Eksklusive støbejernsgryder af genbrugsjern

Jernbanesveller og udtjente lastbiler forvandles til eksklusive støbejernsgryder. Det giver de ansatte i butikkerne en fantastisk historie at fortælle kunderne.

Gryderne fra Bekk Homeware er skabt af genbrugsjern fra jernbanesveller..

Bæredygtighed, funktion og design går hånd i hånd, når FunNordic til efteråret præsenterer støbejernsgryder og –pander fra hollandske Bekk Homeware på det danske marked. Og der er en super god historie for de ansatte i butikkerne, at fortælle til forbrugerne, for gryderne og panderne er nemlig skabt af genbrugsjern. Det betyder, at Bekks grydeserie harmonerer perfekt med den tendens, der er i tiden.

Bekk Homeware er en nyetableret virksomhed, men manden bag, Mark Suurbier, er bestemt ingen novice i branchen. Mark Suurbier kommer fra Princess, hvor han netop har arbejdet inden for det segment i en årrække.

”Mark Suurbier har udviklet ideen og designet gryderne, og de produceres på en af de mest moderne og anerkendte jernstøberier i Holland og faktisk i hele verden. Så der er virkelig styr på støbejernet”, fortæller Christian Leisner, der er indehaver af FunNordic, som står for forhandlingen i Danmark såvel som i det øvrige Europa.

Den første serie af gryder og pander, der er kommet ud af de brandvarme støbeovne, er skabt af gamle jernbanesveller, og det kan forbrugeren se i bunden af gryderne, hvor der faktisk står ”Rails”.

”Tanken er selvfølgelig at udbygge serien med gryder skabt af andre jernmaterialer eksempelvis gamle lastbiler, tanks fly eller biler – bare det er rent jern. Hvad gryderne er skabt af, vil være markeret i bunden”, forklarer Christian Leisner.

DNA’et er genbrug
DNA’et i Bekk Homeware er genbrug, men funktion og design spiller også vigtige roller, og således er gryderne udstyret med et indbygget termometer, der er håndbygget i Tyskland, og som kan fortælle brugeren, hvad temperaturen er i gryden, og en medfølgende vejledning fortæller selvfølgelig, hvilke retter der skal have hvilke temperaturer.

”Det er forklaret, hvad temperaturen skal være, hvis man vil stege i gryden, hvis man vil slowcooke eller andet”, lyder det fra Christian Leisner, der ikke var i tvivl om, at her var noget nyt og spændende, da han så gryderne første gang.

”Jeg synes, at ideen er rigtig. Forbrugerne tænker mere og mere bæredygtigt, og samtidig handler det i dag i høj grad om kvalitet i køkkenet, hvilket i øvrigt også er en del af bæredygtigheden, for har man først en gryde i støbejern, holder den hele livet”, fastslår Christian Leisner, og netop derfor mener han også, at Bekk Homeware udelukkende skal sælges i faghandlen, hvor man kan fortælle historien til forbrugerne.

I øvrigt er støbejern klart på vej frem på trendsiden til både mænd og kvinder i køkkenet. Således tegner støbejern sig i dag for 6-8 procent af det samlede, danske grydesalg, og markedet er i vækst blandt såvel unge som lidt ældre.

Gryderne fås både med og uden termometer, og i såvel 24 cm. og 28 cm. Knoppen er i aluminium, så den ikke bliver så varm som resten af gryden.

Panden er 28 cm. i diameter, og har et 28 cm. langt håndtag i FSC certificeret hårdttræ samt en hank i modsatte side, så den let kan bæres rundt.

Prisniveauet er 995 kr. for panden og 1299 og 1499 kr. for gryderne. Vil man have indbygget termometer, koster de 250-300 kr. mere, og Christian Leisner slutter af med at fortælle, at Bekk Homeware er ude i butikkerne i begyndelsen af oktober.

Relateret indhold

14.06.2024Designbase.dk

3daysofdesign: Nye franske designere på ambassaden

14.06.2024Designbase.dk

Formlandtrenden: Ikigai – det, der giver livet mening

06.06.2024Designbase.dk

Ny distributionsstrategi hos Microplane

27.05.2024Brix Design A/S

Sponseret

Sommerhygge På Terrassen

23.05.2024F&H Group A/S

Sponseret

Designklassiker fra Rosti fylder 70 år

14.05.2024FunNordic ApS

Sponseret

Ninja Airfryer til tops igen: Anbefalet af Forbrugerrådet Tænk

13.05.2024Brix Design A/S

Sponseret

Innovative Isterningebakker

18.04.2024F&H Group A/S

Sponseret

Klassisk køkkenæstetik fra Södahl

Hold dig opdateret med designbase.dk

Bliv en del af design- og interiørbranchens eksklusive fællesskab. Få indsigt i de nyeste produkter, trends og tendenser, spændende interviews, temaer, unikke jobtilbud og spændende events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Lifestyle & Design Cluster
Messe
Circular Furniture Days

Event i Designmuseum Danmarks have under 3daysofdesign

Dato

12.06.2024

Tid

10:00

Sted

Designmuseum Danmarks Have, Bredgade 68, Kbh.

TRENDS UP WEST
Messe
TRENDS UP WEST

THE SHOW WILL GO ON!

Dato

29.06.2024

Sted

AREAL BÖHLER i Düsseldorf

Dimex
Messe
Det bliver alt andet end almindeligt: Nordstil sommerudgaven er klar.

"Fra regionen - til regionen” er temaet for den kommende Nordstil sommerudgave, der finder sted fra 27. til 29. juli 2024. I tæt forbindelse med Hamborg Messe og i bæredygtighedens ånd støtter Nordstil den nordlige region på en række forskellige måder. Forhandlere i Norden kan forvente en bred vifte af mærkevareproducenter, markante nystartede virksomheder, originale producenter og unge designere på deres sædvanlige ikke-standardiserede måde. Inspiration er garanteret!

Dato

27.07.2024

Tid

08:00

Sted

Hamburg

Dimex
Messe
Nordstil - Bestillinger afgives i nord

Som det nordlige knudepunkt tiltrækker Nordstil hvert år adskillige købere om bord - det er her den nordtyske detailhandel og mange flere bestiller innovative produkter til deres sortiment. Masser af impulser og et udvalg af produkter, der ikke er andre steder i sigte i norden!

Dato

27.07.2024

Tid

10:00

Sted

Hamborg

Formland
Messe
Vi ses til Formland Autumn

Nordens mest inspirerende design- og interiørmesse 17. - 19. august 2024

Dato

17.08.2024

Tid

09:00

Sted

MCH Messecenter Herning Vardevej 1 7400 Herning

Stockholmsmässan
Messe
Velkommen til Formex

Formex er en messe for dig, der arbejder inden for gave-, boligtekstil- og boligindretningsbranchen eller medierne. Er du køber, dekoratør, designer, stylist eller arkitekt, er du hjertelig velkommen!

Dato

27.08.2024

Tid

09:30

Sted

Mässvägen 1, 125 80 Stockholm

Copyright 2023