Hjertet af Møbel-Sverige

Reportage fra Möbelmässan Göteborg.

Möbelmässan Göteborg 2019..

Tirsdag den 27. August stod arrangøren BraMässor klar til at byde udstillere og besøgende klar til to dage med fuld fokus på møbelbranchen, gode møder og nye spændende relationer. Messen er denne gang flyttet til Svenska Mässans lokaler i Göteborg og flere udstillere havde meldt deres ankomst. Designbase er mediepartner på messen og tog en temperaturmåling på udstillerne og deres forventninger til messen i år.

Der var en generel tilfredshed på messen om kvaliteten af de besøgende og flere nævnte også at messen nu stod stærkere og havde fået godt fat i branchen.

”Det her er hjertet af møbel-Sverige”, lød det bl.a. fra Magnus Heijel fra Mavis, der ligeledes fortalte at de havde haft en rigtig god første dag, med mange gode og cool kunder.

Actona var med for første gang og havde også en god oplevelse af messen. ”Vi har haft besøg af mange kunder, så det har været en fin første gang for os at være med”, lød det fra Roger Lindgren.

Michael Thing var også med på messen med sin virksomhed By Thing for første gang og han sagde omkring den første dag: ”Det kunne godt have været bedre. Vi er vant til at udstille på Formland, og den messe er rigtig god for os, her er vi lidt anderledes i forhold til de andre udstillere. Men vi har fået gode kontakter og vi er positive for resten af messen.”

Priset för bästa funktionella design gick till...

Vinderdesignet i "Bästa Funktionella Design"; Bordet Skala fra Teckna Design. Pressefoto: Teckna Design. Se de nominerede i galleriet ovenfor..

Den første dag sluttede af med en vældig messefest med mere end 450 deltagere. På festen blev prisen for Bästa Funktionelle Design ligeledes overrakt. Prisen gives til en virksomhed, der udstiller på messen og som fremviser et æstetisk og funktionelt design. Produktet skal have en tydelig og innovativ tilgang til funktionalitet samt have æstetiske kvaliteter og fremstå i et moderne formsprog. Designet skal være nyt, men samtidig have kvaliteter til at kunne blive fremtidens klassiker.

De nominerede var:

Rowico med entré-serien Memphis
Teckna Design med bordet Skala
Halo Design med produktet New Flame
Westanqvarn og deres bænkserie udviklet i samarbejde med foreningen bag Carl Larssons gård i samarbejde med varemærkeagenturet Rights & Brands.

(se de nominerede designs i galleriet ovenfor)Vinderen blev Teckna Design med bordet Skala. I juryens motivation lød det bl.a.: Bordet er et godt eksempel på et funktionelt design, der kan ændres og tilpasse efter behov. Desuden har bordet en høj designmæssig kvalitet og er yderst stilrent, tidløst og et godt bud på en fremtidig klassiker. Stilen er tydeligvis inspireret af den klassiske skandinaviske møbeltradition og bundet op på godt håndværk, men enkelte detaljer gør ligeledes bordet moderne og anvendeligt i både private hjem og til kontraktmarkedet.

Designprisen til Bästa Funktionelle Design præsenteres af Designbase i samarbejde med Möbelmässan Göteborg og BraMässor.  

Möbelmässan Göteborg er åben i dag onsdag den 28. August fra kl. 10-16.

www.mobelmassan.com

Relateret indhold

14.06.2024Designbase.dk

3daysofdesign: Nye franske designere på ambassaden

14.06.2024Designbase.dk

Formlandtrenden: Ikigai – det, der giver livet mening

04.06.2024Designbase.dk

Er jeres virksomhed klar til at kommunikere åbent om løn?

04.06.2024Designbase.dk

Nu ændres producentdefinition for producentansvar på emballage

03.06.2024Designbase.dk

Sygdom i forbindelse med ferie: Disse regler gælder

31.05.2024Treyd AB

Sponseret

6 måder du kan drage fordel af at bruge Treyd til at finansiere leverandørfakturaer

31.05.2024Designbase.dk

Spar penge: Sådan forhandles en lavere pris på betalingskortaftalen

30.05.2024Designbase.dk

Ny strategi skal styrke væksten i hele landet

Hold dig opdateret med designbase.dk

Bliv en del af design- og interiørbranchens eksklusive fællesskab. Få indsigt i de nyeste produkter, trends og tendenser, spændende interviews, temaer, unikke jobtilbud og spændende events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Lifestyle & Design Cluster
Messe
Circular Furniture Days

Event i Designmuseum Danmarks have under 3daysofdesign

Dato

12.06.2024

Tid

10:00

Sted

Designmuseum Danmarks Have, Bredgade 68, Kbh.

TRENDS UP WEST
Messe
TRENDS UP WEST

THE SHOW WILL GO ON!

Dato

29.06.2024

Sted

AREAL BÖHLER i Düsseldorf

Dimex
Messe
Det bliver alt andet end almindeligt: Nordstil sommerudgaven er klar.

"Fra regionen - til regionen” er temaet for den kommende Nordstil sommerudgave, der finder sted fra 27. til 29. juli 2024. I tæt forbindelse med Hamborg Messe og i bæredygtighedens ånd støtter Nordstil den nordlige region på en række forskellige måder. Forhandlere i Norden kan forvente en bred vifte af mærkevareproducenter, markante nystartede virksomheder, originale producenter og unge designere på deres sædvanlige ikke-standardiserede måde. Inspiration er garanteret!

Dato

27.07.2024

Tid

08:00

Sted

Hamburg

Dimex
Messe
Nordstil - Bestillinger afgives i nord

Som det nordlige knudepunkt tiltrækker Nordstil hvert år adskillige købere om bord - det er her den nordtyske detailhandel og mange flere bestiller innovative produkter til deres sortiment. Masser af impulser og et udvalg af produkter, der ikke er andre steder i sigte i norden!

Dato

27.07.2024

Tid

10:00

Sted

Hamborg

Formland
Messe
Vi ses til Formland Autumn

Nordens mest inspirerende design- og interiørmesse 17. - 19. august 2024

Dato

17.08.2024

Tid

09:00

Sted

MCH Messecenter Herning Vardevej 1 7400 Herning

Stockholmsmässan
Messe
Velkommen til Formex

Formex er en messe for dig, der arbejder inden for gave-, boligtekstil- og boligindretningsbranchen eller medierne. Er du køber, dekoratør, designer, stylist eller arkitekt, er du hjertelig velkommen!

Dato

27.08.2024

Tid

09:30

Sted

Mässvägen 1, 125 80 Stockholm

Copyright 2023