Ditzel-design produceret af elektronikaffald

Nanna og Jørgen Ditzel havesæt produceres nu af post-consumer e-waste.

Foto: Mater

I 1955 designede en af Danmarks mest anerkendte designduoer, Nanna og Jørgen Ditzel, et havesæt til eget brug. Originalt blev designet udført i træfinér, men siden 2019 har Mater i samarbejde med Ditzel familiens gentænkt det tidsløse design i forskellige affaldsstrømme under navnet Ocean kollektionen. Og til marts lanceres endnu en ny farve og affaldsstrøm, når kollektionen udvides med varianten 'Burnt Red', der er produceret af post-consumer e-waste.

Ocean-serien er kendetegnet ved sin lette struktur, med gentagne lameller hvilende på en robust metalramme, der selvfølgelig tåler udendørs brug. Den nuværende kollektion består af farvevarianterne 'Sort' og 'Sand' begge med lameller udført af genanvendte fiskenet i et mix med genbrugsplast. Samt en grøn version lavet af genanvendte Carlsberg Draught Master ølfustager i samarbejde med firmaet a:gain, der er specialister i at udvikle genbrugsmaterialer til design- og byggebranchen.

'Burnt Red' er ikke blot en ny farve, men også introduktionen af en ny affaldsstrøm i kollektionen. Ligesom de andre Ocean varianter er 'Burnt Red' versionens lameller produceret ved hjælp af traditionel sprøjtestøbeteknik. Men plastikmassen, der bruges til sprøjteteknikken består hovedsagligt af post-consumer e-waste. Til produktion af én af de nye Ocean-stole bruges i alt 1,84 kg genanvendt elektronikaffald.

 I takt med det globale forbrug betrages e-waste nu som den hurtigst voksende affaldsstrøm i verden. E-waste består af blandede plastdele fra udtjente elektroniske apparater som fx køleskabe, skærme, og tastaturer. Med brugen af e-waste i deres produkter ønsker Mater at sætte fokus på denne stigende affaldsstrøm og med deres produktion være et lille skridt på vejen til at begrænse brugen af virgine naturressourcer og i stedet genanvende eksisterende materialer og dermed være med til at reducerer forureningen af vores fælles verden.

Serien er desuden designet til fuldstændig adskillelse, hvilket betyder at enhver komponent af møblet i sin reneste form kan genbruges i nye produktionscyklusser, når møblet en gang om lang tid ikke længere er funktionsdygtigt. 

Ocean møblernes stålstel består af 20% genanvendt stål med en stilfuld gunmetal overflade. Stolens stel er designet, så den kan stables op til fire stykker, hvilket er praktisk og pladsbesparende.

-PF

www.mater.com

Relateret indhold

23.02.2024Designbase.dk

Mobilepay har varslet nye priser til erhvervskunder

23.02.2024Designbase.dk

Google slukker for din remarketing og personalisering

13.02.2024Designbase.dk

Råt og bæredygtigt design

07.02.2024Designbase.dk

Succes på Maison&Objet

07.02.2024Designbase.dk

Heimtextil Trends 24/25: New Sensitivity Fokus på tekstiltransformation

06.02.2024Designbase.dk

Ditzel-design produceret af elektronikaffald

30.01.2024Designbase.dk

Bæredygtig produktion og kunstig intelligens er fremtiden

25.01.2024Lübech Living ApS

Sponseret

Håndlavet Lotus papir bliver til smukke produkter

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med designbase.dk

Bliv en del af design- og interiørbranchens eksklusive fællesskab. Få indsigt i de nyeste produkter, trends og tendenser, spændende interviews, temaer, unikke jobtilbud og spændende events.

Se flere temaer

Events

Se alle

Copyright 2023