Imerco: Vi investerer i fremtiden

Indtjeningen hos Imerco er indtil videre i markant vækst i 2019 vs. året før, og man har fundet sit fokus. To nye brands er netop lanceret, der er investeret millioner i onlineforretningen, og man er i fuld gang med at skabe en bæredygtighedsstrategi. ”Retail er en hård branche, men vi er fortrøstningsfulde”, siger adm. direktør Frederik Brønnum, der heller ikke er bleg for at slå fast, at man fremadrettet vil samarbejde med dem, der vil Imerco.

Frederik Brønnum, adm. direktør, Imerco.

”Imerco er en gammel dame på 91 år. Vi har overlevet 2. verdenskrig, oliekriser og finanskriser, så selvfølgelig overlever vi også brancheglidninger og nye distributionskanaler”. Det fastslår Imercos adm. direktør Frederik Brønnum: ”Vi er positive og vil realisere vækst”.

Han medgiver, at 2017 og 2018 har været præget af overtagelsen af Inspiration, og integration af de nye medarbejdere i organisationen. Det tog længere tid og kostede flere kræfter end forventet, og parallelt med dette, er der blevet investeret et tocifret millionbeløb i omnichannel”. Nu er maskineriet kørt på plads. Vi ved, hvordan vi skal drive vores to butikskoncepter, Imerco og Imerco Home, og siden januar 2019 kan vi melde om en fin fremgang på indtjeningen”, lyder det fra Frederik Brønnum.

Han fortæller videre, at Imercos webshop om lidt runder 200 mio. kr. i omsætning, og han er ikke i tvivl om, at webshoppen på sigt vil tegne sig for 15-20 pct. af Imercos samlede omsætning. ”Der er i princippet ingen overligger”, siger han og understreger samtidig, at Imercos kerneforretning er og forbliver de fysiske butikker. ”Vores fordel er, at webshoppen og de fysiske butikker styrker hinanden. Kunderne handler på tværs af alle kanaler, og vi er der, hvor kunderne har mest brug for det. Vi giver med andre ord service og købsmuligheder i hele landet. Fysisk og digitalt. Og det er der ikke mange, der kan”.

Imercos webshop tæller i dag 12.000 varenumre – langt flere, end der findes i de fysiske butikker, og man har netop bygget et nyt 12.000 kvm stort centrallager i Vallensbæk, hvor kædens weblager ligeledes drives fra.

På spørgsmålet om, hvordan de to distributionskanaler kan styrke hinanden, lyder det fra Frederik Brønnum: ” Omnichannel betyder blandt andet, at kunderne nemt og bekvemt kan købe, når de har lyst, og hvor de har lyst. Derfor er et landsdækkende butiksnetværk afgørende for den samlede kundeoplevelse. Kunderne kan altid bede vores ekspedienter om at bestille en vare hjem fra vores online sortiment. Enten til afhentning i butikken eller til levering på kundens hjemmeadresse. Den mulighed er mange kunder glade for”.

Og Frederik Brønnum fortæller videre, at der endnu ikke for alvor er gasset op for omnichannel-handlen. ”Med vores 12.000 varenumre, er vi endnu kun i en testfase”.

Hans holdning er klart, at omnichannel strategien skal være med til at differentiere Imerco. ”Der ses en markant brancheglidning netop nu, og den skal vi forholde os til”.

by Ditte Julie er et nyt brand, der henvender sig til de unge. .

Vi vil opbygge et nyt brandunivers
Brancheglidningen ser Frederik ikke mindst online, hvor små webshops sælger mærkevarer til meget lave priser. ”I det hele taget er den danske interiørbranche under et stort kampagnepres. Vi er selv en del af det, og jeg tror ikke det stopper inden for den nærmeste fremtid”, lyder det. Netop derfor er Imerco gået i en ny retning, og man udvikler nu egne brands, der kan gå hånd i hånd med mærkevarerne.

En stel- og bageserie udviklet af Ditte Julie Jensen, by Ditte Julie, har netop ramt hylderne i butikkerne. Snart følger en køkkenserie, Kitchen, bestående af gryder, køkkenredskaber, fade, knive med videre med et enkelt, maskulint udtryk skabt i samarbejde med Timm Vladimir.

”Vi kan tiltrække de store navne, og vi vil udvikle brands med en historie. by Ditte Julie er lige kommet ud i butikkerne med en succes, der overstiger alle forventninger”.

Og frem for alt, fastslår Frederik Brønnum, kan man på egne brands holde prisen. ”Jeg kan ikke huske, hvornår vi sidst har kunnet sælge en kagerulle til 349,95 kr. Det kan vi nu”, siger Frederik med et smil.

I det hele taget er det Imercos strategi, at man ikke vil slås med de små online-butikker, der dumper priserne. ”Vi har muskler til at udvide vores egen onlineshop, og vi vil rigtig gerne samarbejde med loyale varemærkeleverandører, der ikke sælger til enhver lille onlineshop. Samtidig udvikler vi vores egne brands. Det er vores særkende, og vores måde at gøre Imerco endnu mere attraktiv for forbrugerne på”.

Kitchen by Timm Vladimir er lækkert køkkenudstyr. .

Vi har fundet vores ståsted
”Vi har en klar grundholdning. Så længe en butik giver overskud, skal den fortsat eksistere".

Således har man i mange små- og mellemstore byer fået huslejenedsættelser, der gør det rentabelt at drive butikkerne. Det betyder, fortæller Frederik, at mange af de små- og mellemstore butikker tjener gode penge, og han slår fast, at netop den størrelse butikker gør stort brug af online-sortimentet, fordi de ikke har så meget plads i butikken.

Det, der dog kommer til at ske, er, at man optimerer nogle af butikkerne. Det vil sige, at man nogle af de steder, hvor der både ligger en Imerco og en Imerco Home slår butikkerne sammen til en endnu større og mere attraktiv forretning. Det er sket i Hørsholm, og det vil tillige ske i Ballerup, Fields og Bryggen i Vejle.

Frederik Brønnum understreger, at man igennem de seneste to år er blevet meget klogere på, hvad Imerco vil være for kunderne.

”Men vi skal jo hele tiden navigere i det marked, vi er i, og derfor videreudvikler vi også løbende, så vi forbliver fit”.

Bæredygtig strategi
Bæredygtigheden arbejder Imerco også med. Således har man hyret en af Danmarks førende konsulenter, der skal være med til at udvikle en bæredygtig klimastrategi for kæden.

”Bæredygtighed fylder meget hos forbrugerne. Vi har et medansvar for at leve op til deres krav og ønsker til et mere bæredygtigt forbrug. Samtidig ser vi det også som en vækstmulighed; f.eks. at rådgive forbrugeren om, hvordan man bedst bruger sin stegepande, hvordan man forlænger produkternes levetid, og ikke mindst hvordan man skiller sig af med dem, når de er udtjent”.

Den færdige plan, der som Frederik Brønnum siger det, rækker langt ud over LED pærer og plastikposer, lanceres senere.

”Vi har en ejer, Michael Goldsmith, der er med på den lange bane. Det betyder, der er råd og ro til at udvikle forretningen, foretage satsninger og til at investere i forretningen i forhold til en langsigtet strategi”.

At udvikle kollektioner, som det er sket med Ditte Julie og Timm Vladimir er gode eksempler på dette. Begge projekter har man arbejdet på i godt to år, og Frederik Brønnum lægger ikke skjul på, at det har været en stor investering.
”Samtidig vil vi også fremadrettet investeret et stort millionbeløb i IT og online salg, for det er utrolig vigtigt for butikkerne, at de har online-delen, de kan spille sammen med”.

Fra Timm Vladimirs Kitchen-serie. .

Nye kundegrupper
Udvikling er vigtig for Imerco, og med de to nye brands, rammer man to forskellige kundegrupper.

by Ditte Julie henvender sig til de unge – et segment, som Imerco gerne vil tiltrække endnu mere. ”Med Timm Vladimirs produkter rammer vi lige ned i Imercos kerne, nemlig hardcore køkken. Han har en bred profil, og samtidig står han for kvalitet og det gode håndværk – og med produkter i en prisklasse, hvor de fleste kan være med”.

Begge serier er designet og udviklet i tæt samarbejde med Ditte Julie og Timm Vladimir, og de har været inde over alle produkterne. ”Vi har et knowhow omkring fabrikker, kvaliteter, hvilke størrelser, der sælger, og prispunkter, og sammen har vi skabt vores nye brands”.

Frederik lægger ikke skjul på, at det har givet Imerco blod på tanden, og han ser en fremtid med flere egne brands. ”Men nu skal vi give de første to brands lidt kærlighed, inden vi kaster os ud i nye projekter”, siger han.
Imercos core business er køkken, bord og gaver, og det vil man også profilere sig af fremadrettet. Og Frederik Brønnum pointerer, at det kommer til at ske i samarbejde med de mærkevareleverandører, der vil Imerco, og som ikke ligger overalt på nettet.

”De mærkevarer, der ligger bredt, er de mærker, vi vil nedprioritere i fremtiden”.

Cook & Baker er Imercos private label brand, som man vil fortsætte med. Faktisk fortæller Frederik Brønnum, at det omsætter for mere end 100 mio. kr. årligt. erik bagger a/s brandet vil man også styrke fremadrettet.

Dermed forventer Frederik Brønnum, at den støt opadgående kurve, kæden er inde i, fortsætter. ”Men det er hårdt arbejde. Vi investerer meget i virksomheden, i varerne og i butikker, systemer og medarbejdere. Der er masser af muligheder på trods af brancheglidninger og nye distributionskanaler, så vi støtter op om branchen, og vi ser ganske lyst på fremtiden, som vi er sikre på vil resultere i stor vækst hos Imerco”, slutter Frederik Brønnum.

Relateret indhold

17.07.2024Designbase.dk

Kunstig intelligens og håndstrik kolliderer

17.07.2024Designbase.dk

Fra 2025 ændrer spoga+gafa sine messedatoer

10.07.2024Designbase.dk

Hver 3. elev stopper indenfor 5 år

08.07.2024Designbase.dk

Falske kopibutikker skyder op online

08.07.2024Designbase.dk

Sådan bliver virksomhedens glemte IT-produkter et aktiv

05.07.2024Designbase.dk

Nu bliver det lettere at generationsskifte

04.07.2024Designbase.dk

Salling Group samler igen medarbejderne til Danmarks største firmafest

04.07.2024Designbase.dk

Bøde på 200.000 kroner for vildledende prismarkedsføring

Hold dig opdateret med designbase.dk

Bliv en del af design- og interiørbranchens eksklusive fællesskab. Få indsigt i de nyeste produkter, trends og tendenser, spændende interviews, temaer, unikke jobtilbud og spændende events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Dimex
Messe
Det bliver alt andet end almindeligt: Nordstil sommerudgaven er klar.

"Fra regionen - til regionen” er temaet for den kommende Nordstil sommerudgave, der finder sted fra 27. til 29. juli 2024. I tæt forbindelse med Hamborg Messe og i bæredygtighedens ånd støtter Nordstil den nordlige region på en række forskellige måder. Forhandlere i Norden kan forvente en bred vifte af mærkevareproducenter, markante nystartede virksomheder, originale producenter og unge designere på deres sædvanlige ikke-standardiserede måde. Inspiration er garanteret!

Dato

27.07.2024

Tid

08:00

Sted

Hamburg

Dimex
Messe
Nordstil - Bestillinger afgives i nord

Som det nordlige knudepunkt tiltrækker Nordstil hvert år adskillige købere om bord - det er her den nordtyske detailhandel og mange flere bestiller innovative produkter til deres sortiment. Masser af impulser og et udvalg af produkter, der ikke er andre steder i sigte i norden!

Dato

27.07.2024

Tid

10:00

Sted

Hamborg

Lifestyle & Design Cluster
Messe
Circular Furniture Days rykker til Formland

Udstilling viser cirkulære løsninger indenfor møbler og interiør

Dato

17.08.2024

Sted

Messecenter Herning

Formland
Messe
Vi ses til Formland Autumn

Nordens mest inspirerende design- og interiørmesse 17. - 19. august 2024

Dato

17.08.2024

Tid

09:00

Sted

MCH Messecenter Herning Vardevej 1 7400 Herning

Stockholmsmässan
Messe
Velkommen til Formex

Formex er en messe for dig, der arbejder inden for gave-, boligtekstil- og boligindretningsbranchen eller medierne. Er du køber, dekoratør, designer, stylist eller arkitekt, er du hjertelig velkommen!

Dato

27.08.2024

Tid

09:30

Sted

Mässvägen 1, 125 80 Stockholm

Oslo Design Fair
Messe
Mødested - design, arkitektur og håndværk

Oslo Design Fair er en effektiv handels- og netværksarena for deltagere fra hele verden.

Dato

28.08.2024

Sted

Messeveien 8, 2004 Lillestrøm

Copyright 2023