designbase.dk

Lav et værdikæde-tjek

Hold dig opdateret med designbase.dk

Bliv en del af design- og interiørbranchens eksklusive fællesskab. Få indsigt i de nyeste produkter, trends og tendenser, spændende interviews, temaer, unikke jobtilbud og spændende events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Dimex
Messe
Det bliver alt andet end almindeligt: Nordstil sommerudgaven er klar.

"Fra regionen - til regionen” er temaet for den kommende Nordstil sommerudgave, der finder sted fra 27. til 29. juli 2024. I tæt forbindelse med Hamborg Messe og i bæredygtighedens ånd støtter Nordstil den nordlige region på en række forskellige måder. Forhandlere i Norden kan forvente en bred vifte af mærkevareproducenter, markante nystartede virksomheder, originale producenter og unge designere på deres sædvanlige ikke-standardiserede måde. Inspiration er garanteret!

Dato

27.07.2024

Tid

08:00

Sted

Hamburg

Dimex
Messe
Nordstil - Bestillinger afgives i nord

Som det nordlige knudepunkt tiltrækker Nordstil hvert år adskillige købere om bord - det er her den nordtyske detailhandel og mange flere bestiller innovative produkter til deres sortiment. Masser af impulser og et udvalg af produkter, der ikke er andre steder i sigte i norden!

Dato

27.07.2024

Tid

10:00

Sted

Hamborg

Lifestyle & Design Cluster
Messe
Circular Furniture Days rykker til Formland

Udstilling viser cirkulære løsninger indenfor møbler og interiør

Dato

17.08.2024

Sted

Messecenter Herning

Formland
Messe
Vi ses til Formland Autumn

Nordens mest inspirerende design- og interiørmesse 17. - 19. august 2024

Dato

17.08.2024

Tid

09:00

Sted

MCH Messecenter Herning Vardevej 1 7400 Herning

Stockholmsmässan
Messe
Velkommen til Formex

Formex er en messe for dig, der arbejder inden for gave-, boligtekstil- og boligindretningsbranchen eller medierne. Er du køber, dekoratør, designer, stylist eller arkitekt, er du hjertelig velkommen!

Dato

27.08.2024

Tid

09:30

Sted

Mässvägen 1, 125 80 Stockholm

Oslo Design Fair
Messe
Mødested - design, arkitektur og håndværk

Oslo Design Fair er en effektiv handels- og netværksarena for deltagere fra hele verden.

Dato

28.08.2024

Sted

Messeveien 8, 2004 Lillestrøm

Copyright 2023