Forbedret resultat for Linum

LINUM ændret sin forretningsmodel til at blive mere slutkundeorienteret.

Foto: Linum

Boligtekstilspecialisten og designvirksomheden LINUM steg markant med hensyn til salg i 2021, ligesom mange andre indretningsaktører gjorde under pandemien. 2022 var et hårdere år med faldende salgstal. Ved årets udgang kunne LINUM dog rapportere en markant stigning i indtjeningen sammenlignet med sidste år 2021, hvilket nu giver fortsat momentum fremadrettet. 

Siden 2018 har LINUM ændret sin forretningsmodel til at blive mere slutkundeorienteret, og i dag er webshoppen og salg via Amazon centralt for virksomheden. Derudover er LINUM gået fra omkring 5000 varer i sortimentet til 500 og driver i dag et klart nichetilbud på det europæiske marked. Kombinationen har blandt andet resulteret i en bedre margin, flere varer i omløb og større efterspørgsel efter bedst sælgende varer året rundt. 

"De ændringer, vi har implementeret, begynder at have en effekt, og det er bestemt synligt i 2022, hvor vi nogle gange taber et ret kraftigt salg, men stadig formår at gøre et så stærkt opsving på indtjeningssiden," siger Charlotta Dahlqvist, COO LINUM.

"Rekrutteringen af en international salgschef er afsluttet, og snart genstarter vi vores B2B-forretning, hvor vi primært fokuserer på Tyskland," afslører Charlotta Dahlqvist”.

LINUM har også arbejdet proaktivt på omkostningssiden i de senere år og truffet de nødvendige foranstaltninger allerede før pandemien. På det tidspunkt blev f.eks. europæiske datterselskaber lukket, og internationale agenturaftaler blev opsagt. I dag er mærket, ligesom mange andre svenske virksomheder, tvunget til at tage stilling til andre hårde spørgsmål som valuta og priser.

"Strategien er klar. Vi har besluttet så vidt muligt at lade priserne forblive uændrede. Med broderparten af vores omsætning ude i Europa styrkes vi som følge af euroens nuværende værdi. Vi vil derfor prioritere fortsat stor efterspørgsel efter vores produktudbud på vores udvalgte markeder og fortsætte med at arbejde på at nå ud til flere potentielle kunder, siger Susanne Holmberg, Head of Purchase and Business Control."

I løbet af efteråret genstarter LINUM sin B2B-forretning og føjer den til sin eksisterende forretningsmodel. LINUM har igen blikket rettet mod Europa, men vil primært henvende sig til nye kunder, der kan drage fordel af at levere LINUMs signaturprodukter.

-PF

Relateret indhold

18.06.2024Designbase.dk

København er en designmetropol

18.06.2024Designbase.dk

Bureaukratibyrden rammer de små

17.06.2024Designbase.dk

Marketing via sociale medier virker

17.06.2024Designbase.dk

Danmark skal være det bedste iværksætterland

17.06.2024Designbase.dk

Antallet af konkurser i Danmark faldende

17.06.2024Designbase.dk

Nu skal virksomheden der tager det største sociale ansvar findes

07.06.2024Droppery

Sponseret

New brands like Riviera Maison, Versmissen, and BePureHome are now active as brands within Droppery

07.06.2024Designbase.dk

Danskerne er vilde med DTC-salg

Hold dig opdateret med designbase.dk

Bliv en del af design- og interiørbranchens eksklusive fællesskab. Få indsigt i de nyeste produkter, trends og tendenser, spændende interviews, temaer, unikke jobtilbud og spændende events.

Se flere temaer

Events

Se alle
TRENDS UP WEST
Messe
TRENDS UP WEST

THE SHOW WILL GO ON!

Dato

29.06.2024

Sted

AREAL BÖHLER i Düsseldorf

TrendSet Munich
Messe
Trendset i München

FYRVÆRKI AF IDÉER, PRODUKTER OG TRENDS

Dato

06.07.2024

Sted

Am Messesee 6, 81829 München

Dimex
Messe
Det bliver alt andet end almindeligt: Nordstil sommerudgaven er klar.

"Fra regionen - til regionen” er temaet for den kommende Nordstil sommerudgave, der finder sted fra 27. til 29. juli 2024. I tæt forbindelse med Hamborg Messe og i bæredygtighedens ånd støtter Nordstil den nordlige region på en række forskellige måder. Forhandlere i Norden kan forvente en bred vifte af mærkevareproducenter, markante nystartede virksomheder, originale producenter og unge designere på deres sædvanlige ikke-standardiserede måde. Inspiration er garanteret!

Dato

27.07.2024

Tid

08:00

Sted

Hamburg

Dimex
Messe
Nordstil - Bestillinger afgives i nord

Som det nordlige knudepunkt tiltrækker Nordstil hvert år adskillige købere om bord - det er her den nordtyske detailhandel og mange flere bestiller innovative produkter til deres sortiment. Masser af impulser og et udvalg af produkter, der ikke er andre steder i sigte i norden!

Dato

27.07.2024

Tid

10:00

Sted

Hamborg

Formland
Messe
Vi ses til Formland Autumn

Nordens mest inspirerende design- og interiørmesse 17. - 19. august 2024

Dato

17.08.2024

Tid

09:00

Sted

MCH Messecenter Herning Vardevej 1 7400 Herning

Stockholmsmässan
Messe
Velkommen til Formex

Formex er en messe for dig, der arbejder inden for gave-, boligtekstil- og boligindretningsbranchen eller medierne. Er du køber, dekoratør, designer, stylist eller arkitekt, er du hjertelig velkommen!

Dato

27.08.2024

Tid

09:30

Sted

Mässvägen 1, 125 80 Stockholm

Copyright 2023