Bauhaus-former

PR-foto..

Séché Studio afsøger den danske designer Laura Bilde sammenhængen mellem produkt, rum og arkitektur. Interessen samler sig især om spændingsfeltet mellem det funktionelle og det skulpturelle udtryk og muligheden for at skabe moderne ikoner. Og netop den eksperimenterede tilgang til glaskunsten står i centrum for forårets designsamarbejde med Holmegaard. 

Som navnet antyder, er Forma et studie i former og materialer: både de geometriske arketyperkube, kugle og cylinderog måden, de smelter sammen i glasset og får nyt udtryk, der fusionerer kunst og funktionalitet. Alt sammen i industrielt formgivet glas, der presser materialet i geometriske former og giver designet et bastant udtryk, som eksperimenterer med tykkelse og tyngde. 

Seriens brugsværdi er lige så høj som dekorationsværdien og gør det oplagt at anvende skålene, der findes i to størrelser, til hverdagens smågenstande, smykker og frugt. 

Den stramme vaseform kalder på naturlighed i blomstervalget, hvor den omfavner både den enkle stilk og den skødesløse buket, mens longdrink og drinksglasset indskriver sig i en tidløs barware-æstetik, der bringer smagfuld tyngde til cocktailkulturen og nye Bauhaus-fans. 

- HCL

Artikler

02.10.2023|Designbase.dk

Ti års forrygende fristelser

02.10.2023|Designbase.dk

Skal din virksomhed være cirkulær?

02.10.2023|Designbase.dk

Det betyder den nye ”emballagelov”

29.09.2023|Designbase.dk

Bløde køkkenfristelser

28.09.2023|Designbase.dk

Ny undersøgelse viser trends for fremtidens byliv

28.09.2023|Designbase.dk

Maison&Objet: På en jagt efter oplevelser

Udgiver

Horisont Gruppen a/s

Strandlodsvej 44

2300 København S

Telefon: 53506060

www.horisontgruppen.dk

Copyright 2023