Tidløse designprincipper

Ny spændende designsamarbejde

SPOT af Pascal Hien for Le Klint. Foto: Le Klint

Fortællingen om Le Klint starter tilbage i begyndelsen af 1900-tallet, hvor den første plisserede lampeskærm blev foldet af arkitekt og civilingeniør P.V. Jensen-Klint til en petroleumslampe, han havde tegnet. Siden etableringen af LE KLINT i 1943 har designvirksomheden haft fokus på det gode håndværk og bevaret al produktion i Odense. 

LE KLINT kollektionen er gennem tiden blevet designet af både anerkendte arkitekter samt nye unge designere og består både af klassisk og moderne belysning, der sælges i hele verden. Nu byder det danske designbrand den tyske designer Pascal Hien velkommen i Le Klint familien. 

Samarbejdet mellem Le Klint og Pascal Hien har resulteret i lampen SPOT; en unik lampe kendetegnet ved sit funktionelle design, der indbyder til bevægelse og justering, så der opnås et individuelt behov for belysning. 

Pascal Hien. Foto: Le Klint

Le Klint x Pascal Hien 

Tidløse designprincipper med fokus på lang levetid og nem montering kendetegner den fælles filosofi og vision, som Pascal Hien og Le Klint deler. 

Samarbejdet opstod efter at Pascal Hien mødte direktør, Kim Weckstrøm Jensen, og produktudvikler, Sinja Svarrer Damkjær, på en messe i Køln og senere i Le Klints butik og showroom i København under 3 Days of Design. Efter at være vendt tilbage til Berlin begyndte Pascal Hien at designe lamper med Le Klints ånd i tankerne. 

SPOT skiller sig ud med sine enkle og holdbare materialer, der ikke skjuler noget. Lampens vipbare hoved med et håndtag giver den en markant karakter med en nyttig funktion. 

“Idéen var at skabe en lampe, der kan bæres rundt i hjemmet. Det bløde træhåndtag understreger denne funktion. Det er et resultat af mine personlige erfaringer, hvor jeg har rejst meget og boet i flere lande og byer, hvilket har gjort, at jeg kun har haft de mest essentielle ting med mig. Men den primære inspiration er min kærlighed til baristakaffemaskiner (håndtag) og cykelkomponenter (klemme + metaltråd) i designet, hvilket understreger lampens agile og bærbare natur,” siger Pascal Hien om inspirationen. Designets kerneidé er at løfte lyskilden fra gulvet til en foretrukken højde ved hjælp af enkle materialer. En metalstang udgør lampens base, mens en aluminiumsklemme forbinder alle komponenter med en enkelt skrue og en unbrakonøgle. Ved ikke at bruge batterier, men i stedet anvende et traditionelt kabel, har lampen en længere levetid. 

Om Pascal Hien

Pascal Hien dimitterede fra UDK Berlin i 2014, hvor han blev tildelt et designstipendium ved Fabrica Research Center i Italien. Hans professionelle erfaring omfatter arbejde for Steelcase Inc. og Konstantin Grcic Design. I 2023 grundlagde han Pascal Hien Office for Design, som tilbyder ekspertise inden for industrielt design, udstillingsdesign og konceptuelt design. Med en ærlig, ansvarlig og reflekteret tilgang til design skaber Pascal Hien meningsfuldt design, der fokuserer mere på en holistisk tilgang fremfor de enkelte designprincipper.

Relateret indhold

19.07.2024Designbase.dk

Future on Stage på Maison&Objet

19.07.2024Designbase.dk

Mater fortsætter den grønne rejse

16.07.2024Designbase.dk

FableWood finansierer produktionen gennem crowdfunding

16.07.2024Designbase.dk

Gulvtæppeboom på Heimtextil 2025

15.07.2024Designbase.dk

Lad livsstil og følelse styre indretningen "Ufuldkommen perfektion"

11.07.2024Designbase.dk

Et 250-årigt væksteventyr

11.07.2024Designbase.dk

Tidløse designprincipper

11.07.2024Designbase.dk

Nordstil med nyt tiltag: Ethical Style by Nordstil

Hold dig opdateret med designbase.dk

Bliv en del af design- og interiørbranchens eksklusive fællesskab. Få indsigt i de nyeste produkter, trends og tendenser, spændende interviews, temaer, unikke jobtilbud og spændende events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Dimex
Messe
Det bliver alt andet end almindeligt: Nordstil sommerudgaven er klar.

"Fra regionen - til regionen” er temaet for den kommende Nordstil sommerudgave, der finder sted fra 27. til 29. juli 2024. I tæt forbindelse med Hamborg Messe og i bæredygtighedens ånd støtter Nordstil den nordlige region på en række forskellige måder. Forhandlere i Norden kan forvente en bred vifte af mærkevareproducenter, markante nystartede virksomheder, originale producenter og unge designere på deres sædvanlige ikke-standardiserede måde. Inspiration er garanteret!

Dato

27.07.2024

Tid

08:00

Sted

Hamburg

Dimex
Messe
Nordstil - Bestillinger afgives i nord

Som det nordlige knudepunkt tiltrækker Nordstil hvert år adskillige købere om bord - det er her den nordtyske detailhandel og mange flere bestiller innovative produkter til deres sortiment. Masser af impulser og et udvalg af produkter, der ikke er andre steder i sigte i norden!

Dato

27.07.2024

Tid

10:00

Sted

Hamborg

Lifestyle & Design Cluster
Messe
Circular Furniture Days rykker til Formland

Udstilling viser cirkulære løsninger indenfor møbler og interiør

Dato

17.08.2024

Sted

Messecenter Herning

Formland
Messe
Vi ses til Formland Autumn

Nordens mest inspirerende design- og interiørmesse 17. - 19. august 2024

Dato

17.08.2024

Tid

09:00

Sted

MCH Messecenter Herning Vardevej 1 7400 Herning

Stockholmsmässan
Messe
Velkommen til Formex

Formex er en messe for dig, der arbejder inden for gave-, boligtekstil- og boligindretningsbranchen eller medierne. Er du køber, dekoratør, designer, stylist eller arkitekt, er du hjertelig velkommen!

Dato

27.08.2024

Tid

09:30

Sted

Mässvägen 1, 125 80 Stockholm

Oslo Design Fair
Messe
Mødested - design, arkitektur og håndværk

Oslo Design Fair er en effektiv handels- og netværksarena for deltagere fra hele verden.

Dato

28.08.2024

Sted

Messeveien 8, 2004 Lillestrøm

Copyright 2023