Vi vil inspirere til bæredygtighed

"Vores vision er at blive Skandinaviens ledende lifestyle messe", lyder det fra direktør Cathrine Eriksson, Oslo Design Fair.

Oslo Design Fair løber af stablen 28.-30 august og er Norges vigtigste kommercielle mødeplads og design- og interiørbranchen.
"Der vil være i underkanten af 400 udstillere fordelt på fire haller", fortæller Cathrine Eriksson.


Hendes målsætning er klar; "Vi skal være den selvskrevne arena for stærke mærkevarer og attraktive indkøbere, og vi skal være et naturligt sted for lanceringer. Vores vision er at blive Skandinaviens ledende lifestyle messe".
Oslo Design Fair ønsker at knytte branchens etablerede aktører til sig, og bidrage til at Oslo fremadrettet bliver en designdestination, som omfatter showrooms og unikke arrangementer med et festivalpræg.
"Oslo Designfair spiller en central rolle i forhold til udstillere og besøgende inden for design- og interiørbranchen. For vores udstillere skal vi tilrettelægge et effektivt salg, kundemøder og produktlanceringer, og samtidig være den bedste arena, når det handler om at møde portentielle nye kunder", siger Cathrine og fortsætter:

Cathrine Eriksson, Oslo Design Fair..


"Videre skal vi inspirere de besøgende ved at præsentere det sidste nye inden for design og interiør. Det ses bl.a. i vort faglige program og trendudstillinger. Vi samarbejder med norske designere, kunsthåndværkere, illustratører og andre relevante partnere om at gøre Oslo Design Fair til en innovativ og inspirerende messe af høj kvalitet og aktualitet".

Er der speciele temaer og trends, der er aktuelle i år?
Jeg er meget stolt af at kunne præsentere denne udgave af Oslo Design Fair under temaet Rethink, hvor bæredygtighed, cirkulær økonomi og miljø er i fokus. Vi har længe tænkt over, hvordan vi kunne være nyskabende og vise tendenser i tiden, samtidig med at vi er bæredygtige. Samarbejde er nøglen til det. På årets trendudstilling har Vardehaugen og Aslak Haanshuus Arkitekter bl.a. designet utstillingsmoduler i massivt træ, som skal demonteres og genbruges i nye omgivelser, når messen er ovre.

Cafeen i Hall C er denne gang indrettet i samarbejde med Artek
Ud over den store trendudstilling I Hall C designet af Vardehaugen og Aslak Haanshuus arkitekter og kurateret af  Kirsten Visdal,  har vi spurgt stylistene Per Olav Sølvberg og Tina Hellberg, hvordan Rethink vil forme vores indretning fremover. Det fortæller de om på en udstiling og workshop, hvor sanserne er det centrale.

Arrangerer I foredrag og seminarer?
"Vi byder også denne gang på et stærkt fagligt program, der består af spændende foredragsholdere fra interiør- og designbranchen. Mennesker, der alle arbejder målrettet med bæredygtighed. Designer Emma Olbers vil fortælle, hvordan hun arbejder med at designe produkter, der er til fordel for både forbrugeren og kloden, mens Orkla giver et indblik i historien bag rengøringsserien Klar, produceret ved hjælp af vedvarende energi fra vindmøller for bare at nævne noget. Hertil kommer Rie Fjordsøe Rasmussen og Louise Byg Kongsholm fra PEJ gruppen".

Hvordan er interessen for messen?
"Vi oplever en øget interesse fra indretningsarkitekter, entreprenører og projektmarkedet generelt, specielt på august-messen".

Er der udstillere, du vil fremhæve?
"Vi kan også denne gang friste med nye og spændende udstillere som VIPP og Ferm Living. Vi har flere nylanceringer af brands og produkter fra både Norge og Danmark. Bl.a. MAZŌ – et nyt dansk designbrand med dybe rødder i den stolte arv fra dansk designs guldalder, som de bygger videre på. Hertil kommer Volver; et norsk designstudio, der tilbyder kuraterede samlinger af premium tæpper til private og offentlige rum. Så det er med andre ord bare at glæde sig til nogle indholdsrige messedage hos os", slutter Cathrine Eriksson.

FAKTA:

Antal udstillere seneste sommermesse:  405
Forventet antal udstillere til kommende messe (ca.):  400
Antal besøgende seneste sommermesse:  11 603
Forventet antal besøgende til kommende messe (ca.):  12 000

Relateret indhold

18.07.2024Designbase.dk

Amazon: Kom med på en rejse på en platform i vækst

18.07.2024Designbase.dk

Nye global platform for cirkulær økonomi

15.07.2024Designbase.dk

Markant færre unge frem mod 2040

12.07.2024Designbase.dk

Ny analyse om ældre på job

10.07.2024Designbase.dk

Hver 3. elev stopper indenfor 5 år

08.07.2024Designbase.dk

Falske kopibutikker skyder op online

08.07.2024Designbase.dk

Sådan bliver virksomhedens glemte IT-produkter et aktiv

05.07.2024Designbase.dk

Nu bliver det lettere at generationsskifte

Hold dig opdateret med designbase.dk

Bliv en del af design- og interiørbranchens eksklusive fællesskab. Få indsigt i de nyeste produkter, trends og tendenser, spændende interviews, temaer, unikke jobtilbud og spændende events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Dimex
Messe
Det bliver alt andet end almindeligt: Nordstil sommerudgaven er klar.

"Fra regionen - til regionen” er temaet for den kommende Nordstil sommerudgave, der finder sted fra 27. til 29. juli 2024. I tæt forbindelse med Hamborg Messe og i bæredygtighedens ånd støtter Nordstil den nordlige region på en række forskellige måder. Forhandlere i Norden kan forvente en bred vifte af mærkevareproducenter, markante nystartede virksomheder, originale producenter og unge designere på deres sædvanlige ikke-standardiserede måde. Inspiration er garanteret!

Dato

27.07.2024

Tid

08:00

Sted

Hamburg

Dimex
Messe
Nordstil - Bestillinger afgives i nord

Som det nordlige knudepunkt tiltrækker Nordstil hvert år adskillige købere om bord - det er her den nordtyske detailhandel og mange flere bestiller innovative produkter til deres sortiment. Masser af impulser og et udvalg af produkter, der ikke er andre steder i sigte i norden!

Dato

27.07.2024

Tid

10:00

Sted

Hamborg

Lifestyle & Design Cluster
Messe
Circular Furniture Days rykker til Formland

Udstilling viser cirkulære løsninger indenfor møbler og interiør

Dato

17.08.2024

Sted

Messecenter Herning

Formland
Messe
Vi ses til Formland Autumn

Nordens mest inspirerende design- og interiørmesse 17. - 19. august 2024

Dato

17.08.2024

Tid

09:00

Sted

MCH Messecenter Herning Vardevej 1 7400 Herning

Stockholmsmässan
Messe
Velkommen til Formex

Formex er en messe for dig, der arbejder inden for gave-, boligtekstil- og boligindretningsbranchen eller medierne. Er du køber, dekoratør, designer, stylist eller arkitekt, er du hjertelig velkommen!

Dato

27.08.2024

Tid

09:30

Sted

Mässvägen 1, 125 80 Stockholm

Oslo Design Fair
Messe
Mødested - design, arkitektur og håndværk

Oslo Design Fair er en effektiv handels- og netværksarena for deltagere fra hele verden.

Dato

28.08.2024

Sted

Messeveien 8, 2004 Lillestrøm

Copyright 2023