Ny designuge lanceres i Stockholm til efteråret

En ny mødeplads for den svenske designbranche ser dagens lys til september i Stockholm, hvor Stockholm Creative Edition har premiere. 

Philippe og Ulrika Attar, initiativtagere til den nye designuge Stockholm Creative Edition.  .

Til efteråret får Stockholms messekalender en yderst interessant tilføjelse med premieren på Stockholm Creative Edition fra 23.–29. september. Bag arrangementet står designvirksomheden Atmosfär by Attar som foruden en række opgaver for oplevelsesindustrien også står bag fremsynede projekter i samarbejde med Stockholm Furniture & Light Fair, Stockholm Design & Architecture og Stockholm Design Talks. 

Den ny designuge er helliget svensk design, men ikke kun til møbler og indretning. Ideen er, at kreative virksomheder fra forskellige brancher skal kunne finde sammen på nye måder med oplevelsen i centrum. Blandt andet knyttes flere restauranter til arrangementet som medarrangører af Stockholm Food Tour, og dermed vil man kombinere gastronomi og design på højt niveau i nogle af Stockholms fineste restaurantmiljøer. 

"Det er en netværksbaseret måde at arbejde på med udvalgte progressive aktører fra alle brancher, alle med samme høje ambitionsniveau og mål om at etablere et koncept, der vil vokse sig stærkere i de kommende år", siger initiativtagerne Ulrika og Philippe Attar på Atmosfär by Attar. 

Ingen konkurrent til Formex 
At dømme efter de deltagere, der allerede har meldt sig til designugen, vil den ikke være en direkte konkurrent til Formex.. Udstillere som Articles, Asplund, Bolon, Fogia, Gemla, Klong, Massproductions, Pholc og andre borger således for, at Stockholm Creative Edition snarere vil være en lille, men spændende efterårs-pangdang til Stockholm Furniture Fair i februar. Men i modsætning til møbelmessen vil Stockholm Creative Edition være rettet mod branchefolk såvel som den designinteresserede offentlighed og fokusere på oplevelser, kontaktskabelse og inspiration i stedet for på indkøb. 

"Vi vil gerne invitere til et nyt mødested, hvor viden, stolthed og inspiration omkring designbranchen kan deles. Arkitekter, designere, studerende, indkøbere eller designentusiaster, her har vi skabt en begivenhed, som vi selv gerne vil besøge", siger Ulrika og Philippe Attar.  

Aktiviteterne vil blive spredt ud på showrooms, designstudios og pop-up steder rundt omkring i byen. Men Stockholm Creative Edition vil også have sin egen hub i det centrale Stockholm, hvor aktører kuraterer unikke udstillinger, bl.a. Beckmans College of Design. Ud over udstillinger vil flere designtalks og andre elementer være på programmet.  

Interesse for fysisk møde
Efter lidt over et år med aflyste messer og andre mødesteder – og en vis mæthed i forhold til digitale møder – tror arrangørerne på en stor interesse for at mødes omkring svensk design i det virkelige liv. For at kunne invitere til et fysisk møde på den mest sikre måde, har ejendomsselskabet Vasakronan været engageret som partner i projektet. Takket være det vil en række events blive holdt i nyrenoverede lokaler i det nye område i det centrale Stockholm kaldet Sergelstan. 

"Vi tror på, at der er en længsel efter mere spændende måder at vise design på, der virkelig løfter det svenske design og sætter det i højsædet. Vi ser især frem til at bruge Stockholm og skabe en sammenhæng, når byen åbner op og viser sig fra sin mest generøse og imødekommende side", kommenterer Ulrika og Philippe Attar.  Programmer og flere deltagere vil løbende kunne ses på designugens hjemmeside.

www.stockholmcreativeedition.com

Relateret indhold

14.06.2024Designbase.dk

3daysofdesign: Nye franske designere på ambassaden

14.06.2024Designbase.dk

Formlandtrenden: Ikigai – det, der giver livet mening

04.06.2024Designbase.dk

Er jeres virksomhed klar til at kommunikere åbent om løn?

04.06.2024Designbase.dk

Nu ændres producentdefinition for producentansvar på emballage

03.06.2024Designbase.dk

Sygdom i forbindelse med ferie: Disse regler gælder

31.05.2024Treyd AB

Sponseret

6 måder du kan drage fordel af at bruge Treyd til at finansiere leverandørfakturaer

31.05.2024Designbase.dk

Spar penge: Sådan forhandles en lavere pris på betalingskortaftalen

30.05.2024Designbase.dk

Ny strategi skal styrke væksten i hele landet

Hold dig opdateret med designbase.dk

Bliv en del af design- og interiørbranchens eksklusive fællesskab. Få indsigt i de nyeste produkter, trends og tendenser, spændende interviews, temaer, unikke jobtilbud og spændende events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Lifestyle & Design Cluster
Messe
Circular Furniture Days

Event i Designmuseum Danmarks have under 3daysofdesign

Dato

12.06.2024

Tid

10:00

Sted

Designmuseum Danmarks Have, Bredgade 68, Kbh.

TRENDS UP WEST
Messe
TRENDS UP WEST

THE SHOW WILL GO ON!

Dato

29.06.2024

Sted

AREAL BÖHLER i Düsseldorf

Dimex
Messe
Det bliver alt andet end almindeligt: Nordstil sommerudgaven er klar.

"Fra regionen - til regionen” er temaet for den kommende Nordstil sommerudgave, der finder sted fra 27. til 29. juli 2024. I tæt forbindelse med Hamborg Messe og i bæredygtighedens ånd støtter Nordstil den nordlige region på en række forskellige måder. Forhandlere i Norden kan forvente en bred vifte af mærkevareproducenter, markante nystartede virksomheder, originale producenter og unge designere på deres sædvanlige ikke-standardiserede måde. Inspiration er garanteret!

Dato

27.07.2024

Tid

08:00

Sted

Hamburg

Dimex
Messe
Nordstil - Bestillinger afgives i nord

Som det nordlige knudepunkt tiltrækker Nordstil hvert år adskillige købere om bord - det er her den nordtyske detailhandel og mange flere bestiller innovative produkter til deres sortiment. Masser af impulser og et udvalg af produkter, der ikke er andre steder i sigte i norden!

Dato

27.07.2024

Tid

10:00

Sted

Hamborg

Formland
Messe
Vi ses til Formland Autumn

Nordens mest inspirerende design- og interiørmesse 17. - 19. august 2024

Dato

17.08.2024

Tid

09:00

Sted

MCH Messecenter Herning Vardevej 1 7400 Herning

Stockholmsmässan
Messe
Velkommen til Formex

Formex er en messe for dig, der arbejder inden for gave-, boligtekstil- og boligindretningsbranchen eller medierne. Er du køber, dekoratør, designer, stylist eller arkitekt, er du hjertelig velkommen!

Dato

27.08.2024

Tid

09:30

Sted

Mässvägen 1, 125 80 Stockholm

Copyright 2023