Kreative processer i centrum på Helsinki Design Week 2024

Det overordnede tema er Underneath, når Finlands største design- og arkitekturfestival sætter kreative processer og fænomener under lup i september. Byen vil være fuld af aktiviteter i perioden.

Foto: Aalto University. Foto: Helsinki Design Week

Det er Helsinki Design Weeks partner Antilooppi, der ejer festivalens hovedområde, Paasivuorenkatu 3. I denne gamle bankhal har Antilooppi lovet engagerende diskussioner, idéudvekslinger og interaktioner for alle besøgende. Udsmykningen af bankhallen står Marimekko for, og også de lover en omfattende oplevelse.

”Nordisk design sætter trends inden for funktionelt design, brugen af farver og nye materialer. Helsinki Design Week giver en mulighed for at fremhæve og fejre designfeltet, og vi er meget glade for at være partner i denne begivenhed,” fortæller designdirektør hos Marimekko Minna Kemell-Kutvonen.

Udover festivalens hovedområde på Paasivuorenkatu 3 er også Aalto Universitets nye Marsio-bygning og Helsinki kongrescenter centrale lokationer under festivalen. På universitetet er fokus på temaet Designs for a Cooler Planet, hvor fremtidens materialer, tekstiler, helbredsteknologier og biodiversitetsløsninger fremvises. 

Design og kreativitet for alle

Programmet på Helsinki Design Week er tætpakket, og finder sted fra eftermiddag til sen aften hver dag under festivalen. Dagene er tematiserede, og onsdag er modeindustriens influencere og udviklere af nye materialer i spil. Torsdag byder på arkitektur i selskab med internationale talenter, der også afslutter budrunden på konkurrencen om, hvem der skal bygge Helsinkis nye arkitektur- og designmuseum. Dagen slutter med ”House of an Architect”, hvor arkitekter drøfter deres yndlingsbygninger.

Fredag er festivalens tværfaglige dag, fuld af diskussioner og kreativitet, som afsluttes med præsentationsrunderne PechaKucha Night. Lørdag står i byens og beboernes tegn, og kulminerer i Helsinki Design Night, der byder på musik og optrædener i en klubatmosfære.

Helsinki Design Week opfordrer til at skabe events i forbindelse med festivalen. Det er med til at skabe diversitet i programmet, som i år også tilbyder en tapetworkshop, diskussioner om byplanlægning og bogdesign, farveseminar og en keramikudstilling. Ansøgning om deltagelse er stadig åben for både virksomheder, fællesskaber og individer.

Læs mere om Helsinki Design Week her.

Helsinki Design Week finder sted 6-15 september 2024.06.10

IDL

Relateret indhold

19.07.2024Designbase.dk

Future on Stage på Maison&Objet

19.07.2024Designbase.dk

Mater fortsætter den grønne rejse

16.07.2024Designbase.dk

FableWood finansierer produktionen gennem crowdfunding

16.07.2024Designbase.dk

Gulvtæppeboom på Heimtextil 2025

15.07.2024Designbase.dk

Lad livsstil og følelse styre indretningen "Ufuldkommen perfektion"

11.07.2024Designbase.dk

Et 250-årigt væksteventyr

11.07.2024Designbase.dk

Tidløse designprincipper

11.07.2024Designbase.dk

Nordstil med nyt tiltag: Ethical Style by Nordstil

Hold dig opdateret med designbase.dk

Bliv en del af design- og interiørbranchens eksklusive fællesskab. Få indsigt i de nyeste produkter, trends og tendenser, spændende interviews, temaer, unikke jobtilbud og spændende events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Dimex
Messe
Det bliver alt andet end almindeligt: Nordstil sommerudgaven er klar.

"Fra regionen - til regionen” er temaet for den kommende Nordstil sommerudgave, der finder sted fra 27. til 29. juli 2024. I tæt forbindelse med Hamborg Messe og i bæredygtighedens ånd støtter Nordstil den nordlige region på en række forskellige måder. Forhandlere i Norden kan forvente en bred vifte af mærkevareproducenter, markante nystartede virksomheder, originale producenter og unge designere på deres sædvanlige ikke-standardiserede måde. Inspiration er garanteret!

Dato

27.07.2024

Tid

08:00

Sted

Hamburg

Dimex
Messe
Nordstil - Bestillinger afgives i nord

Som det nordlige knudepunkt tiltrækker Nordstil hvert år adskillige købere om bord - det er her den nordtyske detailhandel og mange flere bestiller innovative produkter til deres sortiment. Masser af impulser og et udvalg af produkter, der ikke er andre steder i sigte i norden!

Dato

27.07.2024

Tid

10:00

Sted

Hamborg

Lifestyle & Design Cluster
Messe
Circular Furniture Days rykker til Formland

Udstilling viser cirkulære løsninger indenfor møbler og interiør

Dato

17.08.2024

Sted

Messecenter Herning

Formland
Messe
Vi ses til Formland Autumn

Nordens mest inspirerende design- og interiørmesse 17. - 19. august 2024

Dato

17.08.2024

Tid

09:00

Sted

MCH Messecenter Herning Vardevej 1 7400 Herning

Stockholmsmässan
Messe
Velkommen til Formex

Formex er en messe for dig, der arbejder inden for gave-, boligtekstil- og boligindretningsbranchen eller medierne. Er du køber, dekoratør, designer, stylist eller arkitekt, er du hjertelig velkommen!

Dato

27.08.2024

Tid

09:30

Sted

Mässvägen 1, 125 80 Stockholm

Oslo Design Fair
Messe
Mødested - design, arkitektur og håndværk

Oslo Design Fair er en effektiv handels- og netværksarena for deltagere fra hele verden.

Dato

28.08.2024

Sted

Messeveien 8, 2004 Lillestrøm

Copyright 2023