Iittala lancerer kollektion af 100 procent genanvendt glas

Med ambitioner om at skabe varigt design, der tager afstand fra brug og smid væk-kulturen, har Iittala annonceret en ny kollektion med designikoner fremstillet udelukkende gennem cirkulære processer.

Det genanvendelige glas giver Aalto-vasen en frisk mint nuance. Foto: Fiskars..

Finske Iittala har en vision om at skabe tidløse og funktionelle design-
produkter, der kan holde hele livet. Men bæredygtighed har længe været en hjørnesten i designvirksomhedens forretning.

Det vil Iittala demonstrere endnu en gang med en kollektion af ikoniske designs, fremstillet af genbrugt glas fra virksomhedens egen glasfabrik, der i 2019 faktisk var en af de største internationale producenter af genbrugte glassprodukter.

Glasprodukternes farvenuancer afhænger af det affaldsglas, som bruges i produktionen, og vil spænde fra kolde blå nuancer til beroligende grønne toner. Hvert design er unikt, da genbrugsprocessen kan give forskellige visuelle afgivelser – f.eks. små bobler i glasmaterialet. Det betyder imidlertid ikke, at produkterne vil være mindre holdbare, men af samme kvalitet som var de lavet af nyt materiale.


Skåner naturens ressourcer
Ved at bruge genanvendeligt glas vil Iittala både spare på energiforbruget og naturressourcerne. Alt materiale på glasfabrikken indgår således i en cirkulær proces, hvor efterbehandling af mundblæst glas og ved hælning af smeltet glas, der ikke opfylder kvalitetskravene i første omgang, bliver til affaldsglas. 

Iittalias langsigtede mål er endvidere at genvinde eller genanvende så meget affald som muligt fra driften. Bæredygtighedsprocessen indgår i alt fra design til indkøb og emballage.

Derudover bestræber virksomheden sig på at minimere brugen af plast i emballagen. I dag er stort set alle produkter allerede pakket ind i genbrugte papkasser, og målet i fremtiden er  udelukkende at anvende emballage, der er 100 procent genanvendeligt.

Indsatserne sker på basis af et ønske om ændring. Med varige produkter og et fokus på cirkulær økonomi, er Ittalia opsat på at opnå en CO2-neutral virksomhed og derved have en positiv indvirkning på andre.

Ittalias nye kollektionen består af den ikoniske Aalto-vase, Aalto telysholder, Kastehemli-glas og –telysholder samt Raami-glass. En eksklusiv samling, der kun vil være tilgængelig i begrænset tid.

Relateret indhold

18.07.2024Designbase.dk

Amazon: Kom med på en rejse på en platform i vækst

18.07.2024Designbase.dk

Nye global platform for cirkulær økonomi

16.07.2024Designbase.dk

Gulvtæppeboom på Heimtextil 2025

15.07.2024Designbase.dk

Lad livsstil og følelse styre indretningen "Ufuldkommen perfektion"

11.07.2024Designbase.dk

Et 250-årigt væksteventyr

11.07.2024Designbase.dk

Tidløse designprincipper

11.07.2024Designbase.dk

Nordstil med nyt tiltag: Ethical Style by Nordstil

10.07.2024Designbase.dk

FDB Møbler i nyt samarbejde med Linolie og Pigment

Hold dig opdateret med designbase.dk

Bliv en del af design- og interiørbranchens eksklusive fællesskab. Få indsigt i de nyeste produkter, trends og tendenser, spændende interviews, temaer, unikke jobtilbud og spændende events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Dimex
Messe
Det bliver alt andet end almindeligt: Nordstil sommerudgaven er klar.

"Fra regionen - til regionen” er temaet for den kommende Nordstil sommerudgave, der finder sted fra 27. til 29. juli 2024. I tæt forbindelse med Hamborg Messe og i bæredygtighedens ånd støtter Nordstil den nordlige region på en række forskellige måder. Forhandlere i Norden kan forvente en bred vifte af mærkevareproducenter, markante nystartede virksomheder, originale producenter og unge designere på deres sædvanlige ikke-standardiserede måde. Inspiration er garanteret!

Dato

27.07.2024

Tid

08:00

Sted

Hamburg

Dimex
Messe
Nordstil - Bestillinger afgives i nord

Som det nordlige knudepunkt tiltrækker Nordstil hvert år adskillige købere om bord - det er her den nordtyske detailhandel og mange flere bestiller innovative produkter til deres sortiment. Masser af impulser og et udvalg af produkter, der ikke er andre steder i sigte i norden!

Dato

27.07.2024

Tid

10:00

Sted

Hamborg

Lifestyle & Design Cluster
Messe
Circular Furniture Days rykker til Formland

Udstilling viser cirkulære løsninger indenfor møbler og interiør

Dato

17.08.2024

Sted

Messecenter Herning

Formland
Messe
Vi ses til Formland Autumn

Nordens mest inspirerende design- og interiørmesse 17. - 19. august 2024

Dato

17.08.2024

Tid

09:00

Sted

MCH Messecenter Herning Vardevej 1 7400 Herning

Stockholmsmässan
Messe
Velkommen til Formex

Formex er en messe for dig, der arbejder inden for gave-, boligtekstil- og boligindretningsbranchen eller medierne. Er du køber, dekoratør, designer, stylist eller arkitekt, er du hjertelig velkommen!

Dato

27.08.2024

Tid

09:30

Sted

Mässvägen 1, 125 80 Stockholm

Oslo Design Fair
Messe
Mødested - design, arkitektur og håndværk

Oslo Design Fair er en effektiv handels- og netværksarena for deltagere fra hele verden.

Dato

28.08.2024

Sted

Messeveien 8, 2004 Lillestrøm

Copyright 2023