Iittala får ny kreativ direktør

Janni Vepsäläinen sig til rette i stolen som ny kreativ direktør i den finske designvirksomhed Iittala

Janni Vepsäläinen er ny kreativ direktør i den finske designvirksomhed Iittala. Foto: Iittala

Med en omfattende erfaring fra store luksusbrands i modeverden sætter Janni Vepsäläinen sig til rette i stolen som ny kreativ direktør i den finske designvirksomhed Iittala. Her vil hun tilføje brandet en nyskabelse og legesyghed, dog hele tiden med Iittalas historiske fundament som base for nye designeventyr, fortæller hun i en pressemeddelelse.

”Iittala har sådan en unik historie. Jeg ser Iittala som et kreativt univers, der skaber og bidrager til en kultur der altid inviterer sit publikum til at gå i dialog,” forklarer Janni Vepsäläinen.

Ny kollektion skal indbyde til leg

Kollektionen PLAY, der er tilgængelig i butikkerne fra marts 2024, tilfører en legesyghed til design i hjemmet. Det er den første kollektion under den nye kreative ledelse.

PLAY-kollektionens udgave af Iittalas ikoniske Aaltovase. Foto: Iittala. Foto: Iittala

”Iittalas scene er hjemmet. Design er en måde at fortælle historier om en verden i evig forandring og historier om at høre til. Vi ønsker at tale til de nysgerrige, de kultiverede, de intelligente – med humor,” siger Janni Vepsäläinen yderligere.

Kunsten inviteres indenfor

Ittalas ambition om nyskabelse strækker sig også ind i deres kunstnersamarbejder, som har til formål at tilbyde en platform hvor nye kunstnere kan udtrykke sig gennem glaskunst. Gennem traditionelt håndværk kombineret med unikke designs skabes noget helt nyt og originalt.

Damsel Elysium. Foto: Iittala. Foto: Iittala

Den eksperimenterende kunstner Damsel Elysium har i samarbejde med Iittalas glasblæsere skabt en imponerende kollektion af instrumenter og objekter. Damsel Elysium, der har base i London, beskæftiger sig normalt med visuel kunst og lydkunst, men giver i samarbejdet med Iittala et blik ind i sin avant-garde verden, der er inspireret af Iittalas kreative vision.

”Eksperimenterende. Energisk. Nysgerrig. Modig. Dette er Iittalas univers, som vi inviterer jer til at blive en del af,” slutter Janni Vepsäläinen.

IDL

Relateret indhold

19.04.2024Designbase.dk

Virksomheder står alene med udfordrede lærlinge

19.04.2024Designbase.dk

Gratis klimarapportering er nu standard for store events i Bella Center

16.04.2024Lübech Living ApS

Sponseret

Den populære og unikke Ania vase

15.04.2024F&H Group A/S

Sponseret

Smukke lanterner med karakter fra Villa Collection Denmark

15.04.2024Designbase.dk

Keramisk popkultur

11.04.2024F&H Group A/S

Sponseret

Indret med naturlig charme og godt håndværk

10.04.2024F&H Group A/S

Sponseret

Alt til forårsfrokosten fra Södahl

10.04.2024Designbase.dk

Fire makrotrends for de kommende år

Hold dig opdateret med designbase.dk

Bliv en del af design- og interiørbranchens eksklusive fællesskab. Få indsigt i de nyeste produkter, trends og tendenser, spændende interviews, temaer, unikke jobtilbud og spændende events.

Se flere temaer

Events

Se alle

Copyright 2023