Virksomhedsledere: Ryk branding op på ledelsesniveau

Benyt krisetiden til at fokusere indsatsen for brandingstrategien.

I krisetider handler det om at fokusere på virksomhedens brandingstrategi. På nødvendigheden af at prioritere udvikling på et solidt fundament - og fortsat se langsigtet. For manges vedkommende navigeres lige nu på ukendt grund, men det åbner spændende muligheder for at forberede en styrket position i fremtiden.


”Men det er vigtigt at koble forretningsstrategi med en stærk branding og visuel iscenesættelse af brandet med henblik på at styrke identitet og positionering og ved at forankre brandet bedre via større ejerskab i topledelsen”. Det siger Uffe Buchard og Lene Nygaard, der står bag et nyt koncept, Progress & Change, hvor kreativ direktør og rådgiver Uffe Buchard er garant for internationalt branding udsyn og kreativ tyngde, mens ledelsesrådgiver Lene Nygaards erfaring med forretningsudvikling i det private erhvervsliv, skal sikre koblingen mellem forretning, organisering og brand-identitet. Målet er et samarbejde, hvor virksomheder kan få et konkret rådgivningstiltag, kaldet Progress & Change Sessions baseret på en simpel proces, der udmunder i inspiration til forandring og konkrete udviklingsforslag.

Uffe Buchard og Lene Nygaard står bag et nyt koncept, Progress & Change..

Kreativitet skal kobles til forretning
”Vi oplever, at de stærkeste og mest langtidsholdbare indsatser sker, når ansvaret for virksomhedens identitet forankres og gennemsyres via en topledelse, der sætter retning for brandet. Alt for ofte, overlades arbejdet med at skabe den rette positionering til den enkelte kampagneindsats eller til den enkelte medarbejder i marketingafdelingen. Derved opstår der ofte en slingrekurs, især når der er udskiftning i personalestaben og en ny ansvarlig i marketing, skal sætte sit aftryk. Og lige præcis derfor vil vi gerne hjælpe med at sætte positionering på dagsordenen i direkte dialog med ledelsen”, fortæller initiativtager og kreativ direktør hos Darling Creative Studio, Uffe Buchard.


Under arbejdet med flere fælles projekter i og omkring designbranchen, har Uffe Buchard mødt Lene Nygaard, som gennem mange år har arbejdet med udvikling, brand building og ledelsesrådgivning. De to forskellige profiler har set en stor styrke i at kunne koble strategisk forretningsforståelse, kommunikation og kreativ iscenesættelse bedre sammen til gavn for flere virksomheder - typisk i designorienterede virksomheder inden for livsstilssegmentet. 


Lene Nygaard konstaterer: ”Jeg synes ofte, der opstår en kløft mellem det, der sker i ledelseslokalet, når vi drøfter udvikling eller opstart af nye forretningsområder – og den kreative eksekvering af en strategi. Mange gange bliver strategiarbejde og forventningerne hertil for langhårede, og det ender som en halvhjertet plan eller en flot præsentation, som bliver for generel og uvedkommende. Alternativt bliver en simplificeret udgave af arbejdet skudt videre til de kommercielle led i organisationen, som ubevidst griber opgaven for letbenet an. Og det er simpelthen så ærgerligt”. Det kombineret med en stor udskiftning i marketing- og PR-afdelingerne har skabt grobund for samarbejdet mellem Uffe Buchard og Lene Nygaard, og de har en forhåbning om, at virksomheder kan udnytte krisetiderne til at fokusere virksomhedernes brandingstrategi og dermed styrke den langsigtede kommunikationsindsats.

Mødtes i skabelsen af nyt designbrand
De to nye samarbejdspartnere mødtes første gang i forbindelse med tilblivelsen af det nye interiørbrand Warm Nordic, hvor Lene Nygaard arbejdede som direktør og konceptudvikler for virksomhedens ejer Frantz Longhi. Her blev Uffe Buchard tilknyttet i en proces omhandlende kuratering af materialer og farvevalg i produktudviklingen, eksekvering af strategiske samarbejder samt udvikling af en visuel skabelon til foto, som organisationen efterfølgende kunne arbejde videre med på egen hånd. Efterfølgende er flere langsigtede udviklingsprojekter kommet til og styrken i deres forskellighed og samspil er blevet bekræftet.


”Lene er rigtig god til at sætte sig i virksomhedens sted og diskutere ud fra en kommerciel vinkel, fordi hun selv har været mange år på ”kundens side”. Og så er hun god til at udvikle og mægle mellem det kreative og det rationelle, så det bliver nemmere for alle at finde fælles fodslag. Hun har en kolossal berøringsflade på tværs af brancher og evner at gøre komplekse tanker ligetil”, roser Uffe Buchard. 


Lene Nygaard supplerer: ”Uffe ved meget om meget. Og så er han ude i verden, hvor de fleste andre ikke kommer. Han ser, fornemmer og suger til sig fra alverdens modeuger, hoteller, rejsedestinationer og modetendenser - og er god til at koble det med historie og relevans for virksomheden så resultatet bliver overbevisende, inspirerende og langsigtet. Han har en sikkerhed i sine kreative valg, som få. Og så tænker jeg, at mange måske ikke er klar over, hvor ligefrem og indsigtsfuld Uffe er at arbejde med”. 

Hvem har gavn af Progress & Change Sessions?
De to vurderer, at det nye tiltag typisk vil være relevant for virksomheder, der har brug for at arbejde målrettet med branding eller re-branding og som vil sikre, at det visuelle udtryk hænger sammen med de forretningsmæssige valg og det organisatoriske ståsted. Eller til de virksomheder, hvor ledelsen går med tanker om at lancere et helt nyt brand eller opdyrke et nyt forretningsområde.


”De enkelte til- og fravalg, der tages i relation til brandet, påvirker virksomheden dybt på tværs af alle led. Det kan ikke udelukkende kamufleres i årets trendfarve eller med en taktisk kampagne. Et grundigt identitetsarbejde påvirker direkte ind i produktudvikling, indkøb, logistik, salg og kundeservice samt marketing på tværs af alle platforme. Dertil og ikke mindst berører det virksomhedens grundlæggende værdisæt. Dette stiller store krav til et tydeligt fundament samt en fælles forståelse internt i virksomheden, så man ikke risikerer tabte bolde og individuelle tolkninger”, fortæller Lene Nygaard.


”Jeg har god erfaring med at stille krav om involvering fra alle parter via et jordnært og relationsbaseret arbejde, der udføres med realisme og respekt for den virksomhed, jeg arbejder med. Det fungerer bedst i direkte dialog med øverste ledelse og det vil klart styrke helheden og virksomhedernes egen involvering, hvis vi kan konkretisere beslutninger med en kreativ og tydelig iscenesættelse af brandet, så virksomheden i forlængelse af processen kan ’se sig selv vakt til live’ via Uffe Buchards stærke sans og evne”, siger hun, og Uffe Buchard afslutter: ”Vi ser det som essentielt at indgå i den direkte dialog med den øverste ledelse i designorienterede virksomheder, så vi reelt kan inspirere og flytte noget i fællesskab. Min erfaring er, at det gøres bedst ved ærligt at udfordre hinanden i processen. Vi er åbne for den konstruktive dialog og håber, at flere kan se værdien i, at Lene og jeg står side om side i dette tiltag”.

Relateret indhold

24.05.2024Designbase.dk

Udfasning af 1.000-kronesedlen: Byttepengegrænsen er nu 750 kroner

24.05.2024Designbase.dk

CSRD træder i kraft: Her er hvad du skal vide

23.05.2024Designbase.dk

MCH fylder 70: Oplevelser for 45 millioner gæster siden 1954

20.05.2024Designbase.dk

Vidensdeling på Nordstil Forum

17.05.2024Designbase.dk

Et skridt på vejen mod fair konkurrence: Temu anklages for at manipulere kunderne

15.05.2024Designbase.dk

Drop udsagn som ”CO2-neutral”

13.05.2024Kop & Kande

Sponseret

Kop & Kande sender massiv støtte til Julemærkehjemmene

13.05.2024Designbase.dk

Nu skal du indberette din emballage for 2024: Sådan gør du

Hold dig opdateret med designbase.dk

Bliv en del af design- og interiørbranchens eksklusive fællesskab. Få indsigt i de nyeste produkter, trends og tendenser, spændende interviews, temaer, unikke jobtilbud og spændende events.

Se flere temaer

Events

Se alle
3daysofdesign
Messe
3daysofdesign

En platform til at fremvise og fejre fantastisk design

Dato

12.06.2024

Sted

Frederiksgade 1, 3rd floor 1265 Copenhagen K

TRENDS UP WEST
Messe
TRENDS UP WEST

THE SHOW WILL GO ON!

Dato

29.06.2024

Sted

AREAL BÖHLER i Düsseldorf

Dimex
Messe
Det bliver alt andet end almindeligt: Nordstil sommerudgaven er klar.

"Fra regionen - til regionen” er temaet for den kommende Nordstil sommerudgave, der finder sted fra 27. til 29. juli 2024. I tæt forbindelse med Hamborg Messe og i bæredygtighedens ånd støtter Nordstil den nordlige region på en række forskellige måder. Forhandlere i Norden kan forvente en bred vifte af mærkevareproducenter, markante nystartede virksomheder, originale producenter og unge designere på deres sædvanlige ikke-standardiserede måde. Inspiration er garanteret!

Dato

27.07.2024

Tid

08:00

Sted

Hamburg

Dimex
Messe
Nordstil - Bestillinger afgives i nord

Som det nordlige knudepunkt tiltrækker Nordstil hvert år adskillige købere om bord - det er her den nordtyske detailhandel og mange flere bestiller innovative produkter til deres sortiment. Masser af impulser og et udvalg af produkter, der ikke er andre steder i sigte i norden!

Dato

27.07.2024

Tid

10:00

Sted

Hamborg

Formland
Messe
Vi ses til Formland Autumn

Nordens mest inspirerende design- og interiørmesse 17. - 19. august 2024

Dato

17.08.2024

Tid

09:00

Sted

MCH Messecenter Herning Vardevej 1 7400 Herning

Stockholmsmässan
Messe
Velkommen til Formex

Formex er en messe for dig, der arbejder inden for gave-, boligtekstil- og boligindretningsbranchen eller medierne. Er du køber, dekoratør, designer, stylist eller arkitekt, er du hjertelig velkommen!

Dato

27.08.2024

Tid

09:30

Sted

Mässvägen 1, 125 80 Stockholm

Copyright 2023