Levende planter i fokus

”Planter er en vigtig indretningsdetalje, og planter i krukker er ”hot” lige nu”. Det siger projektleder på Formex Lotta Ahlvar. Netop derfor spiller planter for første gang en rolle på Formex, hvor de spiller op til de øvrige spændende indretningselementer, der er at finde på messen.

Lotta Ahlvar, operativ projektleder for Formex..

Når Formex slår dørene op fra 21.-24. august løber messen for første gang kun på hverdage – fra tirsdag til fredag. Det sker med udgangspunkt i en række markedsundersøgelser blandt udstillere og besøgende. Herudover kører messen sideløbende med sommerudgaven af Stockholm Design Week.

”Det skal blive spændende at opleve sommerudgaven af Stockholm Design Week. Den holdes lige, når byen er smukkest. Vi er tidligere blevet spurgt om, hvad der sker i byen under Formex, nu kan vi for alvor give vores besøgende en oplevelse”, lyder det fra projektchef Lotta Ahlvar.

Endnu en nyhed til Formex i august er et samarbejde mellem Formex og Sveriges Hantverksråd, en organisation, der arbejder for at bevare de traditionelle håndværk. Samarbejdet omfatter bl.a. en workshop under ledelse af Stefan Andersson, og hvor seks håndværkere er tilstede for at lade de besøgende prøve deres håndværk, eksempelvis væveri og billedhuggerkunst.

”Vi ser en stor interesse for lokalfremstillet design blandt Formex’ besøgende, bl.a. fra indretningsarkitekter og stylister,”, siger Lotta Ahlvar.

Planter på messen
For første gang er udstillere med levende planter med på Formex.
”Planter er en vigtig indretningsdetalje, og vækster i krukker er super ”hot” lige nu. Derfor er det naturligt for os, at have levende planter med på messen”, lyder det fra Lotta Ahlvar.

Side om side med de levende planter og blomster findes også et stort område med kunstige blomster eller ”Faux botanicals” som de også kaldes, og de er klart en del af trenden netop nu. Selvfølgelig findes de i restauranter og hoteller, hvor det kan være en praktisk foranstaltning, men også i private hjem, vinder de kunstige blomster frem.

”Der ses et generationsskifte. Samtidig er blomster og planter som en indretningsdetalje en stor trend lige nu ikke mindst de karakterstærke planter som eukalyptus med videre”, lyder det.

Netop fordi ”faux botalicals” trender lige nu, er de også at finde i temaudstillingen ved indgangen til Formex. Udstillingen er skabt af Abigail Ahern, der netop er kendt for sine kunstige blomster i skønne farver og legende former.

-Joahanna Bergström

Artikler

02.10.2023|Designbase.dk

Ti års forrygende fristelser

02.10.2023|Designbase.dk

Skal din virksomhed være cirkulær?

02.10.2023|Designbase.dk

Det betyder den nye ”emballagelov”

29.09.2023|Designbase.dk

Bløde køkkenfristelser

28.09.2023|Designbase.dk

Ny undersøgelse viser trends for fremtidens byliv

28.09.2023|Designbase.dk

Maison&Objet: På en jagt efter oplevelser

Udgiver

Horisont Gruppen a/s

Strandlodsvej 44

2300 København S

Telefon: 53506060

www.horisontgruppen.dk

Copyright 2023