Hjertet af Møbel-Sverige

Reportage fra Möbelmässan Göteborg.

Möbelmässan Göteborg 2019..

Tirsdag den 27. August stod arrangøren BraMässor klar til at byde udstillere og besøgende klar til to dage med fuld fokus på møbelbranchen, gode møder og nye spændende relationer. Messen er denne gang flyttet til Svenska Mässans lokaler i Göteborg og flere udstillere havde meldt deres ankomst. Designbase er mediepartner på messen og tog en temperaturmåling på udstillerne og deres forventninger til messen i år.

Der var en generel tilfredshed på messen om kvaliteten af de besøgende og flere nævnte også at messen nu stod stærkere og havde fået godt fat i branchen.

”Det her er hjertet af møbel-Sverige”, lød det bl.a. fra Magnus Heijel fra Mavis, der ligeledes fortalte at de havde haft en rigtig god første dag, med mange gode og cool kunder.

Actona var med for første gang og havde også en god oplevelse af messen. ”Vi har haft besøg af mange kunder, så det har været en fin første gang for os at være med”, lød det fra Roger Lindgren.

Michael Thing var også med på messen med sin virksomhed By Thing for første gang og han sagde omkring den første dag: ”Det kunne godt have været bedre. Vi er vant til at udstille på Formland, og den messe er rigtig god for os, her er vi lidt anderledes i forhold til de andre udstillere. Men vi har fået gode kontakter og vi er positive for resten af messen.”

Priset för bästa funktionella design gick till...

Vinderdesignet i "Bästa Funktionella Design"; Bordet Skala fra Teckna Design. Pressefoto: Teckna Design. Se de nominerede i galleriet ovenfor..

Den første dag sluttede af med en vældig messefest med mere end 450 deltagere. På festen blev prisen for Bästa Funktionelle Design ligeledes overrakt. Prisen gives til en virksomhed, der udstiller på messen og som fremviser et æstetisk og funktionelt design. Produktet skal have en tydelig og innovativ tilgang til funktionalitet samt have æstetiske kvaliteter og fremstå i et moderne formsprog. Designet skal være nyt, men samtidig have kvaliteter til at kunne blive fremtidens klassiker.

De nominerede var:

Rowico med entré-serien Memphis
Teckna Design med bordet Skala
Halo Design med produktet New Flame
Westanqvarn og deres bænkserie udviklet i samarbejde med foreningen bag Carl Larssons gård i samarbejde med varemærkeagenturet Rights & Brands.

(se de nominerede designs i galleriet ovenfor)Vinderen blev Teckna Design med bordet Skala. I juryens motivation lød det bl.a.: Bordet er et godt eksempel på et funktionelt design, der kan ændres og tilpasse efter behov. Desuden har bordet en høj designmæssig kvalitet og er yderst stilrent, tidløst og et godt bud på en fremtidig klassiker. Stilen er tydeligvis inspireret af den klassiske skandinaviske møbeltradition og bundet op på godt håndværk, men enkelte detaljer gør ligeledes bordet moderne og anvendeligt i både private hjem og til kontraktmarkedet.

Designprisen til Bästa Funktionelle Design præsenteres af Designbase i samarbejde med Möbelmässan Göteborg og BraMässor.  

Möbelmässan Göteborg er åben i dag onsdag den 28. August fra kl. 10-16.

www.mobelmassan.com

Relateret indhold

01.03.2024Designbase.dk

Iittala får ny kreativ direktør

01.03.2024Designbase.dk

Kontantforbudsgrænsen nedsættes til 15.000 kr. fra i dag

26.02.2024Designbase.dk

Zalando fjerner vildledende bæredygtighedsikoner

26.02.2024Designbase.dk

Er du klar til de nye regler om online-anmeldelser?

23.02.2024Designbase.dk

Mobilepay har varslet nye priser til erhvervskunder

23.02.2024Designbase.dk

Google slukker for din remarketing og personalisering

23.02.2024Designbase.dk

Sådan vælger du de mest effektive AI prompts

22.02.2024Designbase.dk

Mange glemmer det: Husk også at indberette 0 i moms

Hold dig opdateret med designbase.dk

Bliv en del af design- og interiørbranchens eksklusive fællesskab. Få indsigt i de nyeste produkter, trends og tendenser, spændende interviews, temaer, unikke jobtilbud og spændende events.

Se flere temaer

Events

Se alle

Copyright 2023