Dæk op på japansk

Foto: Blomus.

Den japanske tradition for produktion og brug af keramik er lang og hæderkronet, og denne historiske arv er tydelig i den nye stelserie fra blomus ved navn Kumi. De 18 dele i det japansk inspirerede stel inkluderer blandt andet den karakteristiske japanske sojakande med tilhørende skål og den lige så kendte tekop uden hank. Serien rummer imidlertid også europæiske klassikere som kaffe- og espresso-koppen, hvilket gør Kumi til en smuk og alsidig kulturel fusion mellem asiatisk og vestlig skik og brug. 
 Som det er kendetegnende for japansk keramik, synes overfladerne både rå og exceptionelt bløde på en og samme tid - et resultat af den såkaldte reaktive glasering, der får små uregelmæssigheder til at træde frem, hvilket giver de enkelte dele deres helt særlige unika. Som det fremhæves af det japanske begreb wabi-sabi, er det nemlig de små ”fejl”, der giver et objekt sin værdi og dermed bidrager til dens skønhed, der alene findes i det upolerede og uperfekte. Den samme forståelse har man i den japanske kultur af slid og patina, der kun er tegn på, at keramikken er værdsat.  
 www.blomus.com

-PF

Relateret indhold

20.02.2024Designbase.dk

Artikler med glimmer er alligevel ikke forbudte

20.02.2024Designbase.dk

Ægte messestemning og et lyst syn på fremtiden

05.02.2024F&H Group A/S

Sponseret

Alt til forårsfrokosten fra Södahl

05.02.2024F&H Group A/S

Sponseret

En farvestrålende sommer med Sorrento

23.01.2024Designbase.dk

En himmelsk farve tager plads

05.01.2024Designbase.dk

Søde stunder

02.01.2024F&H Group A/S

Sponseret

Med Veneto siger Lyngby Glas Saluti

29.11.2023Designbase.dk

Strålende farver

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med designbase.dk

Bliv en del af design- og interiørbranchens eksklusive fællesskab. Få indsigt i de nyeste produkter, trends og tendenser, spændende interviews, temaer, unikke jobtilbud og spændende events.

Se flere temaer

Events

Se alle

Copyright 2023