Kongelig åbning af Royal Copenhagens nye domicil
Den historiske arv fornægtede sig ikke, da Royal Copenhagen slog dørene op for det nye globale kompetencecenter i Glostrup, og H.K.H. Kronprinsessen beundrede det verdenskendte, traditionsrige kunsthåndværk på nærmeste hold.
H.K.H. Kronprinsessen mødte op, da man åbnede Royal Copenhagens nye domicil og globale kompetencecenter i Glostrup.
Vi har glædet os til at vise vores nye domicil og faciliteter frem og vi er naturligvis beærede over, at Kongehuset og Kronprinsessen deltog i åbningen, hvilket både understreger og anerkender vores historiske bånd og relation, siger Lotte Wamberg, Managing Director, Royal Copenhagen.
Kronprinsessen beundrede enestående Flora Danica-kunsthåndværk
På denne særlige dag fik Kronprinsessen således en guidet tur rundt i det nye kompetencecenter, der bl.a. består af støberi, modelstue og malerstue, hvor verdens mest eksklusive stel Flora Danica bliver til og fremstilles af særligt talentfulde danske håndværkere efter århundred gamle traditioner.
Det var en fornøjelse at vise frem i de nye moderne faciliteter, der nu danner rammen om design, modelstue, støbning og bemaling af Flora Danica-delene, tilføjer Lotte Wamberg.
Nye lokaler sikrer håndværks- og designtraditioner
Lokalerne i Glostrup herunder modelstue, malestue og støberi vil også fungere som omdrejningspunkt for design og udvikling af Royal Copenhagens fremtidige produktudvikling.
Med vores nye hovedkontor og kompetencecenter har vi nu de bedst tænkelige forudsætninger for at fortsætte udviklingen af porcelænsprodukter i verdensklasse med respekt for vores århundredgamle traditioner for skandinavisk design og kunsthåndværk, siger Lotte Wamberg.
Ved den efterfølgende åbningsceremoni overrakte H.K.H Kronprinsessen desuden H.H. Bruuns Legat til Kunstens Fremme. Modtagerne Cathrine Raben Davidsen, Allan Otte og især Louise Campbell har alle sat varige spor i Royal Copenhagens design og produktportefølje. Hver modtog en legatportion på 125.000 kroner samt et dokument, som er håndskrevet af Royal Copenhagens kunstneriske tegner, Akira Oishi.
Om legatmodtagerne
Louise Campbell
Louise Campbell (f. 1970) er uddannet fra London College of Furniture i 1992 og industriel designer fra Danmarks Designskole i 1996. Louise Campbell bl.a. kendt for sin legende og eksperimenterende tilgang til designopgaverne samt for sit design af det kendte Elements-stel med stærke referencer til Royal Copenhagens mest berømte stelsignaturer. Louise Campbell har bl.a. modtaget Finn Juhl Prisen (2004) og Thorvald Bindesbøll Medaljen i 2007. Louise Campbell vil modtage prisen in absentia.
Allan Otte
Allan Otte (f. 1978) er uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i 2007. Allan Otte har markeret sig stærkt de seneste år med sin originale og teknisk set virtuose fornyelse af landskabsmaleriet, der altid tilføres et moderne og industrielt præg. For Royal Copenhagen har han blandt andet udført Årets Harald, Københavns Universitets Undervisningspris i 2012. Allan Otte tildeles legatet for sin særlige interesse for materialet porcelæn og for sit talent for airbrush teknikken, som svarer til Royal Copenhagens velkendte platteteknik.
Cathrine Raben Davidsen
Cathrine Raben Davidsen (f. 1972) er uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i 2003 og har studeret kunst i Holland og Italien. Cathrine Raben Davidsen formår med sin enkle, forfinede streg at mejsle sine værker ind i iagttagerens hukommelse, hvor mytologi, fortællinger, kunsthistoriske og litterære referencer spiler en vigtig rolle. For Royal Copenhagen har hun skabt Årets Harald i 2009 samt Malko prisen samme år. Senest har hun overført sit kunstneriske udtryk fra maleri til meterhøje vaser, hvor form og glasur går i et samspil, som giver beskueren en ny og anderledes oplevelse af Royal Copenhagens traditionelle kunsthåndværk.