Nyt stel med et enkelt nutidigt udtryk

Ole Palsbys Legio stel står i dag i talrige danske hjem. Nu lanceres Legio Nova i samme enkelte udtryk, men med et nutidigt tvist. De to stel kan kombineres, og dermed forventes det, at både det nye og det 15 år gamle Legio-stel kommer til live igen ude i butikkerne.

I begyndelsen af 00’erne var Ole Palsbys Legio stel blandt de mest solgte i Danmark. Således står der en million af de enkle, hvide tallerkener rundt omkring i de danske hjem. Men nu får Eva Trio Legio en ”revival” og en ny lillesøster; Eva Trio Legio Nova, der er en nyfortolkning af det velkendte, enkle stel.

”Legio fylder også i dag meget i isenkrambranchen, men i dag er der mange andre hvide stel-spillere på markedet, så salgskurven er jævnet ud. Men for at give Legio et boost, lancerer vi nu Legio Nova, der har Legio’s enkle udtryk men med rillede kanter”, fortæller Mia Saks fra Eva Solo.

Den nye stelserie i porcelæn indeholder tallerkener, kander, krus og den klassiske smørboks. Tallerkener og smørboks står med den klassiske Legio form med den rillede struktur, mens kopperne og kanderne er et helt nyt design, som bygger på flere af Ole Palsbys oprindelige designideer i miks med ideer fra Eva Solos eget designteam.

”For 15 år siden var kaffekopperne generelt små. I dag skal de rumme mere, og formen skal være anderledes. Derfor har vi designet helt nye og mere tidssvarende udgaver af kopperne, så de harmonerer med nutidens kaffe- og tetrend”, fortæller Mia Saks.

Ideen er, at Legio og Legio Nova harmonerer meget fint sammen. Så de forbrugere, der i dag har Legio, kan kombinere med Legio Nova, eller man kan købe en kombination af Legio og Legio Nova for at skabe noget liv i borddækningen.

Ole Palsby
Ole Palsby har designet porcelæn for Eva Trio igennem mange år.

I 1988 kom det første Eva Trio stel til bordet i et klassisk design, og hvor Ole Palsby legede med spillet mellem det glaserede og det uglaserede – det blanke og det matte.

I 1999 blev det næste Eva Trio stel designet – også af Ole Palsby - og som en del af den eksisterende Legio-serie. Denne gang gjaldt det et moderne og minimalistisk formsprog, som danskerne for alvor tog til deres hjerter.

Priserne på Legio og Legio Nova er fornuftige, ikke mindst fordi, det altid har været Ole Palsbys mål; at designe godt og holdbart samt et demokratisk design, hvor alle kan være med.

Grejskolen bakker op
For at bakke yderligere op om det nye Legio Nova, har Eva Trios grejskole, der styres af det danske kokkelandshold, skabt en serie små film om anretning.

”De kommer til at omhandle æstetik; spiselige blomster, farver på bordet, hvordan man udnytter tallerkenen på smukkeste vis med meget mere”, fortæller Mia Saks, og hun anbefaler, at man ude i butikkerne gør kunderne opmærksomme på de små film, ligesom butikkens ansatte i øvrigt også sagtens kan hente god inspiration til borddækninger i butikken på filmene.

Porcelænsgaranti
I forbindelse med lanceringen af Legio Nova giver Eva Solo 10 års porcelænsgaranti på støbefejl og glasurfejl på Legio Nova og Legio.

”Det kan være et fad, der revner i ovnen eller en flig, der springer af”, fortæller Mia, og hun understreger, at det netop er fordi, kvaliteten er i top, at man tør give den lange garanti.

Steldelene kan naturligvis også tåle at komme fra fryseren ind i ovnen med meget mere.

Når Legio Nova lanceres til efteråret, sker det i Danmark, Sverige og Norge, hvor netop det rene, enkle, nordiske look harmonerer perfekt.

Og ideen er naturligvis også at udvide serien, der i dag omfatter termokrus i to størrelser, kande, smørboks og tallerkener i fire størrelser.

Relateret indhold

23.02.2024Designbase.dk

Mobilepay har varslet nye priser til erhvervskunder

23.02.2024Designbase.dk

Google slukker for din remarketing og personalisering

07.02.2024Designbase.dk

Dæk op til påske

02.02.2024Designbase.dk

Nordiske klassikere på Formland

31.01.2024Designbase.dk

En fusion af funktionalitet og elegance

26.01.2024F&H Group A/S

Sponseret

Smukt serveret fra Morsø

25.01.2024Designbase.dk

Margretheskålen har fået ”new body – same soul”

16.01.2024Designbase.dk

Dedikeret til kulinarisk dygtighed

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med designbase.dk

Bliv en del af design- og interiørbranchens eksklusive fællesskab. Få indsigt i de nyeste produkter, trends og tendenser, spændende interviews, temaer, unikke jobtilbud og spændende events.

Se flere temaer

Events

Se alle

Copyright 2023