Det smukt dækkede bord

Et økonomisk og æstetisk omdrejningspunkt for design- og interiørbranchen.

Fra Aida's RAW kollektion..

Borddækningen er et af kerneområderne i interiør- og designbranchen. Det er her, der er mulighed for at skabe loyale kunder, der kommer igen og igen efter dele til et stel, de samler på, og det er her, der er mulighed for impulssalg af smukke, dekorative, funktionelle ting, der kan løfte forbrugerens borddækning og give det et nyt udtryk.

Det er med andre ord her, branchen har en af sine kernekompetencer. Det er til borddækningen, der kan sælges alt fra porcelæn og stentøj til glas og bestik, men hvor man også kan vise kunderne i butikken, hvordan de kan bruge lysestager, vaser, tekstiler og et væld af andre elementer.

Som i den generelle trend gælder det også for borddækningen, at bæredygtigheden spiller en rolle.
Det betyder, at det rå stentøj har en centerplads, og at det naturlige udtryk og de naturlige nuancer; reducerede, dæmpede farver med hvid og nuancer af grå spiller en hovedrolle. Tekstilerne er neutrale og brugbare i hverdagen, ofte med motiver, der er fulde af bevægelse.

Modsat den enkle og skandinavisk inspirerede stil ses der også en kunstnerisk, udtryksfuld og farverig variant, hvor farvepaletten rummer en forfriskende blanding af lys orange, frugtagtig hindbær, mælkefarver, stærk honning og livlig himmelblå, og den trend gør sig også rigtig fint på et smukt dækket middagsbord. Her leges med det multifunktionelle samspil mellem kunst, håndværk og digital teknologi, og bordet bliver en sand eksplosion af farver, udtryk og skønne stemninger.

Så der er meget at tage fat på for branchens detailhandlere, for det er nu, forbrugerne skal inspireres til at dække de smukke borde inde såvel som ude i sommerhaven. Derfor handler det om at skabe udstillinger i butikken og give forbrugerne al den inspiration til nytænkende borddækning, de kan ønske sig.

Portugisisk stentøj fra Costa Nova - Thuesen Jensen. Roda er håndlavede tallerkener skabt med en speciel glasur, der giver hver enkelt del en helt unik finish, når den brændes. .

Dorthe Topp har håndplukket moderne keramik fra Japan, Hong Kong og Korea, der matcher den skandinaviske designprofil perfekt. De tre områder har talrige fællestræk, men individuelle historier, som JAHOKO giver indblik i igennem produkternes designhistorier..

Boulogne i ny brun nuance fra franske Pillivuyt - Thuesen Jensen, der har ladet sig inspirere af den smukke natur og de dekorative årringe, der dannes i Boulogne-skoven, i den vestlige del af Paris, mange egetræer. .

I anledning af, at Stelton fejrer 60 år med design i 2020, relanceres den elegante og minimalistiske Original ostehøvl designet af Peter Holmblad i 1975. Med sit cylindriske formsprog er Original-serien en af grundstenene i Steltons design DNA..

LindDNA har genopfundet glasbrikkerne i en nutidig og spændende form. Bladformer, kurvede cirkler og kvadratiske udgaver skaber et spændende spil på bordet. .

Thuesen Jensen's nye glas til bordet fra italienske Luigi Bormioli. Fra venstre: Top Class longdrink, Roma 1960, Mixology spritzglas, Mixology Textures longdrink og Top Class vand/whisky..

Det simple 'tumbler'-glas kan spores tilbage til det 17. århundrede. Og når foråret springer ud, fortolker Lyngby Glas 'tumbler'-glasset på ny og giver det et farverigt spin, perfekt til den moderne bordsætning. .

Serveringsbræt og glasbrik i terrazzo – en nyhed fra Bastian - Thuesen Jensen. Findes i flere størrelser og i en sort terrazzo. Bestik: Sølvbestik fra Gense. CPB 2091 er designet af Prins Carl Philip Bernadotte. .

Le Creuset's nye kobeskåle er, foruden til ramensupper eller lækre ris- og nudelbowls, også velegnede til piskning af matchaen til en japansk te-ceremoni. Skålens design er med et ungt og stilrent tvist. Fås i tre størrelser og de to farver. .

Blå Mega fylder 20 år i 2020. Det fejrer Royal Copenhagen med en række fine nye jubilæumsprodukter. .

En hvid sandstrand, så langt øjet rækker, bølger, der bruser, og en natur, der viser sig fra sin smukkeste side, er netop den følelse, som den tyske designer Frederike Martens har arbejdet ud fra i skabelsen af Blomus’ nye stel..

Smukt dækket bord med LindDNAs dækkeservietter og glasbrikker i en forfriskende grøn. Hertil kommermatchende lysestager og vaser. .

Med inspiration hentet fra den blomstrende apotekshave har Sacha Walckhoff, der er kreativ direktør hos modehuset Christian Lacroix, designet Rosenthals nye kollektion Magic Garden. Kollektionen består af tre unikke mønstre som symboliserer havens udviklingsstadier. .

Costa Nova fra Thuesen Jensen - designet af blomsterkunstneren Christian Tortu. Bestik: Dorotea Night bestik fra Gense. Glas: Abeille vand- og vinglas med bier fra La Rochère. Tekstil: Mundserviet og dug i 100 procent bomuld fra Bastian. Servietring: Costa Nova. .

Med det nye Sixtus skærebræt og grillsæt fra Stelton er man godt forberedt til sommerens grillaftener. Skærebrættet har en dyb, praktisk saftrille og er fremstillet i FSC-certificeret, massiv europæisk eg. Grillsættet er i rustfrit stål..

Relateret indhold

17.06.2024Designbase.dk

Formland Speak Up: Inspiration og vidensdeling

17.06.2024Designbase.dk

Marketing via sociale medier virker

28.05.2024Familianna Denmark ApS

Sponseret

Familianna: En fusion af dansk design og spansk inspiration

29.04.2024Designbase.dk

Ambiente Trends 24+: En iscenesættelse af stilhedens luksus, nye kompositioner og digitale innovationer

29.04.2024Designbase.dk

Kay Bojesen inspirerer på Roskilde

29.04.2024Designbase.dk

Det smukt dækkede bord

29.04.2024Hamonoya ApS

Sponseret

Porcelæn er essentielt

29.04.2024Dottir Nordic Design

Sponseret

Hos Dottir Nordic design er "at gøre sig umage" en dyd - også når du dækker bord

Hold dig opdateret med designbase.dk

Bliv en del af design- og interiørbranchens eksklusive fællesskab. Få indsigt i de nyeste produkter, trends og tendenser, spændende interviews, temaer, unikke jobtilbud og spændende events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Lifestyle & Design Cluster
Messe
Circular Furniture Days

Event i Designmuseum Danmarks have under 3daysofdesign

Dato

12.06.2024

Tid

10:00

Sted

Designmuseum Danmarks Have, Bredgade 68, Kbh.

TRENDS UP WEST
Messe
TRENDS UP WEST

THE SHOW WILL GO ON!

Dato

29.06.2024

Sted

AREAL BÖHLER i Düsseldorf

Dimex
Messe
Det bliver alt andet end almindeligt: Nordstil sommerudgaven er klar.

"Fra regionen - til regionen” er temaet for den kommende Nordstil sommerudgave, der finder sted fra 27. til 29. juli 2024. I tæt forbindelse med Hamborg Messe og i bæredygtighedens ånd støtter Nordstil den nordlige region på en række forskellige måder. Forhandlere i Norden kan forvente en bred vifte af mærkevareproducenter, markante nystartede virksomheder, originale producenter og unge designere på deres sædvanlige ikke-standardiserede måde. Inspiration er garanteret!

Dato

27.07.2024

Tid

08:00

Sted

Hamburg

Dimex
Messe
Nordstil - Bestillinger afgives i nord

Som det nordlige knudepunkt tiltrækker Nordstil hvert år adskillige købere om bord - det er her den nordtyske detailhandel og mange flere bestiller innovative produkter til deres sortiment. Masser af impulser og et udvalg af produkter, der ikke er andre steder i sigte i norden!

Dato

27.07.2024

Tid

10:00

Sted

Hamborg

Formland
Messe
Vi ses til Formland Autumn

Nordens mest inspirerende design- og interiørmesse 17. - 19. august 2024

Dato

17.08.2024

Tid

09:00

Sted

MCH Messecenter Herning Vardevej 1 7400 Herning

Stockholmsmässan
Messe
Velkommen til Formex

Formex er en messe for dig, der arbejder inden for gave-, boligtekstil- og boligindretningsbranchen eller medierne. Er du køber, dekoratør, designer, stylist eller arkitekt, er du hjertelig velkommen!

Dato

27.08.2024

Tid

09:30

Sted

Mässvägen 1, 125 80 Stockholm

Copyright 2023