Butikker får nemmere vej til mobilbetaling

Swipp og Verifone lancerer en mobilbetaling, hvor kunden blot skal holde sin telefon hen til betalingsterminalen og swippe én gang for at betale.

Danskerne er meget klar til at betale fra deres mobiltelefon i butikker, restauranter og mange andre steder. Men indtil nu har butikkerne været tvunget til at købe ekstraudstyr ved kasseapparatet for at kunne tage imod mobilbetaling. Swipp og Verifone har dog lanceret en fælles løsning, hvor butikkerne med en enkel opgradering af sine eksisterende Verifone-betalingsterminaler kan tilbyde kunderne at betale nemt, hurtigt og sikkert med Swipp.

Mobilbetalingen er fra starten komplet integreret med butikkens øvrige kasseløsning. De flere end 30.000 butikker og handlende med Verifones betalingsterminaler kan opgradere, så de er klar til at modtage mobilbetaling, når en kunde med Swipp besøger butikken, og de første butikker er allerede i drift.

“Det her er en game changer inden for mobilbetaling i Denmark”, siger Martin F. Andersen fra Swipp. “Butikkerne får en meget nem vej til mobilbetaling, fordi de ikke behøver at søsætte et nyt projekt for at tage imod Swipps brugere. De bruger den eksisterende Verifone-terminal, som i forvejen tager imod betaling fra betalingskort. Butikkerne undgår at skulle købe dyrt og pladskrævende ekstra-hardware ved kassen, de undgår softwareudvikling, og de undgår en ny vedligeholdelsesopgave”.

”Hvis vi ser på omkostningen for hver kasselinje, så ligger den samlede løsning på en brøkdel af, hvad konkurrenterne kan byde ind med, og desuden er betalingen pr. transaktion markant lavere. Det er klart den hurtigste, enkleste og billigste måde at indføre mobilbetaling på”, siger han.

Rent teknisk sker kommunikationen fra kundens telefon til butikkens terminal med standarden Bluetooth Low Energy. Kunderne betaler kontaktløst. Det vil sige, at man blot skal holde telefonen tæt på betalingsterminalen og swippe en enkelt gang for at godkende beløbet i telefonens display. Over 50 pct. af Danmarks betalingsterminaler er fra Verifone, og disse terminaler kan tage imod betalinger fra Swipp efter en lille opgradering, som kan leveres af Verifone eller butikkens eksisterende leverandør af kasseløsninger.  

“Mange butikker går forståeligt nok efter at tilbyde deres kunder at betale fra mobiltelefonen, fordi danskerne meget gerne vil bruge mobilen på den måde. Den gode nyhed er, at det ikke behøver at være særligt kompliceret”, siger adm. direktør Chris Lund-Hansen fra Verifone.

”Det er naturligt og enkelt at samle kortbetaling og mobilbetaling i én og samme løsning. Betalingsterminalen har man jo allerede. Butikkerne sparer udvikling, integration og vedligeholdelse. Det er den fremtidssikre vej, hvis man vil klargøre sin butik til mobilbetaling. Gennem dette konkrete samarbejde med Swipp kombinerer vi en lynhurtig og simpel brugeroplevelse med en næsten lige så nem forberedelse for butikken”.

Swipp giver butikkerne den klare fordel, at beløbsgrænsen er høj, så kunden kan swippe sig til et køb på helt op til 25.000 kr. Desuden rummer løsningen en meget høj sikkerhed for butikkerne, for betalingstransaktionen bliver afvist, hvis der ikke er dækning på kontoen.

Swipp og Verifone forventer, at både mindre handlende med én eller to stand-alone betalingsterminaler og større butikskæder med mange terminaler i integrerede kasseløsninger vil se en fordel i den nye form for mobilbetaling.

Relateret indhold

01.03.2024Designbase.dk

Iittala får ny kreativ direktør

01.03.2024Designbase.dk

Kontantforbudsgrænsen nedsættes til 15.000 kr. fra i dag

26.02.2024Designbase.dk

Zalando fjerner vildledende bæredygtighedsikoner

26.02.2024Designbase.dk

Er du klar til de nye regler om online-anmeldelser?

23.02.2024Designbase.dk

Mobilepay har varslet nye priser til erhvervskunder

23.02.2024Designbase.dk

Google slukker for din remarketing og personalisering

23.02.2024Designbase.dk

Sådan vælger du de mest effektive AI prompts

22.02.2024Designbase.dk

Mange glemmer det: Husk også at indberette 0 i moms

Hold dig opdateret med designbase.dk

Bliv en del af design- og interiørbranchens eksklusive fællesskab. Få indsigt i de nyeste produkter, trends og tendenser, spændende interviews, temaer, unikke jobtilbud og spændende events.

Se flere temaer

Events

Se alle

Copyright 2023