Iittala lancerer kollektion af 100 procent genanvendt glas

Med ambitioner om at skabe varigt design, der tager afstand fra brug og smid væk-kulturen, har Iittala annonceret en ny kollektion med designikoner fremstillet udelukkende gennem cirkulære processer.

Det genanvendelige glas giver Aalto-vasen en frisk mint nuance. Foto: Fiskars..

Finske Iittala har en vision om at skabe tidløse og funktionelle design-
produkter, der kan holde hele livet. Men bæredygtighed har længe været en hjørnesten i designvirksomhedens forretning.

Det vil Iittala demonstrere endnu en gang med en kollektion af ikoniske designs, fremstillet af genbrugt glas fra virksomhedens egen glasfabrik, der i 2019 faktisk var en af de største internationale producenter af genbrugte glassprodukter.

Glasprodukternes farvenuancer afhænger af det affaldsglas, som bruges i produktionen, og vil spænde fra kolde blå nuancer til beroligende grønne toner. Hvert design er unikt, da genbrugsprocessen kan give forskellige visuelle afgivelser – f.eks. små bobler i glasmaterialet. Det betyder imidlertid ikke, at produkterne vil være mindre holdbare, men af samme kvalitet som var de lavet af nyt materiale.


Skåner naturens ressourcer
Ved at bruge genanvendeligt glas vil Iittala både spare på energiforbruget og naturressourcerne. Alt materiale på glasfabrikken indgår således i en cirkulær proces, hvor efterbehandling af mundblæst glas og ved hælning af smeltet glas, der ikke opfylder kvalitetskravene i første omgang, bliver til affaldsglas. 

Iittalias langsigtede mål er endvidere at genvinde eller genanvende så meget affald som muligt fra driften. Bæredygtighedsprocessen indgår i alt fra design til indkøb og emballage.

Derudover bestræber virksomheden sig på at minimere brugen af plast i emballagen. I dag er stort set alle produkter allerede pakket ind i genbrugte papkasser, og målet i fremtiden er  udelukkende at anvende emballage, der er 100 procent genanvendeligt.

Indsatserne sker på basis af et ønske om ændring. Med varige produkter og et fokus på cirkulær økonomi, er Ittalia opsat på at opnå en CO2-neutral virksomhed og derved have en positiv indvirkning på andre.

Ittalias nye kollektionen består af den ikoniske Aalto-vase, Aalto telysholder, Kastehemli-glas og –telysholder samt Raami-glass. En eksklusiv samling, der kun vil være tilgængelig i begrænset tid.

Relateret indhold

05.03.2024Designbase.dk

Har du styr på forbrugernes fortrydelsesret?

05.03.2024Designbase.dk

Handelserhvervet har stor betydning for dansk økonomi

29.02.2024Designbase.dk

Eksperimenterende glaskunst

28.02.2024Designbase.dk

Positivt boost på Light+Building

27.02.2024Designbase.dk

Pris for fremragende designinnovation

21.02.2024Designbase.dk

Masser af farveinspiration

19.02.2024Designbase.dk

IKEA uniformer genanvendes i ny tekstilkollektion

13.02.2024Designbase.dk

Råt og bæredygtigt design

Hold dig opdateret med designbase.dk

Bliv en del af design- og interiørbranchens eksklusive fællesskab. Få indsigt i de nyeste produkter, trends og tendenser, spændende interviews, temaer, unikke jobtilbud og spændende events.

Se flere temaer

Events

Se alle

Copyright 2023