Tre verdensmål, én sofa

Den danske designduo byKATO har for Mater designet en superkomfortabel loungesofa, der opfylder hele tre af FNs verdensmål for bæredygtig udvikling – helt i tråd med Maters designfilosofi.

Pressebillede: Mater.

Mollis, som den nye sofa er døbt, betyder 'blød' på latin. Et navn, der i høj grad matcher designet med de rundede snedkerdetaljer, bløde hynder og puder og en tydelig bæredygtig profil. Både rygstød og armlæn skråner let udad, og sædet er gjort dybere, så man rigtig kan læne sig tilbage og trække benene op i sofaen. En anden håndværkslækker detalje er de drejede, cigarformede tremmer, der desuden er placeret med ens afstand i top og bund, så de giver et raffineret, grafisk udtryk, hvor kun den midterste tremme i ryggen er lodret.

Mollis fine snedkerdetaljer er udført i FSC-certificeret egetræ fra skove, der er bæredygtigt drevet. Det gælder både den fint afrundede ramme og de cigarformede tremmer. En bund af flettede nylongjorder sikrer en blød, men stabil siddekomfort, som toppes af hynder med polster af Kvadrats Re-Wool-serie – en metervare, der delvist fremstilles af genanvendt uld. Selv om Mollis er skabt til at holde længe, har alting en ende. Sofaen kan ved endt brug skilles ad i sine rene bestanddele: Træ, nylon, uld og skum kan regenereres, upcycles og genbruges. Dermed honorerer Mollis FNs verdensmål for bæredygtig udvikling nr. 12 (Ansvarligt forbrug og produktion), nr. 15 (Livet på land) og nr. 17 (Partnerskaber for handling).

Relateret indhold

05.03.2024Designbase.dk

Har du styr på forbrugernes fortrydelsesret?

05.03.2024Designbase.dk

Handelserhvervet har stor betydning for dansk økonomi

06.02.2024Designbase.dk

Eksklusivt børnemøbelbrand vinder designpris på Formland

05.02.2024F&H Group A/S

Sponseret

Strålende Zone-nyhed hylder den nordiske sensommer

01.02.2024Designbase.dk

Design Collection flytter Ro Collection aktiviteterne til Silkeborg

11.01.2024Witt

Sponseret

by KlipKlap præsenterer endnu et multifunktionelt børnemøbel – KK Play Fold

15.12.2023Designbase.dk

Eva Solo køber PLEASE WAIT to be SEATED

14.12.2023Designbase.dk

FDB Møbler relancerer foldestol tegnet i 1978

Hold dig opdateret med designbase.dk

Bliv en del af design- og interiørbranchens eksklusive fællesskab. Få indsigt i de nyeste produkter, trends og tendenser, spændende interviews, temaer, unikke jobtilbud og spændende events.

Se flere temaer

Events

Se alle

Copyright 2023