Ambiente Trends 24+: En iscenesættelse af stilhedens luksus, nye kompositioner og digitale innovationer

Ambiente afspejler de toneangivende internationale stilarter inden for design og interiør og ikke mindst borddækning, hvor trenden viser, hvad der vil stå på bordet i fremtiden.

Fra Trenden; Aura of Progress. Foto: Pia Finne

Ambiente Trends 24+ deles op i tre style-verdener: AURA OF PROGRESS_visionary + elemental, QUALITY OF SILENCE_pure + familiar, SPIRIT OF CRAFT_bold + poetical. Bag trenden står trendbureauet bora.herke.palmisano, der har fået til opgave at give deres bud på former, farver og materialer, der vil inspirere forbrugere over hele verden i den kommende sæson.

De tre trendtemaer udstråler en visionær aura, fejrer stilhedens luksus og fokuserer på nye kompositioner. Bæredygtighed er om end endnu mere gennemgående i alle stilverdener og i alle boligens rum end tidligere. Samtidig arbejdes der løbende med forskning i materialer og et øget fokus på genanvendelse i kombination med spændende æstetiske løsninger, og håndværk genfortolkes og raffineres gennem digitale innovationer og 3D-teknikker. 

"I usikre tider handler det ikke om at søge efter en kortvarig trend. I stedet samler Ambiente Trends op på vigtige udviklinger og fortsætter dem, hver med sit eget fokus. En usædvanlig brug af materialer og farver, innovative teknologier og basiselementer, en bæredygtig etos og materialealternativer eller kunsthåndværkets mangefacetterede kunst sætter deres egne fokuspunkter i år. Alle levende temaer forenes af et forsonende perspektiv, der bevarer det velkendte og byder fremtiden velkommen", siger Annetta Palmisano, trendekspert hos trendbureauet bora.herke.palmisano.

AURA OF PROGRESS_visionary + elemental samler tilsyneladende modstridende elementer: Urkraft møder futurisme, arkaisk møder hyperinnovation.

AURA OF PROGRESS_visionary + elemental skærper vores opmærksomhed i forhold til at se tingene på  progressive måder og ikke mindst i et fascinerende samspil mellem modsætninger. Elementær kraft møder futurisme, og arkaiske elementer kombineres med hyperinnovativ teknologi. For digitale og også AI-understøttede designprocesser forbedrer traditionelle håndværksmetoder. Økologiske, ressourcebesparende tilgange er afgørende for mange designere. Resultaterne er ikke kun fascinerende og nye, men også bæredygtige. Et levende tema, der inspirerer og ”grounder” os på samme tid.

Foto: Pia Finne

I den strålende og levende farvepalet synes den digitale verden at smelte sammen med den fysiske – og den strækker sig fra varme toner som violet, intens solgul over glødende lava til kølige nuancer og lysfyldte toner som aqua- og mineral. 

En flimrende sky-tone samt dybe grå og mørke jordfarver karakteriserer den neutrale palet. Farvegradienter, airbrush-effekter, glasgennemsigtige og slørede farver forstærker effekten. 

Rå materialer som træ, stål og sten samt former lånt fra naturen bringes bevidst sammen med futuristiske elementer. Ru og ujævne overflader er i fokus. Spor af gamle materialer ses ind i overfladedesignet. Selv rust kan tjene som inspiration til et usædvanligt mønster. 

Derudover beriger konceptuelle dufte som stearinlys, diffusers eller specielle rumparfumer det levende tema lige så meget som visuelle fænomener skabt via innovativt fortolket LED-teknologi - for eksempel med armaturer, der nedsænker et helt rum i et sandt farveskær.

QUALITY OF SILENCE_pure+familiar tager hensyn til det voksende ønske om ro, klarhed og et menneskeligt miljø.

QUALITY OF SILENCE_pure + familiar opdager det særlige i det enkle og afspejler behovet for ro og klarhed. Positive farver og enkle, bæredygtige materialer giver os mulighed for at opleve varme, ro og komfort som den ægte luksus. Påskønnelsen af eksisterende råmaterialer og arbejdet med en fremtid, der er værd at leve i, afspejles i designet. Et holistisk levende tema, der er puristisk og beroligende på samme tid.

Foto: Pia Finne

Naturfarver, solbeskinnede pasteller og lysere toner er karakteristiske for denne palet; fra varme terracotta- og trætoner samt strågul over neutrale ecru- og sandtoner til kølig grå, blå og salvie. Velkendte materialer ses taget ud af deres oprindelige kontekst. Æggeskaller tjener for eksempel som udgangspunkt for usædvanlige designs, der fortæller deres egne historier. Alt bliver så vidt muligt genbrugt – ikke kun træ, men også blade og bark. Kasserede papirfibre omdannes til håndlavet papir af høj kvalitet, og enkle, helt beskedne og ukonventionelle ressourcer fra hverdagen får ofte ny betydning. 

Transformation forstås grundlæggende. Mange designere arbejder med principperne for cirkulært design og arbejder for eksempel med komposterbar bioplast. Desuden er grænserne mellem design og kunst flydende. Individuelt forarbejdede genstande fejrer æstetikken i hverdagen, nydelsen og værdsættelsen af enkle ritualer.

SPIRIT OF CRAFT_bold+poetical sætter fokus på håndværkets mangfoldighed og bringer det sammen i udtryksfulde kombinationer. 

SPIRIT OF CRAFT_bold + poetical samler forskellige påvirkninger på en dristig og poetisk måde og er kendetegnet ved slående former, dristige kombinationer og en sofistikeret farvepalet. Håndværksmæssige færdigheder kombineres med en moderne æstetik, et klart personligt præg og holdbarhed. Derudover får fleksible produkter og indretningsideer stadig større impact, fordi de kan tilasse sig vores skiftende levevilkår.

Foto: Pia Finne

Den ekstravagante farvepalet kombinerer en varm rav-, cognac- og chilitone med neutral grå og sepia samt med kølig lapis lazuli, glasgrøn og turkis. 

Håndværksmæssige færdigheder og næsten glemte materialer og teknikker danner grundlag for designs med en helt unik stil - for eksempel kombinationen af kobber og varm emalje, hvor den glaslignende pulverlakering giver materialet et slående udseende med fantastiske farver og uforudsigelige nuancer. Vintagedesign og motiver fra producenternes arkiver genopdages også og omdannes kunstfærdigt til nye designs. 

Keramik er et vigtigt materiale i denne trend med uanede designmuligheder. Især i forhold til service og glas understreger håndmalede motiver og håndskabte strukturer deres unikke karakter. Tekstiler og tæpper minder om objets d'art udført med kunstfærdige håndværksteknikker, selvsikre mønstre og applikationer, der får produkterne til at fremstå som grafik i stort format, collager og relieffer.

Fra Aura of Progress. Foto: Pia Finne

Fra Quality of Silence. Foto: Pia Finne

Fra Quality of Silence. Foto: Pia Finne

Fra Spirit of Craft. Foto: Pia Finne

Fra Spirit of Craft. Foto: Pia Finne

Denne artikel er del af et tema:

Tema: Det smukt dækkede bord

Smukt design, funktionalitet, nye tendenser og spændende farver forenes på Det smukt dækkede bord. Her kan der dækkes op med rå keramik, pastelfarvede fine tallerkener og glas i genbrugsmateriale, for det handler om at skabe et personligt udtryk – i butikkerne og i boligen, hvor alt fra tallerkener og glas står med bestik og tekstiler og spændende designelementer som vaser, lysestager med mere, der kan stå som kronen på værket. Men med på det smukt dækkede bord hører også funktionelle og æstetiske serveringsfade, skåle og tilbehør.

Relateret indhold

29.05.2024Designbase.dk

Direkte-til-forbruger er det nye ”sort”

29.05.2024Designbase.dk

UMAGE vinder årets Red Dot designpris

29.04.2024Designbase.dk

Ambiente Trends 24+: En iscenesættelse af stilhedens luksus, nye kompositioner og digitale innovationer

29.04.2024Designbase.dk

Kay Bojesen inspirerer på Roskilde

29.04.2024Designbase.dk

Det smukt dækkede bord

29.04.2024Hamonoya ApS

Sponseret

Porcelæn er essentielt

29.04.2024Dottir Nordic Design

Sponseret

Hos Dottir Nordic design er "at gøre sig umage" en dyd - også når du dækker bord

29.04.2024F&H Group A/S

Sponseret

Nyd sommeren med god stil fra Luigi Bormioli

Hold dig opdateret med designbase.dk

Bliv en del af design- og interiørbranchens eksklusive fællesskab. Få indsigt i de nyeste produkter, trends og tendenser, spændende interviews, temaer, unikke jobtilbud og spændende events.

Se flere temaer

Events

Se alle
3daysofdesign
Messe
3daysofdesign

En platform til at fremvise og fejre fantastisk design

Dato

12.06.2024

Sted

Frederiksgade 1, 3rd floor 1265 Copenhagen K

TRENDS UP WEST
Messe
TRENDS UP WEST

THE SHOW WILL GO ON!

Dato

29.06.2024

Sted

AREAL BÖHLER i Düsseldorf

Dimex
Messe
Det bliver alt andet end almindeligt: Nordstil sommerudgaven er klar.

"Fra regionen - til regionen” er temaet for den kommende Nordstil sommerudgave, der finder sted fra 27. til 29. juli 2024. I tæt forbindelse med Hamborg Messe og i bæredygtighedens ånd støtter Nordstil den nordlige region på en række forskellige måder. Forhandlere i Norden kan forvente en bred vifte af mærkevareproducenter, markante nystartede virksomheder, originale producenter og unge designere på deres sædvanlige ikke-standardiserede måde. Inspiration er garanteret!

Dato

27.07.2024

Tid

08:00

Sted

Hamburg

Dimex
Messe
Nordstil - Bestillinger afgives i nord

Som det nordlige knudepunkt tiltrækker Nordstil hvert år adskillige købere om bord - det er her den nordtyske detailhandel og mange flere bestiller innovative produkter til deres sortiment. Masser af impulser og et udvalg af produkter, der ikke er andre steder i sigte i norden!

Dato

27.07.2024

Tid

10:00

Sted

Hamborg

Formland
Messe
Vi ses til Formland Autumn

Nordens mest inspirerende design- og interiørmesse 17. - 19. august 2024

Dato

17.08.2024

Tid

09:00

Sted

MCH Messecenter Herning Vardevej 1 7400 Herning

Stockholmsmässan
Messe
Velkommen til Formex

Formex er en messe for dig, der arbejder inden for gave-, boligtekstil- og boligindretningsbranchen eller medierne. Er du køber, dekoratør, designer, stylist eller arkitekt, er du hjertelig velkommen!

Dato

27.08.2024

Tid

09:30

Sted

Mässvägen 1, 125 80 Stockholm

Copyright 2023