Tivoli-stolen skal nu hedde Panton One

Tivoli-stolen ændrer navn til Panton One.

Højesteret gjorde det den 20. juni forbudt for Montana at kalde Verner Pantons Tivoli-stol for Tivoli-stolen. Derfor skal den fremover hedde Panton One.

Retssagen mellem Montana Møbler og Tivoli handlede om, at Montana for nogle år siden relancerede den ikoniske fletstol, Tivoli-stolen, der er skabt af den kendte danske designer Verner Panton. Stolen blev oprindelig produceret i 1950’erne og 1960’erne og blev kaldt Tivoli-stolen, fordi den først blev leveret til en restaurant i Tivoli.

Tivoli mente, at Montana var uberettiget til at bruge stolens oprindelige betegnelse.

”Jeg er overrasket over dommen. Vi har gjort det, mange andre producenter gør, når de relancerer et produkt, nemlig at relancere under det oprindelige navn. Vi kaldte derfor Tivoli-stolen for Tivoli-stolen. Jeg har ikke været i tvivl om, at når Verner Panton i sin tid fik et stiltiende samtykke til at bruge Tivoli-navnet som navn på stolen, så kunne stolen stadig hedde Tivoli-stolen, da vi relancerede den. Et navn er jo et navn, og et samtykke er mig bekendt et samtykke. Men det var Højesteret ikke enig i. Vi har aldrig været ude på at genere Tivoli, vi har bare brugt det navn, stolen havde i hele anden del af det 20. århundrede, men vi tager selvfølgelig dommen til efterretning og har besluttet, at Tivoli-stolen fremover skal hedde Panton One”, siger Joakim Lassen, der er Director for Design and Communication hos Montana.

Relateret indhold

21.02.2024Designbase.dk

Flest iværksættervirksomheder er i vækstbrancher

21.02.2024Designbase.dk

Masser af farveinspiration

20.02.2024Designbase.dk

Ægte messestemning og et lyst syn på fremtiden

19.02.2024Designbase.dk

Flest iværksættervirksomheder er i vækstbrancher

16.02.2024Brix Design A/S

Sponseret

Brix Design skinner på Ambiente

16.02.2024Designbase.dk

Nu kan polyester genanvendes

16.02.2024Designbase.dk

Direktørskifte i Brdr. Krüger

15.02.2024Designbase.dk

Har du firmabil: Pas på skattesmæk

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med designbase.dk

Bliv en del af design- og interiørbranchens eksklusive fællesskab. Få indsigt i de nyeste produkter, trends og tendenser, spændende interviews, temaer, unikke jobtilbud og spændende events.

Se flere temaer

Events

Se alle

Copyright 2023