Designer søger crowdfunding til cirkulært design

Hos A Circular Design Studio bliver plastaffald til interiør og kunst. Nu søger designeren og iværksætteren bag projektet 100.000 kroner til at udvide produktionen og dermed mangedoble mængden af genanvendt plast.

“Plastik er et materiale, der giver en hel verden af muligheder, når det kommer til form, farve og funktion”, siger Andreas Zacho. PR-foto..

Det må siges at have været en succes at skabe blandt andet fade og sofaborde i genanvendt plast, for designer og iværksætter Andreas Zacho kan ikke længere følge med efterspørgslen, og han søger derfor midler til at udvide sin kapacitet:

“Vores produkter har fået en virkelig varm modtagelse, siden vi startede for snart et år siden. Vi kan ikke længere følge med, så nu må det være tid til at udvide. I øjeblikket genanvender vi 300 kilo plastik om måneden, men hvis crowdfundingen lykkes, som jeg håber, den gør, skal det tal til at hedde 1400 kilo”, forklarer stifteren af designvirksomheden, A Circular Design Studio, som håber på at kunne rejse 100.000 kroner gennem crowdfunding-platformen i løbet af tre uger. 

Crowdfundingen gik i luften lørdag den 24. oktober om formiddagen.

Gamle shampooflasker og kabelrør 
Der er mange forskellige kilder til det produkt, man står med i hånden, når man f.eks. køber et fad fra A Circular Design Studio. Det er nemlig alt fra gamle shampooflasker til rester af elektrikerens kabelrør, der indgår i det melerede eller marmorerede design, hvor hvert produkt er unikt.

“Plastik er et materiale, der giver en hel verden af muligheder, når det kommer til form, farve og funktion”, mener Andreas Zacho, der håber, at han og designstudiet kan bidrage til at lære flere om, hvordan man kan arbejde for endnu mere genanvendelse. 

Som en del af udvidelsen, vil man også etablere et undervisningslokale, som ifølge Andreas Zacho skal bruges til at uddanne skoler såvel som virksomheder:

“Vi har udviklet en ny produktionsmetode, der gør brugen af genbrugsplastik tilgængeligt for alle og ikke kun de store virksomheder. Ved at lære både børn og voksne om genanvendelsen, kan vi nemmere udbrede brugen af genbrugsmaterialer og i endnu højere grad hjælpe miljøet i den rigtige retning”.

Et fælles projekt 
Der er en særlig grund til, at Andreas Zacho vælger crowdfunding i stedet for at gå i banken med sin iværksættersucces, for projektet skal gerne være med til at engagere sine investorer, uddyber design-iværksætteren:

“Det er et fælles ansvar at arbejde for mere genbrug af plastik. Når man crowdfunder, bliver fællesskabets effekt tydelig, for det er hele kernen i konceptet. Det er derfor, jeg synes, at det er det helt rigtige sted at starte”.

Andreas Zacho fortæller, at bidragsyderne - til gengæld for deres investering - kan vælge mellem en række designs fra virksomheden, som selvfølgelig er lavet i 100 procent genbrugt plast.

Relateret indhold

18.05.2024Designbase.dk

3daysofdesign: Her skabes drømme

17.05.2024Designbase.dk

Et skridt på vejen mod fair konkurrence: Temu anklages for at manipulere kunderne

13.05.2024Kop & Kande

Sponseret

Kop & Kande sender massiv støtte til Julemærkehjemmene

13.05.2024Designbase.dk

Nu skal du indberette din emballage for 2024: Sådan gør du

09.05.2024Designbase.dk

Søg kapital til din virksomhed

09.05.2024Designbase.dk

Decoding Global Talent: Udenlandsk arbejdskraft vil gerne Danmark

08.05.2024Designbase.dk

Affaldssortering: Hvem har ansvaret i butikken

08.05.2024Designbase.dk

Mere lovgivning for nethandel unødvendig

Hold dig opdateret med designbase.dk

Bliv en del af design- og interiørbranchens eksklusive fællesskab. Få indsigt i de nyeste produkter, trends og tendenser, spændende interviews, temaer, unikke jobtilbud og spændende events.

Se flere temaer

Events

Se alle
3daysofdesign
Messe
3daysofdesign

En platform til at fremvise og fejre fantastisk design

Dato

12.06.2024

Sted

Frederiksgade 1, 3rd floor 1265 Copenhagen K

TRENDS UP WEST
Messe
TRENDS UP WEST

THE SHOW WILL GO ON!

Dato

29.06.2024

Sted

AREAL BÖHLER i Düsseldorf

Dimex
Messe
Det bliver alt andet end almindeligt: Nordstil sommerudgaven er klar.

"Fra regionen - til regionen” er temaet for den kommende Nordstil sommerudgave, der finder sted fra 27. til 29. juli 2024. I tæt forbindelse med Hamborg Messe og i bæredygtighedens ånd støtter Nordstil den nordlige region på en række forskellige måder. Forhandlere i Norden kan forvente en bred vifte af mærkevareproducenter, markante nystartede virksomheder, originale producenter og unge designere på deres sædvanlige ikke-standardiserede måde. Inspiration er garanteret!

Dato

27.07.2024

Tid

08:00

Sted

Hamburg

Dimex
Messe
Nordstil - Bestillinger afgives i nord

Som det nordlige knudepunkt tiltrækker Nordstil hvert år adskillige købere om bord - det er her den nordtyske detailhandel og mange flere bestiller innovative produkter til deres sortiment. Masser af impulser og et udvalg af produkter, der ikke er andre steder i sigte i norden!

Dato

27.07.2024

Tid

10:00

Sted

Hamborg

Formland
Messe
Vi ses til Formland Autumn

Nordens mest inspirerende design- og interiørmesse 17. - 19. august 2024

Dato

17.08.2024

Tid

09:00

Sted

MCH Messecenter Herning Vardevej 1 7400 Herning

Stockholmsmässan
Messe
Velkommen til Formex

Formex er en messe for dig, der arbejder inden for gave-, boligtekstil- og boligindretningsbranchen eller medierne. Er du køber, dekoratør, designer, stylist eller arkitekt, er du hjertelig velkommen!

Dato

27.08.2024

Tid

09:30

Sted

Mässvägen 1, 125 80 Stockholm

Copyright 2023