Maison&Objet introducerer ”Hospitality Lab”

Den parisiske designmesse Maison&Objet har de seneste år oplevet en markant stigning i besøg af arkitekter, der arbejder med projekter indenfor hotel- og restaurationsbranchen. For at imødekomme den udvikling præsenterer Maison&Objet på messen i januar ‘Hospitality Lab’, som sætter ekstra fokus på netop kontraktmarkedet via installationer og foredrag.

Mathieu Lehanneur - Once Upon a Dream - Smart Sleep Installation ©Felipe Ribon. Foto: Maison&Objet

Til januar 2024 kan Maison&Objets gæster opleve ‘Hospitality Lab’. Her vil man kunne høre foredrag og talks med flere brancheeksperter, der kaster nyt lys over den seneste udvikling i hotel- og restaurationsbranchen. Samtidig omfatter programmet også installationer, der har til formål at inspirere til at skabe multifunktionelle og sanselige oplevelser med fokus på gæstfrihed. Studio Rev har bl.a. udviklet en installation, som viser fremtidens vision for hospitality, hvor lys og materialer udforskes på grænsen mellem det virtuelle og det fysiske, og som samtidig indbyder til socialt samvær. Årets designer, Matthieu Lehanneur, er også på programmet. Med sin installation kaldet ‘Outonomy’, viser han et indblik i fremtidens gæstfrihed, der gentænker den måde, vi lever og interagerer med vores omgivelser på.

Temaet for den nye udgave af Maison&Objet, der markerer sit 30-års jubilæum i 2024, TECH EDEN, baner vejen for en forsoning mellem natur og nye teknologier. "Det er en invitation til at vende tilbage til basis... naturens intelligens og det menneskelige eventyrs intelligens", som dette års designer Mathieu Lehanneur forklarer. Hans Outonomy udendørs installation er helt i tråd med ideen om at "gentænke den måde, vi lever og interagerer med vores miljø på". Det gælder design af offentlige rum som restauranter, hoteller, kontorer og kurbade, hvor indretningsarkitekter arbejder med hybridisering og flere funktioner. 

Ofte er de også optaget af at forene et behov for naturlighed og højteknologi. Grænser forsvinder, men funktioner integreres og kombineres på et sted, der bliver en sand unik oplevelse. 

Med Hospitality Lab tager Maison&Objet spørgsmålet op med Trend Forum by Peclers Paris dedikeret til TECH EDEN-temaet. REV Studio har også fået carte blanche til at skabe et univers, ligesom der vil være en række foredrag, hvor man kan møde de eksperter, der udforsker området.

"I løbet af de seneste par år har vi set en stigning på over 15% i antallet af arkitekter, der besøger messen, hvor 55% af dem arbejder på hospitality-relaterede projekter. Det er en markant tendens, der afspejler en markedsdynamik, som vi ønskede at analysere ved at oprette Hospitality Lab", understreger Mélanie Leroy, administrerende direktør for SAFI.

-PF

Relateret indhold

23.02.2024Designbase.dk

Mobilepay har varslet nye priser til erhvervskunder

23.02.2024Designbase.dk

Google slukker for din remarketing og personalisering

23.02.2024Designbase.dk

Sådan vælger du de mest effektive AI prompts

22.02.2024Designbase.dk

Mange glemmer det: Husk også at indberette 0 i moms

21.02.2024Designbase.dk

Flest iværksættervirksomheder er i vækstbrancher

20.02.2024Designbase.dk

Artikler med glimmer er alligevel ikke forbudte

20.02.2024Designbase.dk

Ægte messestemning og et lyst syn på fremtiden

19.02.2024Designbase.dk

Flest iværksættervirksomheder er i vækstbrancher

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med designbase.dk

Bliv en del af design- og interiørbranchens eksklusive fællesskab. Få indsigt i de nyeste produkter, trends og tendenser, spændende interviews, temaer, unikke jobtilbud og spændende events.

Se flere temaer

Events

Se alle

Copyright 2023