Nu blæser vinden min vej

Mette Hagedorn har droppet sine agenturer, og fremover designer hun selv produkterne i Base212 – og supplerer med håndplukkede varer, der fuldender kollektionen. Det er mere krævende, men det er også mere kreativt og spændende, siger hun.

Mette Hagedorn..

For 10 år siden tog Mette Hagedorn springet. Hun blev selvstændig og etablerede Base212 med de anderledes, søde, finurlige ting til boligen. Nu har hun taget endnu et spring, nemlig fra at arbejde med faste leverandører til selv at designe og udvælge de produkter, hun føler, matcher hendes virksomhed og ikke mindst markedet og tendensen i tiden.

”Jeg har altid været én af dem, der syntes, at jeg ud over ”rugbrødsprodukterne” også skulle have noget af det, der kunne få kunderne til at vende sig om og tænke; ”Hvad var nu det?”, fortæller Mette, og igennem de ti år, hendes virksomhed har eksisteret, har hun haft agenturer, der er kommet og gået alt efter, hvilken vej Mette syntes, vinden blæste.

Men hendes egne designs har altid været at finde i porteføljen. Først var det dørmåtter skåret som blade, der blev et kæmpe hit, og wallstickers var Mette også først på markedet med.

”I princippet har jeg igennem lang tid haft et ønske om at leve af mine egne designs, men jeg har ikke turde tage springet. Min produktportefølje har altid været ting, der hurtigt er inde og hurtigt ude, og med et stort krav til nyheder – og så skulle tallene jo også følge med”, fortæller Mette.

Springet tog hun, da det gik op for hende, at det på trods af tre agenturer alligevel var hendes egne designs, der tegnede sig for 90 pct. af omsætningen.

”Jeg skulle smide to af mine agenturer, der ikke performede, på porten, og så besluttede jeg, at der ikke var nogen bedre tid end nu til at forsøge mig med mit eget”.

Det kræver meget
Mette er ikke blind for, at det kræver meget, og at hun hele tiden skal være oppe på beatet for at følge med tiden i forhold til at modtage færdige kollektioner og sælge dem, men samtidig slipper hun, som hun siger, også for en stor portion bøvl og forventninger, der ikke kan indfries.

”Nu hviler det hele på mine skuldre. Det skal man naturligvis vide og være parat til, men det er jeg også”, siger Mette, og hun glæder sig til for alvor at komme i gang.

Mette designer selv en række af produkterne, og supplerer med de færdigvarer, hun håndplukker, og som hun synes, der mangler.

Bl.a. fandt hun for et års tid siden et ”fake” krystalglas, og frem til i dag har hun solgt ikke færre end 27.000!

Typisk er Mettes egne designs i øjeblikket i messing, kobber og marmor, og for at bløde de hårde materialer op, supplerer hun eksempelvis med ting i træ og tekstil – måske i siv.

”Jeg spotter, hvor der er huller i kollektionen, og fylder dem op”, forklarer Mette, og hun siger videre, at det er utroligt vigtigt hele tiden at have fingeren på pulsen.

”Når det er trends, man kaster sig over, bliver levetiden naturligt kort”.

Men Mette er super glad for den nye, mere kreative måde at arbejde på.

”Det kræver selvfølgelig, at jeg ser rigtigt, og i modsætning til tidligere, hvor jeg modtog prøver, solgte ind og herefter bestilte det, jeg havde solgt, skal jeg i dag bestille en masse varer hjem uden at vide, om de bliver solgt”.

Jeg er selvlært
Mette er uddannet skolelærer og autodidakt og begyndte arbejdet med design af ren kærlighed. Inspirationen henter hun for en stor dels vedkommende i New York – i butikker og andre steder.

”På to dage i New York går jeg måske 55 km, og jeg er vildt effektiv. Jeg får en fornemmelse for tendenserne, jeg tager mega mange billeder, og skriver mega mange notater, og jeg kombinerer farver, former og overflader på den måde, jeg synes, passer til Base212”.

Og så finder hun mange af færdigvarerne på internettet.

”Det kræver meget tid, men der er altså også uanede muligheder”, siger hun.

Hendes egne designs tegner hun, hvorefter en teknisk tegner laver de arbejdstegninger, der skal sendes til produktionsstedet – typisk i Indien.

I dag har Mette distributører af sine egne designs i både USA og i Australien, ellers har hun været på Formlandmesse i Danmark samt på messe i Hamborg og i Norge, der også er et godt marked.

”Jeg tænker ind imellem, at jeg burde satse stort, men jeg har udliciteret de tunge poster som lager og bogholderi, resten tager jeg mig selv af - og der er grænser for hvor meget, man kan gabe over”.

Base212 er kendt for at have ting til priser, hvor alle kan være med, og det har Mette ikke tænkt sig at lave om på. Jeg tænker i pris, og jeg bruger hellere messing finish på nogle af produkterne end ægte messing, for på den måde kan mange flere være med på tendensen”, siger hun.

Spørger man til planerne fremadrettet, er Mette stålsat på at knokle derudad og fortsætte med det, hun er begyndt på. Hun har sat turbo på designer-genet, og hendes fremtidige mål er klart at få det optimale ud af den situation, hun nu har placeret sig selv i.

Relateret indhold

05.03.2024Designbase.dk

Har du styr på forbrugernes fortrydelsesret?

05.03.2024Designbase.dk

Handelserhvervet har stor betydning for dansk økonomi

29.02.2024Designbase.dk

Eksperimenterende glaskunst

28.02.2024Designbase.dk

Positivt boost på Light+Building

27.02.2024Designbase.dk

Pris for fremragende designinnovation

21.02.2024Designbase.dk

Masser af farveinspiration

19.02.2024Designbase.dk

IKEA uniformer genanvendes i ny tekstilkollektion

13.02.2024Designbase.dk

Råt og bæredygtigt design

Hold dig opdateret med designbase.dk

Bliv en del af design- og interiørbranchens eksklusive fællesskab. Få indsigt i de nyeste produkter, trends og tendenser, spændende interviews, temaer, unikke jobtilbud og spændende events.

Se flere temaer

Events

Se alle

Copyright 2023