Nye interiør-verdener: Trends og innovationer på imm cologne 2024

I begyndelsen af det nye år vil Tysklands største Interior Business Event præsentere tendenserne for den kommende sæson og er igen klar til at være det vigtigste mødested for den internationale møbelscene.

Fra imm cologne/Signet. Foto: imm cologne

Med sit centrale tema Connecting Communities inviterer imm cologne 2024 besøgende til fra 14.-18. januar 2024 at komme og opdage de nye kollektioner og produktinnovationer, udveksle ideer, diskutere tendenser, skabe nye kontakter og opretholde eksisterende relationer.
imm cologne vender dermed tilbage til sin sædvanlige messedatoer, og med nye, innovative formater sigter man mod at fokusere endnu stærkere på det rige udvalg af livsstil og interiør. 

Messedeltagere kan dermed forvente en bred vifte af nyudviklede indholds- og eventplatforme i tråd med konceptet "The Circles". 

Matthias Pollmann, Koelnmesses Vice President Trade Fair Management, forklarer: "De centrale mødesteder vil blandt andet præsentere innovationer inden for hjemmeliv og demonstrere, hvordan grænserne mellem kunst og design udviskes. Med sine internationale udstillere og det nye eventformat ”The circles” vil Kölns Interior Business Event igen være et hotspot for nye boligindretningstendenser." 

Redefineret fleksibilitet

imm cologne 2024 ser en forandring i livsstilen med traditionelle grænser mellem boligarealer, der forsvinder, og hjem, der omdannes til alsidige rum, der ikke kun fungerer som steder at bo, men også som steder at arbejde. Badeværelser bliver gentænkt som private kurbade, køkkener udvikler sig til indendørs haver, og haver bliver udvidet "grønne stuer". På messen vil et væld af udstillere præsentere innovative løsninger, herunder multifunktionelle møbler til både opholdsrum og arbejdsområder, vejrbestandige sofaer til indendørs og udendørs brug og fleksible, modulære indretningskoncepter, der passer til alle slags rum og budgetter.

fra imm cologne/Mebus. Foto: imm cologne

Bæredygtig æstetik

Bæredygtig livsstil er fortsat et centralt tema hos imm cologne. Indretningsbranchen sætter større fokus på produktcyklusser for at optimere brugen og levetiden af møbler. "Cirkulære" borde, stole og sofaer fremstillet af genanvendte restprodukter eller biobaserede materialer introduceres på markedet i stigende antal. Miljøcertifikater hjælper forbrugerne med at vælge bæredygtige møbler og tage hensyn til miljøet samt bl.a. sunde boligarealer.

Inspiration fra naturen  
Bæredygtighed, genanvendelighed og holdbarhed påvirker ikke kun, hvordan folk vælger møbler, de påvirker også deres farve og form. Naturlige nuancer som alger eller jordfarver er i øjeblikket på trend. Integration af naturlige eller naturinspirerede materialer og generøs brug af grønne planter giver interiøret en forfriskende naturlig atmosfære. Denne tilgang afrundes af bløde, organisk inspirerede former i møbeldesign.

Ren komfort og sikkerhed
I usikre tider intensiveres ønsket om et trygt og hyggeligt tilflugtssted fra verden. Roligt design og overflader, der er behagelige at røre ved, hjælper med at skabe et afslappet opholdsmiljø. Den nuværende interiørtrend favoriserer stoffer, mønstre og teksturer, der appellerer til sanserne, samt materialer som træ, læder og natursten, der bruges mere og mere i møbelfinish. Denne designtilgang skaber rum, der udstråler varme og følelser af jordforbindelse og forbindelse.


 

Fra imm cologne/Mattsons beds. Foto: imm cologne

Farverige opholdsrum
Moderne holdninger til livet oversættes til et ønske om enkelhed, hvilket afspejles i tendensen mod mere minimalistiske møbler. Princippet om udeladelse anvendes i stigende grad på nye møbler. Takket være deres kompakte dimensioner og enkle former passer yndefulde og minimalistiske stole, borde og sofaer til ethvert rum. Minimalistisk design står for tidløs elegance såvel som tilbageholdenhed. En positiv bivirkning ved denne tilgang er, at den sparer ressourcer uden at gå på kompromis med kvaliteten.

Tilbage til basis

I modsætning til underspillet minimalisme og naturligt udseende og jordfarver forventes dristige farver at sætte en modtrend på imm cologne 2024. Ideen er at byde en munter og livlig atmosfære velkommen i hjemmet. Farver som rød, gul og grøn er en bevidst afvigelse fra den dæmpede farvepalet i mange nye indretningskollektioner. Lænestole og sofaer i iøjnefaldende nuancer er særligt slående og skaber individuelle højdepunkter. Denne glade designtrend gennemsyrer alle områder af hjemmet og spreder en positiv atmosfære.

 

fra imm cologne/Architected Sound. Foto: imm cologne

Relateret indhold

24.05.2024Designbase.dk

Udfasning af 1.000-kronesedlen: Byttepengegrænsen er nu 750 kroner

24.05.2024Designbase.dk

CSRD træder i kraft: Her er hvad du skal vide

23.05.2024Designbase.dk

MCH fylder 70: Oplevelser for 45 millioner gæster siden 1954

20.05.2024Designbase.dk

Vidensdeling på Nordstil Forum

17.05.2024Designbase.dk

Et skridt på vejen mod fair konkurrence: Temu anklages for at manipulere kunderne

15.05.2024Designbase.dk

Drop udsagn som ”CO2-neutral”

13.05.2024Kop & Kande

Sponseret

Kop & Kande sender massiv støtte til Julemærkehjemmene

13.05.2024Designbase.dk

Nu skal du indberette din emballage for 2024: Sådan gør du

Hold dig opdateret med designbase.dk

Bliv en del af design- og interiørbranchens eksklusive fællesskab. Få indsigt i de nyeste produkter, trends og tendenser, spændende interviews, temaer, unikke jobtilbud og spændende events.

Se flere temaer

Events

Se alle
3daysofdesign
Messe
3daysofdesign

En platform til at fremvise og fejre fantastisk design

Dato

12.06.2024

Sted

Frederiksgade 1, 3rd floor 1265 Copenhagen K

TRENDS UP WEST
Messe
TRENDS UP WEST

THE SHOW WILL GO ON!

Dato

29.06.2024

Sted

AREAL BÖHLER i Düsseldorf

Dimex
Messe
Det bliver alt andet end almindeligt: Nordstil sommerudgaven er klar.

"Fra regionen - til regionen” er temaet for den kommende Nordstil sommerudgave, der finder sted fra 27. til 29. juli 2024. I tæt forbindelse med Hamborg Messe og i bæredygtighedens ånd støtter Nordstil den nordlige region på en række forskellige måder. Forhandlere i Norden kan forvente en bred vifte af mærkevareproducenter, markante nystartede virksomheder, originale producenter og unge designere på deres sædvanlige ikke-standardiserede måde. Inspiration er garanteret!

Dato

27.07.2024

Tid

08:00

Sted

Hamburg

Dimex
Messe
Nordstil - Bestillinger afgives i nord

Som det nordlige knudepunkt tiltrækker Nordstil hvert år adskillige købere om bord - det er her den nordtyske detailhandel og mange flere bestiller innovative produkter til deres sortiment. Masser af impulser og et udvalg af produkter, der ikke er andre steder i sigte i norden!

Dato

27.07.2024

Tid

10:00

Sted

Hamborg

Formland
Messe
Vi ses til Formland Autumn

Nordens mest inspirerende design- og interiørmesse 17. - 19. august 2024

Dato

17.08.2024

Tid

09:00

Sted

MCH Messecenter Herning Vardevej 1 7400 Herning

Stockholmsmässan
Messe
Velkommen til Formex

Formex er en messe for dig, der arbejder inden for gave-, boligtekstil- og boligindretningsbranchen eller medierne. Er du køber, dekoratør, designer, stylist eller arkitekt, er du hjertelig velkommen!

Dato

27.08.2024

Tid

09:30

Sted

Mässvägen 1, 125 80 Stockholm

Copyright 2023