Glasikon til ny dimension

Det tog Peter Svarrer tre år at udvikle og formfuldende Cocoon vasen, men vedholdenheden og visionen skulle vise sig at være det hele værd.

Foto: Holmegaard.

Netop i denne tid har Peter Svarrers ikoniske Cocoon-vase 20-års jubilæum. Det organiske dråbedesign er i dag en moderne glaskunstklassiker og en af hjørnestenene i Holmegaards mundblæste sortiment – og nu markeres tyveåret for Cocoon med en spektakulær dekoreret unikaudgave. 

Cocoon jubilæumsvasen blæses i glasværkstedet på Holmegaard Værk og tilfører med sine ekstravagante 45 cm og brede opalstriber i flamingo, lavendel og blå på den olivengrå bund det ikoniske glasdesign en ny farvekurateret og næsten kalejdoskopisk dimension. 

At hylde en designklassiker er på mange måder det ultimative paradoks: For hvordan genfortolker eller nytænker man den perfekte vaseproportion og optimale glasrefleksion, som Cocoon fandt allerede i 2003? For Peter Svarrer, der siden 1997 har været tilknyttet Holmegaard og gennem tiden skabt nogle af brandets mest ikoniske glasdesign, ligger svaret i det ekstra lag og den iøjefaldende visuelle effekt, som dekoration kan tilføre et velkendt design. 

Foto: Holmegaard.

Ekspressiv eyecatcher 

Ideen til Cocoon vasen opstod oprindelig, da Peter Svarrer iagttog glaspusterne på Holmegaard Værk arbejde med det flydende glas. 

Her dannes dråbeformen helt af sig selv og inspirerede Svarrer til at formgive sit karakteristiske blomsterdesign efter glasmassens autentiske udtryk. I dag – tyve år senere – ligger den samme intuitive tilgang bag Cocoon jubilæumsudgaven, hvis brede striber i kulørt glas er resultatet af minutiøse eksperimenter med at skabe det rette flydende samspil mellem form, farve og rytme i glassets dekoration. 

”Det var min tanke, at jubilæumsvasen skulle have en form for dekoration, som man kunne se igennem til bagsiden af vasen, men som samtidig stoppede blikket. Det blev til tre striber i farvet glas, der lægges på, inden glasmassen pustes i træformen, og danner skygger på en transparent grå-smoke bund med områder af opalt”, siger Peter Svarrer.

Cocoon jubilæumsvasen mundblæses på Holmegaard Værk og er del af Holmegaard Archieves: En nichekollektion, der hylder brandets traditionsrige og farverige håndværkshistorie med særproduktion af udvalgte glasklassikere i nutidig kontekst som en unik refleksion over fortid, nutid og fremtid.

Mere fra...

11.12.2023Designbase.dk

Maison&Objet introducerer ”Hospitality Lab”

08.12.2023Designbase.dk

Det nemme liv

07.12.2023Designbase.dk

Hvid vinter

06.12.2023Designbase.dk

Håndlavet naturnyhed

06.12.2023Designbase.dk

Det ønsker danskerne sig til jul i år

05.12.2023Designbase.dk

Alle har brug for et mentalt re-load

01.12.2023Designbase.dk

EuroCIS fremviser AI-værktøj for butikstyveri

01.12.2023Designbase.dk

Tefal og Jamie Oliver fejrer 20 års madlavning sammen

Events

Se alle

Udgiver

Horisont Gruppen a/s

Strandlodsvej 44

2300 København S

Telefon: 53506060

www.horisontgruppen.dk

Copyright 2023