Årets tema på Oslo Design Fair: Elementer

Oslo Design Fair arbejder i år sammen med markedspladsen Ombygg, der formidler brugte elementer fra byggebranchen med henblik på genanvendelse.

Foto: Einar Aslaksen/Oslo Design Fair

Hvordan kan man skabe funktionelle, inviterende og inspirerende rum, når man kombinerer genanvendte materialer fra byggeri med færdigforarbejdede, salgsklare produkter? Det undersøger Oslo Design Fair på deres tendensudstilling under temaet Elementer, når messen åbner dørene i august.

Oslo Design Fair arbejder i år sammen med markedspladsen Ombygg, der formidler brugte elementer fra byggebranchen med henblik på genanvendelse. 

Fire principper

Tanken bag årets tema er, at man, gennem kombinationen af de utraditionelle materialer fra byggeriet og færdigvarer som møbler og interiør, kan skabe en sammenhængende æstetik for messens gæster. Arrangørerne har sat arkitekter og designere stævne med følgende fire principper: Arkitektoniske greb, overraskende effekter, rumligt fokus og genbrug.

For at skabe en helhedsoplevelse må hvert element indgå som en del af et større narrativ, der løber fra ide til endelig udførelse. I princippet om arkitektoniske greb udforskes hvert trin på vejen fra tematik til helhed. Og her må de arkitektoniske linjer og interiørvalget smelte sammen for at skabe et rum, der både er funktionelt og indbydende.

Det er de subtile og uventede detaljer, der ligger til grund for princippet om overraskende effekter. Her er tanken, at det er de enkle men gennemtænkte detaljer, som fanger opmærksomheden og giver rummet karakter, samtidigt med at det skaber et mindeværdigt indtryk.

Dimensionerne kombineres gennem placering af møbler, lysindfald og materialevalg, for at skabe den helt rette atmosfære, og skabe et rumligt fokus. Atmosfæren skal give de besøgende en oplevelse, der næsten kan mærkes på kroppen og opfordre til en dybere udforskning af rummet.

Bæredygtighed er ikke blot et spørgsmål om hvilke materialer der anvendes, men også hvordan vi bruger hvad vi allerede har. Ved at lægge vægt på princippet om genbrug kan man skabe noget nyt, med hvad der allerede ligger lige for. Det er ofte overraskende at se tilsyneladende ubrugelige materialer anvendt i nye konstellationer, og det medvirker desuden til at reducere klimaaftrykket. Desuden tilføres rummet en dimension af historie og karakter, når det indrettes med genbrugsmaterialer.

Oslo Design fair finder sted 28-30 august i Nova Spektrum, Lillestrøm.

Læs mere om messen her.

IDL

Relateret indhold

19.07.2024Designbase.dk

Future on Stage på Maison&Objet

19.07.2024Designbase.dk

Mater fortsætter den grønne rejse

16.07.2024Designbase.dk

FableWood finansierer produktionen gennem crowdfunding

16.07.2024Designbase.dk

Gulvtæppeboom på Heimtextil 2025

15.07.2024Designbase.dk

Lad livsstil og følelse styre indretningen "Ufuldkommen perfektion"

11.07.2024Designbase.dk

Et 250-årigt væksteventyr

11.07.2024Designbase.dk

Tidløse designprincipper

11.07.2024Designbase.dk

Nordstil med nyt tiltag: Ethical Style by Nordstil

Hold dig opdateret med designbase.dk

Bliv en del af design- og interiørbranchens eksklusive fællesskab. Få indsigt i de nyeste produkter, trends og tendenser, spændende interviews, temaer, unikke jobtilbud og spændende events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Dimex
Messe
Det bliver alt andet end almindeligt: Nordstil sommerudgaven er klar.

"Fra regionen - til regionen” er temaet for den kommende Nordstil sommerudgave, der finder sted fra 27. til 29. juli 2024. I tæt forbindelse med Hamborg Messe og i bæredygtighedens ånd støtter Nordstil den nordlige region på en række forskellige måder. Forhandlere i Norden kan forvente en bred vifte af mærkevareproducenter, markante nystartede virksomheder, originale producenter og unge designere på deres sædvanlige ikke-standardiserede måde. Inspiration er garanteret!

Dato

27.07.2024

Tid

08:00

Sted

Hamburg

Dimex
Messe
Nordstil - Bestillinger afgives i nord

Som det nordlige knudepunkt tiltrækker Nordstil hvert år adskillige købere om bord - det er her den nordtyske detailhandel og mange flere bestiller innovative produkter til deres sortiment. Masser af impulser og et udvalg af produkter, der ikke er andre steder i sigte i norden!

Dato

27.07.2024

Tid

10:00

Sted

Hamborg

Lifestyle & Design Cluster
Messe
Circular Furniture Days rykker til Formland

Udstilling viser cirkulære løsninger indenfor møbler og interiør

Dato

17.08.2024

Sted

Messecenter Herning

Formland
Messe
Vi ses til Formland Autumn

Nordens mest inspirerende design- og interiørmesse 17. - 19. august 2024

Dato

17.08.2024

Tid

09:00

Sted

MCH Messecenter Herning Vardevej 1 7400 Herning

Stockholmsmässan
Messe
Velkommen til Formex

Formex er en messe for dig, der arbejder inden for gave-, boligtekstil- og boligindretningsbranchen eller medierne. Er du køber, dekoratør, designer, stylist eller arkitekt, er du hjertelig velkommen!

Dato

27.08.2024

Tid

09:30

Sted

Mässvägen 1, 125 80 Stockholm

Oslo Design Fair
Messe
Mødested - design, arkitektur og håndværk

Oslo Design Fair er en effektiv handels- og netværksarena for deltagere fra hele verden.

Dato

28.08.2024

Sted

Messeveien 8, 2004 Lillestrøm

Copyright 2023