Overraskende tendens: Det har corona gjort ved dit middagsbord

Hos Imerco, oplever de, at danskerne under corona som aldrig før har gået op i borddækning. Salget i denne kategori er nemlig i størstedelen af kædens mere end 160 butikker det seneste år steget til overraskende nye højder – og det er især stel og glas i flotte farver og med mønstre, der hitter.

Smukke glas, matchende tallerkner, eksklusivt bestik og en dug til at samle hele udtrykket. Som aldrig før går danskerne op i at skabe de helt rigtige rammer for middagen – om det er til store fester eller små intime middage med de nærmeste. Det oplever Imerco, der med mere end 160 butikker på landsplan ret overraskende kan berette om eksplosiv vækst i salget af særligt kategorier inden for borddækning. Det seneste år er salget af bare fx guldbestik steget med hele 16 % oveni en stor vækst i forvejen, ligesom salget af lys og lysestager er eksploderet.

Administrerende direktør i Imerco, Frederik Brønnum.

”Det er ret interessant at opleve, at danskerne den seneste tid i langt højere grad end tidligere efterspørger de små detaljer, der kan gøre borddækningen til noget helt særligt – om det er de helt rigtige glas, bestik, lys eller servietter. På lokalplan er det ikke ukendt, at et salg på en kategori i en periode kan stige til nye højder, men at opleve, at det er en landsdækkende efterspørgsel, er virkelig interessant,” fortæller Frederik Brønnum, der er administrerende direktør i Imerco og fortsætter: ”Især oplever vi, at der er en stigende interesse for farvede glas og tallerkner med mønstre, som mikses på kryds og tværs, hvilket jo tyder på, at vi simpelthen tør mere med borddækningen nu end tidligere”.

Vi gør noget særligt ud af vores ”bobler”
En stigende interesse for flotte borddækninger og stramme restriktioner i forhold til forsamlinger er umiddelbart ikke noget, man skulle tro kunne gå hånd i hånd ¬– men det har vist sig at være det perfekte makkerpar. Flere lokale butikschefer hos Imerco kan nemlig berette, at den stigende interesse for borddækning hos kunderne især har været et ønske om at gøre noget særligt ud af middagen derhjemme med den nærmeste ”boble” – når nu det sociale liv det seneste år primært har været inden for hjemmets fire vægge.

”Det er sjovt at opleve, hvordan vi danskere er fantastisk gode til at omstille os i krisesituationer som den, vi har været igennem siden nedlukningen i marts sidste år. Vi går ikke i sort, men sadler om og får det bedste ud af situationen – det kan man da ikke andet end at beundre”, fortæller direktør Frederik Brønnum, der også kan berette, at Imerco på grund af det stigende salg har valgt at opruste borddæknings-kategorien med flere farver, mønstre og gennemførte detaljer til bordet.

Relateret indhold

18.06.2024Designbase.dk

København er en designmetropol

18.06.2024Designbase.dk

Bureaukratibyrden rammer de små

17.06.2024Designbase.dk

Marketing via sociale medier virker

17.06.2024Designbase.dk

Danmark skal være det bedste iværksætterland

17.06.2024Designbase.dk

Antallet af konkurser i Danmark faldende

17.06.2024Designbase.dk

Nu skal virksomheden der tager det største sociale ansvar findes

07.06.2024Droppery

Sponseret

New brands like Riviera Maison, Versmissen, and BePureHome are now active as brands within Droppery

07.06.2024Designbase.dk

Danskerne er vilde med DTC-salg

Hold dig opdateret med designbase.dk

Bliv en del af design- og interiørbranchens eksklusive fællesskab. Få indsigt i de nyeste produkter, trends og tendenser, spændende interviews, temaer, unikke jobtilbud og spændende events.

Se flere temaer

Events

Se alle
TRENDS UP WEST
Messe
TRENDS UP WEST

THE SHOW WILL GO ON!

Dato

29.06.2024

Sted

AREAL BÖHLER i Düsseldorf

Dimex
Messe
Det bliver alt andet end almindeligt: Nordstil sommerudgaven er klar.

"Fra regionen - til regionen” er temaet for den kommende Nordstil sommerudgave, der finder sted fra 27. til 29. juli 2024. I tæt forbindelse med Hamborg Messe og i bæredygtighedens ånd støtter Nordstil den nordlige region på en række forskellige måder. Forhandlere i Norden kan forvente en bred vifte af mærkevareproducenter, markante nystartede virksomheder, originale producenter og unge designere på deres sædvanlige ikke-standardiserede måde. Inspiration er garanteret!

Dato

27.07.2024

Tid

08:00

Sted

Hamburg

Dimex
Messe
Nordstil - Bestillinger afgives i nord

Som det nordlige knudepunkt tiltrækker Nordstil hvert år adskillige købere om bord - det er her den nordtyske detailhandel og mange flere bestiller innovative produkter til deres sortiment. Masser af impulser og et udvalg af produkter, der ikke er andre steder i sigte i norden!

Dato

27.07.2024

Tid

10:00

Sted

Hamborg

Formland
Messe
Vi ses til Formland Autumn

Nordens mest inspirerende design- og interiørmesse 17. - 19. august 2024

Dato

17.08.2024

Tid

09:00

Sted

MCH Messecenter Herning Vardevej 1 7400 Herning

Stockholmsmässan
Messe
Velkommen til Formex

Formex er en messe for dig, der arbejder inden for gave-, boligtekstil- og boligindretningsbranchen eller medierne. Er du køber, dekoratør, designer, stylist eller arkitekt, er du hjertelig velkommen!

Dato

27.08.2024

Tid

09:30

Sted

Mässvägen 1, 125 80 Stockholm

Oslo Design Fair
Messe
Mødested - design, arkitektur og håndværk

Oslo Design Fair er en effektiv handels- og netværksarena for deltagere fra hele verden.

Dato

28.08.2024

Sted

Messeveien 8, 2004 Lillestrøm

Copyright 2023