Et bæredygtigt fokus på Ambiente

Der er mere fokus på bæredygtighed nu end nogensinde tidligere - også på en stor messe som Ambiente. Det fortæller Susanne Lübech Poulsen fra Lübech Living, der var med på Ambiente i februar med stor succes og med en lang række af sine miljøvenlige og ansvarlige produkter præsenteret på Ambientes trendområde.

Bæredygtighed var mere end nogensinde en del af Ambiente. Hos Lübech Living mærkede de en klar, positiv interesse fra indkøberne. Foto: Messe Frankfurt

”Denne gang var fokus på det bæredygtige, det ansvarlige og det miljørigtige betydeligt større på Ambiente end nogensinde før. På trendudstillingen og på messen, og interessen så vi fra indkøbere fra hele verden”, fortæller Susanne Lübech Poulsen, og det er hun glad for, for Lübech Living har arbejdet med bæredygtigheden og ansvarligheden fra før nogen af os andre overhovedet havde tænkt tanken. Og nu bliver det langt om længe taget alvorligt.

Lübech Livings produkter var også rigt repræsenteret på trendområdet, og det, fortæller Susanne, gjorde, at rigtig mange indkøbere fandt vej til standen.

”Trendområdet er et fantastisk udstillingsområde, og de produkter, de havde valgt at vise, var faktisk et miks af tidligere og nye produkter, hvilket i øvrigt også signalerer, at man faktisk ikke behøver at skabe nye hele tiden”, fastslår Susanne, der videre fortæller, at der er meget stor forskel på interessen for det bæredygtige i forhold til, hvor man kommer fra i verden. Generelt er europæerne længst fremme.

”Tyskerne er rigtig langt fremme med bæredygtighedstankerne, og ganske naturligt; de er flere mennesker, og i en tysk by er der derfor nemmere at have en butik med et specifikt fokus på bæredygtighed”.

Lübech Livings produkter var rig repræsenteret på Ambiente trendstanden. Foto: Lübech Living

Det er da også de butikker, der er Lübech Livings kunder. ”Der er Skandinavisk design-butikker i Tyskland, men de er ikke eksperter i at sælge varer med et bæredygtigt fokus. Derfor er den den anden type butikker, der er vores kernekunder”.

Lübech Living vækster på både det danske og ikke mindst det tyske marked, og det ser Susanne som et godt tegn på, at tankegangen er ved at ændre sig hos forbrugeren.

”Vi mærker, at forbrugerne i høj grad har fået øjnene op for ikke mindst Vance Kitira lysene af fødevaregodkendt paraffin, som er renset for urene partikler, og som har en bomuldsvæge af 100% bomuld. 

Men Susanne er meget tilfreds med den øgede interesse for miljøvenligheden fra bl.a. Ambientes side, for som hun siger: ”Det er svært at kæmpe sagen alene”.

Messe Frankfurts Ethical Style-program 

Messe Frankfurts har skabt et Ethical Style-program, der skal hjælpe de besøgende med at orientere sig i det voksende udvalg af bæredygtige produkter og leverandører. Ethical Style symbolet kan udstillende virksomheder, der overholder økologiske og etiske kriterier, ansøge om. Programmet kurateret af uafhængige eksperter.

Susanne Lübech Poulsen mener, man skal gøre det endnu mere klart, hvilke produkterm der er bæredygtige, og hvilke produkter, der er etiske. For det er bestemt ikke det samme, siger hun. Foto: Messe Frankfurt

Susanne Lübech Poulsen mener, det er fint, at der gøres noget fra Ambientes side, men hun mener faktisk også, at Ethical Style ikke er et bæredygtighedsbegreb, og at det er lidt som at sætte sig imellem to stole.

”Det er to koncepter, der mikses sammen. For nogle år siden fandt man Ethical Style symbolet på håndlavede ting fra bl.a. projekter i Ulande, men det var ikke nødvendigvis bæredygtigt. Nu er det så også bæredygtigt… Jeg mener, man i stedet skal arbejde med to typer kuraterede produktgrupper. Det vil alt andet lige gøre det lettere for forbrugeren at finde vej i produktjunglen”, foreslår Susanne.

Også i 2025 har Ambiente naturligvis fokus på bæredygtighed, og forhåbentlig får endnu flere øjnene op for, at det er vejen frem.

Ambiente, Christmasworld og Creativeworld vil fortsat finde sted på samme tid i Frankfurts messecenter. De vil dog blive flyttet til begyndelsen af februar for at sikre, at de store globale messedatoer er afstemt.

Ambiente/Christmasworld: 7.-11. februar 2025

Creativeworld: 7.-10. februar 2025

Man kan næsten sige, at Lübech Living dominerede trendstanden. Foto: Messe Frankfurt

Foto: Lübech Living

Foto: Lübech Living

Foto: Lübech Living

Foto: Lübech Living

Foto: Lübech Living

Foto: Lübech Living

Relateret indhold

14.06.2024Designbase.dk

3daysofdesign: Nye franske designere på ambassaden

14.06.2024Designbase.dk

Formlandtrenden: Ikigai – det, der giver livet mening

14.06.2024Designbase.dk

Formlandtrenden: Ikigai – det, der giver livet mening

14.06.2024Designbase.dk

Formland: Et oplevelsesunivers og en inspirationskilde

13.06.2024Designbase.dk

3daysofdesign: ELEMENTS OF NORMANN

12.06.2024Designbase.dk

3daysofdesign: Bredgade er stadig Bredgade

12.06.2024Designbase.dk

3daysofdesign: Common Ground Symposium x Ikea

12.06.2024Designbase.dk

3daysofdesign skudt i gang

Hold dig opdateret med designbase.dk

Bliv en del af design- og interiørbranchens eksklusive fællesskab. Få indsigt i de nyeste produkter, trends og tendenser, spændende interviews, temaer, unikke jobtilbud og spændende events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Lifestyle & Design Cluster
Messe
Circular Furniture Days

Event i Designmuseum Danmarks have under 3daysofdesign

Dato

12.06.2024

Tid

10:00

Sted

Designmuseum Danmarks Have, Bredgade 68, Kbh.

TRENDS UP WEST
Messe
TRENDS UP WEST

THE SHOW WILL GO ON!

Dato

29.06.2024

Sted

AREAL BÖHLER i Düsseldorf

Dimex
Messe
Det bliver alt andet end almindeligt: Nordstil sommerudgaven er klar.

"Fra regionen - til regionen” er temaet for den kommende Nordstil sommerudgave, der finder sted fra 27. til 29. juli 2024. I tæt forbindelse med Hamborg Messe og i bæredygtighedens ånd støtter Nordstil den nordlige region på en række forskellige måder. Forhandlere i Norden kan forvente en bred vifte af mærkevareproducenter, markante nystartede virksomheder, originale producenter og unge designere på deres sædvanlige ikke-standardiserede måde. Inspiration er garanteret!

Dato

27.07.2024

Tid

08:00

Sted

Hamburg

Dimex
Messe
Nordstil - Bestillinger afgives i nord

Som det nordlige knudepunkt tiltrækker Nordstil hvert år adskillige købere om bord - det er her den nordtyske detailhandel og mange flere bestiller innovative produkter til deres sortiment. Masser af impulser og et udvalg af produkter, der ikke er andre steder i sigte i norden!

Dato

27.07.2024

Tid

10:00

Sted

Hamborg

Formland
Messe
Vi ses til Formland Autumn

Nordens mest inspirerende design- og interiørmesse 17. - 19. august 2024

Dato

17.08.2024

Tid

09:00

Sted

MCH Messecenter Herning Vardevej 1 7400 Herning

Stockholmsmässan
Messe
Velkommen til Formex

Formex er en messe for dig, der arbejder inden for gave-, boligtekstil- og boligindretningsbranchen eller medierne. Er du køber, dekoratør, designer, stylist eller arkitekt, er du hjertelig velkommen!

Dato

27.08.2024

Tid

09:30

Sted

Mässvägen 1, 125 80 Stockholm

Copyright 2023