Dansk designer runder 50

Som 24-årig besluttede Mette Ditmer at gøre alvor af sin drøm om et liv som selvstændig og etablerede egen virksomhed med import af brugskunst. Siden har virksomheden, som bærer Mettes eget navn, sat stærke danske aftryk i mere end 30 lande verden over.

PR-foto..

Mette Ditmer eventyret begyndte i en 3. sals lejlighed med et lille lager i kælderen. Efter halvandet år som ny selvstændig blev Mette mor til datteren Laura, der fik sin første oplevelse med messer, fem uger gammel. 2006 trådte Mettes mand Claus Bærnholdt Nielsen ind i virksomheden, som de to fortsat driver sammen.

Mette Ditmers egne designs blev virksomhedens gennembrud. Behovet for mere plads voksede i takt med efterspørgslen på produkterne, som var blevet populære både i og uden for Danmark. 

For Mette er selv den mindste detalje af stor betydning – helt ned til labels og emballage, og der bruges meget tid på at opnå de helt rigtige farvenuancer. Forud for design af et nyt produkt dykker Mette dybt ned i produktionsaspekterne for at forstå materialets fulde potentiale – eller begrænsning. Nysgerrigheden retter sig ofte mod nye materialer, hvor bæredygtighed nu er i højsædet.

I februar fylder designeren så 50 og virksomheden, der gennem mere end 20 år har haft domicil i Silkeborg, på gården Buskelund, har vokseværk igen. I 2020 ansatte Mette Ditmer blandt andet en kommerciel direktør, som samtidig er blevet partner i virksomheden. 

Der er lagt en ambitiøs vækstplan, som skal øge firmaets eksportandel, der i forvejen udgør mere end 60 procent af omsætningen, dette blandt andet gennem samarbejde med flere internationale e-handelsplatforme.

- HCL

Relateret indhold

01.03.2024Designbase.dk

Iittala får ny kreativ direktør

01.03.2024Designbase.dk

Kontantforbudsgrænsen nedsættes til 15.000 kr. fra i dag

26.02.2024Designbase.dk

Zalando fjerner vildledende bæredygtighedsikoner

26.02.2024Designbase.dk

Er du klar til de nye regler om online-anmeldelser?

23.02.2024Designbase.dk

Mobilepay har varslet nye priser til erhvervskunder

23.02.2024Designbase.dk

Google slukker for din remarketing og personalisering

23.02.2024Designbase.dk

Sådan vælger du de mest effektive AI prompts

22.02.2024Designbase.dk

Mange glemmer det: Husk også at indberette 0 i moms

Hold dig opdateret med designbase.dk

Bliv en del af design- og interiørbranchens eksklusive fællesskab. Få indsigt i de nyeste produkter, trends og tendenser, spændende interviews, temaer, unikke jobtilbud og spændende events.

Se flere temaer

Events

Se alle

Copyright 2023