Brancheprofilen: En ny designdestination i København

Til trods for at have eksisteret i mere end 120 år formår københavnske Illum at forny sig og følge med tiden. Senest har Illum genopført deres 4. sal med et helt nyt designunivers. Vi har taget en snak med marketing direktør Lars Møller Nielsen omkring arbejdet med internationale designbrands, og hvordan Illum benytter messerne til at få inspiration og købe ind til sæsonen.

Lars Møller Nielsen..

I har netop åbnet ILLUM Design Atelier. fortæl om konceptet og ideerne bag?
ILLUM besluttede sig i 2019 for at skabe en designdestination i Danmark, som bryder med det traditionelle isenkram-tankesæt. Vi vil være det sted i byen, hvor man oplever det lidt ekstra – ”den frække dreng i klassen”, der kan måle sig med internationale koncepter som Corso Como, Merci, det gamle Colette med flere. Vi arbejder med 9 hovedområder, der danner det grundlæggende fundament.

En ny designdestination i København.


Det første er ”SUSTAINABLE LIVING” – vores møbler er bygget ud fra en sustainable tankegang med MDF, krydsfiner og genbrugsplast i en interessant og anderledes forening – eksempelvis er vores trægulv et 40 år gammelt gulv genbrugt fra et andet sted i bygningen – udover det ses en stor selektion af sustainable produkter og brands. ”DESIGN ICON” er området, hvor vi arbejder med en blanding af nye og gamle spillere i dansk design samt flere af de store internationale. ”ARTISAN” er et emne, hvor vi har fundet lokale kunstnere til at bryde det perfekte designbillede og tilføre hygge og skævhed. ”SLOW LIVING” er her, du finder feel good stemning til hjemmet, de lækre håndklæder og et kæmpe udvalg i danske og internationale home fragrances. ”CREATIVE LIVING” byder på notesbøger, læsebriller, kort, dansk slik mv. ”SPECIAL MOMENTS” er her du dækker bordet med et udvalg af spændende leverandører, og hvor du også finder vores ”reused” historie med specielt fransk genbrug. ”FLOWER THERAPY” – vi ville gerne have blomster ind for at skabe noget organisk, og valget faldt på den internationale blomsterkunstner, Nicolai Bergmann. ”BESPOKE” eller personifisering af produkter hitter, og vi har også tilført produkter, som kan tilbyde det. Sidste kategori er ”SALON DE THE”, hvor vi ønskede at lave et område, hvor man kan slappe af, mens man overvejer sine indkøb.

Hvilke udfordringer tror du fremtiden byder på for detailhandlen?
Det er helt sikkert kampen om at skabe nok ”footfall” i butikkerne. Det handler om at gøre konceptet attraktivt nok til at vores gæster flytter sig efter en shoppingoplevelse, de ikke kan få online.

Hvad gør I i Illum for at forberede jer bedst muligt herpå?
Vi arbejder hele tiden på nye og spændende brands, samtidig med at vi prøver at sætte en høj standard på vores dekoration i huset. På den måde skaber vi oplevelser og krydrer dem med spændende større og mindre events, som gør vores hus levende og skaber en ”feel good” stemning. ILLUM har alt – ”1 house 1 destination” – restauranter med terrasser, supermarked, tøj, kosmetik, parfume, smykker, access til alle samt tandlæge og beauty lab. Altsammen i et smukt hus med masser af historie og et personale, der yder deres bedste for en super oplevelse.

Hvilke messer besøger du, og hvordan bruger du messerne i dit job?
Jeg besøger altid MAISON&OBJET og ofte Formland.


Jeg bruger dem til at finde nye brands, få inspiration og lave indkøb. Jeg prøver at gøre messerne effektive, således at jeg ikke skal i gang med at lave ordrerne, når jeg kommer hjem.

Om Lars Møller Nielsen

Stilling: 
Marketing direktør Illum

Uddannelse:
Handelsuddannet

Tidligere jobs:
CEO for Bahne & co ( Bahnes engros afdeling med egen produktion af Bahne, Miss Etoile, Margit Brandt ), retail direktør for Bodum og Ordning & Reda samt Indkøbs – og marketingchef for Bahne.

Relateret indhold

21.05.2024Designbase.dk

Frontrunners i den cirkulære omstilling

20.05.2024Designbase.dk

Frederiksberg Centret får ny livsstilsbutik

15.05.2024Designbase.dk

Drop udsagn som ”CO2-neutral”

13.05.2024Kop & Kande

Sponseret

Kop & Kande sender massiv støtte til Julemærkehjemmene

13.05.2024Designbase.dk

Nu skal du indberette din emballage for 2024: Sådan gør du

09.05.2024Designbase.dk

Søg kapital til din virksomhed

09.05.2024Designbase.dk

Decoding Global Talent: Udenlandsk arbejdskraft vil gerne Danmark

08.05.2024Designbase.dk

Affaldssortering: Hvem har ansvaret i butikken

Hold dig opdateret med designbase.dk

Bliv en del af design- og interiørbranchens eksklusive fællesskab. Få indsigt i de nyeste produkter, trends og tendenser, spændende interviews, temaer, unikke jobtilbud og spændende events.

Se flere temaer

Events

Se alle
3daysofdesign
Messe
3daysofdesign

En platform til at fremvise og fejre fantastisk design

Dato

12.06.2024

Sted

Frederiksgade 1, 3rd floor 1265 Copenhagen K

TRENDS UP WEST
Messe
TRENDS UP WEST

THE SHOW WILL GO ON!

Dato

29.06.2024

Sted

AREAL BÖHLER i Düsseldorf

Dimex
Messe
Det bliver alt andet end almindeligt: Nordstil sommerudgaven er klar.

"Fra regionen - til regionen” er temaet for den kommende Nordstil sommerudgave, der finder sted fra 27. til 29. juli 2024. I tæt forbindelse med Hamborg Messe og i bæredygtighedens ånd støtter Nordstil den nordlige region på en række forskellige måder. Forhandlere i Norden kan forvente en bred vifte af mærkevareproducenter, markante nystartede virksomheder, originale producenter og unge designere på deres sædvanlige ikke-standardiserede måde. Inspiration er garanteret!

Dato

27.07.2024

Tid

08:00

Sted

Hamburg

Dimex
Messe
Nordstil - Bestillinger afgives i nord

Som det nordlige knudepunkt tiltrækker Nordstil hvert år adskillige købere om bord - det er her den nordtyske detailhandel og mange flere bestiller innovative produkter til deres sortiment. Masser af impulser og et udvalg af produkter, der ikke er andre steder i sigte i norden!

Dato

27.07.2024

Tid

10:00

Sted

Hamborg

Formland
Messe
Vi ses til Formland Autumn

Nordens mest inspirerende design- og interiørmesse 17. - 19. august 2024

Dato

17.08.2024

Tid

09:00

Sted

MCH Messecenter Herning Vardevej 1 7400 Herning

Stockholmsmässan
Messe
Velkommen til Formex

Formex er en messe for dig, der arbejder inden for gave-, boligtekstil- og boligindretningsbranchen eller medierne. Er du køber, dekoratør, designer, stylist eller arkitekt, er du hjertelig velkommen!

Dato

27.08.2024

Tid

09:30

Sted

Mässvägen 1, 125 80 Stockholm

Copyright 2023