Brancheprofilen: Hos Sinnerup er kunderne i fokus

For 26 år siden begyndte Dorte Hofstedt i Sinnerup som juleassistance, og hun har aldrig set sig tilbage siden. Nu står hun som butiksleder i en branche, der i stigende grad rykker online. Dette ændrer dog ikke på målbevidstheden: “Det skal være en oplevelse at gå i butik, ellers kan kunderne lige så godt være hjemme og trykke på en knap”.

Kan du fortælle lidt om dig selv, og hvad der er det bedste ved dit job? 
Jeg er daglig leder hos Sinnerup i Holstebro. Jeg begyndte i sin tid som juleassistance, og nu har jeg så været her i 26 år. Det bedste er diversiteten, der sker altid noget nyt og jeg bliver inspireret hver eneste dag. En livstilscoach spurgte mig en gang om, hvad jeg ville lave, hvis jeg ikke skulle være i Sinnerup – jeg ville simpelthen åbne min egen butik. Vi har lige lavet hele møbelafdelingen om, og det er en fornøjelse at se kundernes respons. En stor del af mit arbejde er jo kunderne, men det er også dem, der gør mit arbejde så spændende.

Du har arbejdet hos Sinnerup i 26 år.  Hvad er det, der gør netop interiør- og livstilsbranchen så spændende?
Det er jo fordi, det ikke er det samme hver dag. Der sker noget nye ting hele tiden. Jeg brænder for produkterne, jeg brænder for det samarbejde, der ligger i at arbejde i den her branche. Vi er en flad organisation, hvilket giver lov til en del medbestemmelse. Du får egentlig så meget medbestemmelse, som du selv ønsker, hvilket også giver os lov til at have et så skræddersyet sortiment i butikken som muligt – nemlig fordi ledelsen er så lydhør over for vores råd og ønsker.

Hvordan synes du udviklingen i branchen har været?
Udviklingen med webbutikker har selvfølgelig været til at mærke. Men konkurrence er sund, og det har tvunget os i butikkerne til at sadle om og tænke indad og anderledes. Hvordan kan vi gøre det her bedre? I gamle dage var det i højere grad en selvfølge, at kunderne kom ind i butikken. I dag skal man arbejde for de kroner, man får i kassen, det er ikke noget man bare får serveret.  Hos Sinnerup servicerer vi blandt andet med kaffe, og vi holder jævnligt fredagsbarer for kunderne. Det hele handler om at skabe en relation – noget, der nødvendigvis ikke betyder, at kunderne kommer ind og køber noget hver gang, men de kigger sig alligevel omkring. Og det skaber jo også nogle idéer og noget inspiration, som de kan arbejde videre med. Det skal være en oplevelse at gå i butik, ellers kan kunderne lige så godt være hjemme og trykke på en knap.

Hvad tror du fremtiden bringer for dig og for branchen?
Jeg ved, at jeg kommer til at fejre 40-års jubilæum her, det kan ikke være anderledes. Med branchen og hvordan den nuværende udvikling ser ud, skal vi arbejde benhårdt. Hos Sinnerup arbejder vi kraftigt på at blive et selvstændigt designbrand med egne designere, og det, tror jeg simpelthen, er vejen frem. Nemlig, at vi ikke er så sårbare overfor alle de procenter, der gives rundt omkring. Vores navn skal simpelthen stå stærkere, og det tror jeg flere virksomheder også skal for at slå igennem.

Om Dorte Hofstedt

Stilling:
Daglig leder hos Sinnerup i Holstebro

Uddannelse:
Selvlært gennem erhvervserfaring

Relateret indhold

18.06.2024Designbase.dk

København er en designmetropol

18.06.2024Designbase.dk

Bureaukratibyrden rammer de små

17.06.2024Designbase.dk

Marketing via sociale medier virker

17.06.2024Designbase.dk

Danmark skal være det bedste iværksætterland

17.06.2024Designbase.dk

Antallet af konkurser i Danmark faldende

17.06.2024Designbase.dk

Nu skal virksomheden der tager det største sociale ansvar findes

07.06.2024Droppery

Sponseret

New brands like Riviera Maison, Versmissen, and BePureHome are now active as brands within Droppery

07.06.2024Designbase.dk

Danskerne er vilde med DTC-salg

Hold dig opdateret med designbase.dk

Bliv en del af design- og interiørbranchens eksklusive fællesskab. Få indsigt i de nyeste produkter, trends og tendenser, spændende interviews, temaer, unikke jobtilbud og spændende events.

Se flere temaer

Events

Se alle
TRENDS UP WEST
Messe
TRENDS UP WEST

THE SHOW WILL GO ON!

Dato

29.06.2024

Sted

AREAL BÖHLER i Düsseldorf

Dimex
Messe
Det bliver alt andet end almindeligt: Nordstil sommerudgaven er klar.

"Fra regionen - til regionen” er temaet for den kommende Nordstil sommerudgave, der finder sted fra 27. til 29. juli 2024. I tæt forbindelse med Hamborg Messe og i bæredygtighedens ånd støtter Nordstil den nordlige region på en række forskellige måder. Forhandlere i Norden kan forvente en bred vifte af mærkevareproducenter, markante nystartede virksomheder, originale producenter og unge designere på deres sædvanlige ikke-standardiserede måde. Inspiration er garanteret!

Dato

27.07.2024

Tid

08:00

Sted

Hamburg

Dimex
Messe
Nordstil - Bestillinger afgives i nord

Som det nordlige knudepunkt tiltrækker Nordstil hvert år adskillige købere om bord - det er her den nordtyske detailhandel og mange flere bestiller innovative produkter til deres sortiment. Masser af impulser og et udvalg af produkter, der ikke er andre steder i sigte i norden!

Dato

27.07.2024

Tid

10:00

Sted

Hamborg

Formland
Messe
Vi ses til Formland Autumn

Nordens mest inspirerende design- og interiørmesse 17. - 19. august 2024

Dato

17.08.2024

Tid

09:00

Sted

MCH Messecenter Herning Vardevej 1 7400 Herning

Stockholmsmässan
Messe
Velkommen til Formex

Formex er en messe for dig, der arbejder inden for gave-, boligtekstil- og boligindretningsbranchen eller medierne. Er du køber, dekoratør, designer, stylist eller arkitekt, er du hjertelig velkommen!

Dato

27.08.2024

Tid

09:30

Sted

Mässvägen 1, 125 80 Stockholm

Oslo Design Fair
Messe
Mødested - design, arkitektur og håndværk

Oslo Design Fair er en effektiv handels- og netværksarena for deltagere fra hele verden.

Dato

28.08.2024

Sted

Messeveien 8, 2004 Lillestrøm

Copyright 2023