Nye momsregler nedsætter onlineforbruget

Ny analyse fra DI Handel viser, at en stor del af de danskere der køber på online markedspladser, oftest køber for under 80 kroner, som er den nuværende bagatelgrænse for moms. Analysen tyder dog på, at fjernelsen af grænsen 1. juli vil få færre danskere til at købe produkter fra lande udenfor EU.

Arkivfoto..

Ny analyse fra DI Handel om online markedspladser viser, at en større del af de danske forbrugere, der køber på online markedspladser, som regel foretager køb under den nuværende bagatelgrænse på moms for varer købt udenfor EU. Det gælder især køb hos AliExpress, Wish og eBay, hvor henholdsvis 51 procent, 43 procent og 26 procent af de seneste køb var under 80 kroner.

”Det er meget problematisk med den konkurrenceforvridning, der sker fra blandt andet de kinesiske sælgere på de globale markedspladser, hvor vi har set flere eksempler på, at varerne ikke lever op til de krav til produktsikkerhed som de danske varer gør. Vi skylder de danske virksomheder, at konkurrencen sker på lige vilkår”, siger Sidsel Dyrholm Holst, som er branchedirektør for DI Handel.

”Samtidig risikerer forbrugerne at købe produkter, som har en meget ringe kvalitet og i sidste ende kan være direkte farlige at anvende”, fortsætter hun.

Produkter købt under bagatelgrænsen er især ”andet”, elektronik og el-udstyr, samt sports- og hobbyudstyr. Ser man på hvem, der foretager disse køb på online markedspladser, er det det i særlig høj grad kvinder og personer i aldersgruppen 18-49 år.

Fra 1. juli i år fjernes bagatelgrænsen for alle produkter, der indkøbes fra lande udenfor EU, og de vil derfor blive pålagt at afregne dansk moms og i nogle tilfælde også told, uagtet pakkens værdi. De nye regler kan meget vel have stor betydning for danskernes online shoppingadfærd.

”De nye momsregler, som træder i kraft 1. juli, vil forhåbentligt betyde, at forbrugerne tænker sig om en ekstra gang, inden de køber produkter, som er ekstremt billige og med tvivlsom kvalitet på nettet. Vores seneste analyse tyder på, at det vil være tilfældet”, siger Sidsel Dyrholm Holst.

- HCL

Relateret indhold

14.06.2024Designbase.dk

3daysofdesign: Nye franske designere på ambassaden

14.06.2024Designbase.dk

Formlandtrenden: Ikigai – det, der giver livet mening

04.06.2024Designbase.dk

Er jeres virksomhed klar til at kommunikere åbent om løn?

04.06.2024Designbase.dk

Nu ændres producentdefinition for producentansvar på emballage

03.06.2024Designbase.dk

Sygdom i forbindelse med ferie: Disse regler gælder

31.05.2024Treyd AB

Sponseret

6 måder du kan drage fordel af at bruge Treyd til at finansiere leverandørfakturaer

31.05.2024Designbase.dk

Spar penge: Sådan forhandles en lavere pris på betalingskortaftalen

30.05.2024Designbase.dk

Ny strategi skal styrke væksten i hele landet

Hold dig opdateret med designbase.dk

Bliv en del af design- og interiørbranchens eksklusive fællesskab. Få indsigt i de nyeste produkter, trends og tendenser, spændende interviews, temaer, unikke jobtilbud og spændende events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Lifestyle & Design Cluster
Messe
Circular Furniture Days

Event i Designmuseum Danmarks have under 3daysofdesign

Dato

12.06.2024

Tid

10:00

Sted

Designmuseum Danmarks Have, Bredgade 68, Kbh.

TRENDS UP WEST
Messe
TRENDS UP WEST

THE SHOW WILL GO ON!

Dato

29.06.2024

Sted

AREAL BÖHLER i Düsseldorf

Dimex
Messe
Det bliver alt andet end almindeligt: Nordstil sommerudgaven er klar.

"Fra regionen - til regionen” er temaet for den kommende Nordstil sommerudgave, der finder sted fra 27. til 29. juli 2024. I tæt forbindelse med Hamborg Messe og i bæredygtighedens ånd støtter Nordstil den nordlige region på en række forskellige måder. Forhandlere i Norden kan forvente en bred vifte af mærkevareproducenter, markante nystartede virksomheder, originale producenter og unge designere på deres sædvanlige ikke-standardiserede måde. Inspiration er garanteret!

Dato

27.07.2024

Tid

08:00

Sted

Hamburg

Dimex
Messe
Nordstil - Bestillinger afgives i nord

Som det nordlige knudepunkt tiltrækker Nordstil hvert år adskillige købere om bord - det er her den nordtyske detailhandel og mange flere bestiller innovative produkter til deres sortiment. Masser af impulser og et udvalg af produkter, der ikke er andre steder i sigte i norden!

Dato

27.07.2024

Tid

10:00

Sted

Hamborg

Formland
Messe
Vi ses til Formland Autumn

Nordens mest inspirerende design- og interiørmesse 17. - 19. august 2024

Dato

17.08.2024

Tid

09:00

Sted

MCH Messecenter Herning Vardevej 1 7400 Herning

Stockholmsmässan
Messe
Velkommen til Formex

Formex er en messe for dig, der arbejder inden for gave-, boligtekstil- og boligindretningsbranchen eller medierne. Er du køber, dekoratør, designer, stylist eller arkitekt, er du hjertelig velkommen!

Dato

27.08.2024

Tid

09:30

Sted

Mässvägen 1, 125 80 Stockholm

Copyright 2023