Family matters!

Christmasworld trenden for 2020/21 sætter fokus på det, der virkelig er relevant; nærhed og en følelse af at høre til.

Hvordan kan detailhandlerne imponere sine kunder i en tid, hvor følelser, oplevelser og convenience er i højsædet, når det gælder shopping? Først og fremmest med nye produkter og displays, der afspejler tiden. Mottoet for Christmasworld trends 2020/21 er derfor ganske passende; Family matters. I en verden, der bliver mere og mere kompleks, er det, der betyder noget nemlig familien, lokalsamfundet og ægte menneskelig kontakt. At nyde ting sammen, fejre og dele glædelige øjeblikke bliver vigtigere end nogensinde som modpol til den digitale verden. På Christmasworld kom de nye tankegange til udtryk i tre stil- og farvetemaer:  ”green ritual”, ”silken party” og ”happy get-together”.  For den internationale branche åbner det op for en myriade af designmuligheder i forhold til at sammensætte nye produktlinjer, der vil overraske kunderne igen og igen hen over året – og ikke mindst til jul.

GREEN RITUAL Inspireret af den naturlige vegetation. Et enkelt, næsten minimalistisk designtema, der adresserer bevidstheden om at opgive ting som en reaktion på en lang tradition for køb-og-smid-væk. En tæthed til naturen i farver og materialer såvel som håndværk, tager føringen i green ritual-temaet, der er domineret af moderne æstetisk, puritanisme, stilhed, tidsløshed og autenticitet.
”green ritual” lancerer en farveskala af rolige nuancer af naturlig vegetation i to helt klare retninger. I den ene ende gælder det de lyse og dæmpede farvetoner som grå, muldvarp og sand såvel som en lys bregnegrøn og en rødlig brun. Disse nuancer giver en lys og forårsagtig fornemmelse og en puritansk naturlighed. I den anden retning dominerer den mystiske, vegetative mørke farveverden med dybe nuancer af rød og mørke blade med en efterårsagtig følelse.

Eksperimenterende og kreative ideer, teknikker, designs og materialer er oppe mod et enkelt og stilrent udtryk. Blomster og blade skabt i glas og papir, malede planter, vegetation og eksperimenterende fotomotiver, vandfarveeffekter, uregelmæssige og plettede mønstre såvel som taktile, rå og ru overflader ses. Mange af de viste designs har en dybere baggrund. På en moderne måde, hvor ler og glas arbejder sammen med lyst træ i enkle, funktionelle former.

SILKEN PARTY Inspireret af de mest innovative modekreationer og skabt med præcisions laserteknologi. De designs, der arbejdes med her, er elegante og sensuelle, og de er karakteriseret af bløde, organiske og skyagtige former. Usædvanlige blomster og kronblade er en stærk inspirationskilde. Det er et dekorativt tema, der også kan bruges til bryllupper og sommerfestligheder. “silken party” opfordrer til feminine farver, materialer af høj kvalitet og skinnende, ultraglatte overflader – og det festlige udtryk er behageligt blidt, varmt og taktilt. Temaet præsenterer en balanceret farvepalet: På den ene side ses delikate pasteller kombineret med crème nuancer og friske, feminine sorbet-toner. På den anden side ses elegante og skinnende effekter med varme og delikate nuancer. Fine glas og tekstiler som silke og organza ses, tynde, transparente, superfine og delikate. Det udsøgte overordnede look suppleres af skinnende, ultraglatte overflader, finish af høj kvalitet samt diskret funklende og bløde glitrende effekter.

HAPPY GET-TOGETHER Inspireret af den nye urbane livsstil med fokus på recycling. Denne karakteristiske, urbane stil handler om at gøre storbyerne mere nærværende ved at bringe mennesker sammen, dele og opbløde de grænser, der er mellem de klassiske modsætninger som dit/ mit, privat/offentligt og by/land. “happy get-together" byder på bæredygtige og innovative alternativer, når det gælder materialer og design, og her ændres måden vi fejrer og dekorerer på. Farveskalaen minder os om genanvendelige elementer. Friske appetitvækkende og mælkeagtige nuancer, der minder os om friskpressede citroner, lime og mynte-lemonade såvel som korn og strå. “Second Life” er et koncept, der gennemsyrer hele produktverdenen: Designere udvikler nye ideer, nye former, teksturer og materialer af genbrugt materiale som PET og papirmaterialer, og udtrykket i denne stil er karakteriseret af ukonventionelle ideer og håndlavede teknikker som vævning, vikling, binding og lag-på-lag.

Relateret indhold

12.07.2024Designbase.dk

Ny analyse om ældre på job

11.07.2024Designbase.dk

Et 250-årigt væksteventyr

11.07.2024Designbase.dk

Nordstil med nyt tiltag: Ethical Style by Nordstil

10.07.2024Designbase.dk

FDB Møbler i nyt samarbejde med Linolie og Pigment

09.07.2024Designbase.dk

Møbelbranchens klimaudfordring: "Vil du beholde kunder? Tænk cirkulært!"

09.07.2024Designbase.dk

Stigning i konkurser i juni

08.07.2024Lübech Living ApS

Sponseret

Håndlavede keramik-nyheder med unikke former

27.06.2024F&H Group A/S

Sponseret

Kom i julehumør med Hoptimist

Hold dig opdateret med designbase.dk

Bliv en del af design- og interiørbranchens eksklusive fællesskab. Få indsigt i de nyeste produkter, trends og tendenser, spændende interviews, temaer, unikke jobtilbud og spændende events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Dimex
Messe
Det bliver alt andet end almindeligt: Nordstil sommerudgaven er klar.

"Fra regionen - til regionen” er temaet for den kommende Nordstil sommerudgave, der finder sted fra 27. til 29. juli 2024. I tæt forbindelse med Hamborg Messe og i bæredygtighedens ånd støtter Nordstil den nordlige region på en række forskellige måder. Forhandlere i Norden kan forvente en bred vifte af mærkevareproducenter, markante nystartede virksomheder, originale producenter og unge designere på deres sædvanlige ikke-standardiserede måde. Inspiration er garanteret!

Dato

27.07.2024

Tid

08:00

Sted

Hamburg

Dimex
Messe
Nordstil - Bestillinger afgives i nord

Som det nordlige knudepunkt tiltrækker Nordstil hvert år adskillige købere om bord - det er her den nordtyske detailhandel og mange flere bestiller innovative produkter til deres sortiment. Masser af impulser og et udvalg af produkter, der ikke er andre steder i sigte i norden!

Dato

27.07.2024

Tid

10:00

Sted

Hamborg

Lifestyle & Design Cluster
Messe
Circular Furniture Days rykker til Formland

Udstilling viser cirkulære løsninger indenfor møbler og interiør

Dato

17.08.2024

Sted

Messecenter Herning

Formland
Messe
Vi ses til Formland Autumn

Nordens mest inspirerende design- og interiørmesse 17. - 19. august 2024

Dato

17.08.2024

Tid

09:00

Sted

MCH Messecenter Herning Vardevej 1 7400 Herning

Stockholmsmässan
Messe
Velkommen til Formex

Formex er en messe for dig, der arbejder inden for gave-, boligtekstil- og boligindretningsbranchen eller medierne. Er du køber, dekoratør, designer, stylist eller arkitekt, er du hjertelig velkommen!

Dato

27.08.2024

Tid

09:30

Sted

Mässvägen 1, 125 80 Stockholm

Oslo Design Fair
Messe
Mødested - design, arkitektur og håndværk

Oslo Design Fair er en effektiv handels- og netværksarena for deltagere fra hele verden.

Dato

28.08.2024

Sted

Messeveien 8, 2004 Lillestrøm

Copyright 2023