Takt har underskud for femte år i træk

Investorer giver møbelvirksomheden Takt en meget tiltrængt kapitaludvidelse på lidt over ti millioner kroner. Det skriver Wood Supply.

Foto: Takt

”Den vækst, som vi havde planlagt efter kom ikke, og derfor har vi måttet justere. Man kan måske godt sige, at vi retrospektivt var for optimistiske, men man må også anerkende, at den situation som hele branchen kigger ind i lige nu er ekstraordinær”, fortæller grundlægger og administrerende direktør i Takt Henrik Taudorf Lorensen til Wood Supply.

Grundlæggeren havde forventet, at 2023 ville blive et underskudsår for virksomheden, men havde ikke forventet et underskud i den størrelsesorden. Det er nemlig andet år i træk, at Takt præsenterer et årsregnskab med mere end syv millioner i underskud. Ifølge Henrik Taudorf Lorensen er dette imidlertid ikke et tegn på, at kunderne mangler interesse for Takts produkter.

”Vi ser ikke indikationer på, at udviklingen er relateret til vores konkrete produkter. Tværtimod oplever vi stor tilfredshed, ligesom vi differentierer os meget stærkt på bæredygtighed, certificeringer og CO2-gennemsigtighed som er noget både private og B2B-delen i høj grad efterspørger. Det er et spørgsmål om, at forbrugerne prioriterer andre ting end at købe møbler lige nu. Vi ser fortsat god vækst i vores B2B-forretning”, forklarer Henrik Taudorf Lorensen.

Virksomheden har iværksat en række omstruktureringer i form af omlæggelse af omkostninger og opsigelse af medarbejdere, hvilket skal hjælpe med næste års regnskab.

”Vi har lavet den omstilling, der skal til for at rette op, og nu er det så planen, at vi i løbet af i år kan begynde at opbygge egenkapital på n,”, slutter Henrik Taudorf Lorensen af.

IDL

Relateret indhold

29.05.2024Designbase.dk

Direkte-til-forbruger er det nye ”sort”

29.05.2024Designbase.dk

UMAGE vinder årets Red Dot designpris

21.05.2024Designbase.dk

Frontrunners i den cirkulære omstilling

10.05.2024Designbase.dk

Takt har underskud for femte år i træk

08.04.2024Designbase.dk

Nyt AI-værktøj kan indrette forbrugerens med IKEA-møbler

22.03.2024Designbase.dk

Nyt produkt skal kunne erstatte læder i tekstilproduktionen

11.03.2024Designbase.dk

Light + Building i samarbejde med amerikanske LightFair

08.03.2024Designbase.dk

Ny dansk auktionsplatform ser dagens lys

Hold dig opdateret med designbase.dk

Bliv en del af design- og interiørbranchens eksklusive fællesskab. Få indsigt i de nyeste produkter, trends og tendenser, spændende interviews, temaer, unikke jobtilbud og spændende events.

Se flere temaer

Events

Se alle
3daysofdesign
Messe
3daysofdesign

En platform til at fremvise og fejre fantastisk design

Dato

12.06.2024

Sted

Frederiksgade 1, 3rd floor 1265 Copenhagen K

TRENDS UP WEST
Messe
TRENDS UP WEST

THE SHOW WILL GO ON!

Dato

29.06.2024

Sted

AREAL BÖHLER i Düsseldorf

Dimex
Messe
Det bliver alt andet end almindeligt: Nordstil sommerudgaven er klar.

"Fra regionen - til regionen” er temaet for den kommende Nordstil sommerudgave, der finder sted fra 27. til 29. juli 2024. I tæt forbindelse med Hamborg Messe og i bæredygtighedens ånd støtter Nordstil den nordlige region på en række forskellige måder. Forhandlere i Norden kan forvente en bred vifte af mærkevareproducenter, markante nystartede virksomheder, originale producenter og unge designere på deres sædvanlige ikke-standardiserede måde. Inspiration er garanteret!

Dato

27.07.2024

Tid

08:00

Sted

Hamburg

Dimex
Messe
Nordstil - Bestillinger afgives i nord

Som det nordlige knudepunkt tiltrækker Nordstil hvert år adskillige købere om bord - det er her den nordtyske detailhandel og mange flere bestiller innovative produkter til deres sortiment. Masser af impulser og et udvalg af produkter, der ikke er andre steder i sigte i norden!

Dato

27.07.2024

Tid

10:00

Sted

Hamborg

Formland
Messe
Vi ses til Formland Autumn

Nordens mest inspirerende design- og interiørmesse 17. - 19. august 2024

Dato

17.08.2024

Tid

09:00

Sted

MCH Messecenter Herning Vardevej 1 7400 Herning

Stockholmsmässan
Messe
Velkommen til Formex

Formex er en messe for dig, der arbejder inden for gave-, boligtekstil- og boligindretningsbranchen eller medierne. Er du køber, dekoratør, designer, stylist eller arkitekt, er du hjertelig velkommen!

Dato

27.08.2024

Tid

09:30

Sted

Mässvägen 1, 125 80 Stockholm

Copyright 2023