Pander af genbrugte dåser

Pander af genbrugsaluminium er ikke nyt. Det er pander fremstillet 100 procent af drikkedåser i aluminium til gengæld. Til hver b.green pande anvendes 43 dåser, der dermed ikke ender i naturen. For butikkerne er det en rigtig god historie at fortælle videre til kunderne.

Plast og aluminiumsdåser er nogle af de største forurenere af naturen i dag. Hvert år produceres 1,8 milliarder dåser, og 800.000 tons aluminiumsdåser genbruges ikke. Det er et problem, der skal tages hånd om. Køkkenproducenten Berndes gør deres ved at fremstille b.green-serien af pander samt gryder og bageforme af genbrugte aluminiumsdåser.

”Bauxite, der er det materiale, der bliver til aluminium, mineres. Ved at genbruge 1 kilogram dåser, spares 6 kilogram bauxite samt 4 kilogram kemikalier og 14 kWh strøm, der ellers ville være brugt til udvinding, hvilket med det antal dåser, der bruges hvert år, svarer til elforbruget til 4 millioner hjem om året”. Det fortæller Martin B. Larsen, der er kommerciel direktør i Thuesen Jensen, som forhandler Berndes. Han slår videre fast, at man ved at anvende genbrugsaluminium sparer godt 90 procent af den energi, der ellers bruges i fremstillingen af nyt aluminium. 

”Pander af dåser og blandet genbrugsaluminium fra eksempelvis bil- og byggeindustrien er set før. Men det er pander fremstillet udelukkende af drikkedåser ikke. Fordelen ved at bruge dåser fra fødevareindustrien er dels at aluminiummet er 100 procent rent og dermed ikke indeholder andre metaller. Det er et jævnt, homogent materiale, og det giver en høj varmefordeling og en ensartet hårdhed”, fortsætter han.

B.green-serien produceres i Italien, og Martin fortæller, at de dåser, der anvendes, indsamles i nærområdet for at mindske miljøbelastningen mest muligt.

Patenteret bund
Aluminium leder ikke varmen, så skal en aluminiumspande anvendes til induktion, skal der ilægges en varmeleder. ”Berndes har udviklet et patenteret system, hvor et stålgitter presses ind i materialet og giver en jævn varmefordeling over hele panden fra bunden til siderne. Panderne har desuden et ergonomisk håndtag i 40 procent genanvendt plast”, forklarer Martin, der ser b.green-serien som en god mulighed for detailhandlen til at sælge det miljørigtige budskab ind til forbrugerne.

Emballagen er i genbrugspap, og alle forhandlere får et display, der fortæller historien om de 43 dåser, der bliver til en pande, samtidig med at panderne står på det.

”Det er vigtigt at fortælle historien om genbrug og bæredygtighed, men den skal være nøgtern og korrekt, og greenwashing skal vi absolut undgå”, siger Martin, og slutter derfor af med at fortælle, at Berndes netop derfor har fået et certifikat på panderne fra UL; en UL Environmental Claim Validation.

Relateret indhold

24.05.2024Designbase.dk

Udfasning af 1.000-kronesedlen: Byttepengegrænsen er nu 750 kroner

24.05.2024Designbase.dk

CSRD træder i kraft: Her er hvad du skal vide

13.05.2024Brix Design A/S

Sponseret

Innovative Isterningebakker

18.04.2024F&H Group A/S

Sponseret

Klassisk køkkenæstetik fra Södahl

17.04.2024F&H Group A/S

Sponseret

Blomsterbergs får kreativiteten til at blomstre

17.04.2024Witt

Sponseret

Espressokværnen til den kræsne kaffeelsker

15.04.2024F&H Group A/S

Sponseret

Flot 79NORD-nyhed fra Morsø

15.04.2024Brix Design A/S

Sponseret

Forårets magi og skønhed inviterer til pinsefest

Hold dig opdateret med designbase.dk

Bliv en del af design- og interiørbranchens eksklusive fællesskab. Få indsigt i de nyeste produkter, trends og tendenser, spændende interviews, temaer, unikke jobtilbud og spændende events.

Se flere temaer

Events

Se alle
3daysofdesign
Messe
3daysofdesign

En platform til at fremvise og fejre fantastisk design

Dato

12.06.2024

Sted

Frederiksgade 1, 3rd floor 1265 Copenhagen K

TRENDS UP WEST
Messe
TRENDS UP WEST

THE SHOW WILL GO ON!

Dato

29.06.2024

Sted

AREAL BÖHLER i Düsseldorf

Dimex
Messe
Det bliver alt andet end almindeligt: Nordstil sommerudgaven er klar.

"Fra regionen - til regionen” er temaet for den kommende Nordstil sommerudgave, der finder sted fra 27. til 29. juli 2024. I tæt forbindelse med Hamborg Messe og i bæredygtighedens ånd støtter Nordstil den nordlige region på en række forskellige måder. Forhandlere i Norden kan forvente en bred vifte af mærkevareproducenter, markante nystartede virksomheder, originale producenter og unge designere på deres sædvanlige ikke-standardiserede måde. Inspiration er garanteret!

Dato

27.07.2024

Tid

08:00

Sted

Hamburg

Dimex
Messe
Nordstil - Bestillinger afgives i nord

Som det nordlige knudepunkt tiltrækker Nordstil hvert år adskillige købere om bord - det er her den nordtyske detailhandel og mange flere bestiller innovative produkter til deres sortiment. Masser af impulser og et udvalg af produkter, der ikke er andre steder i sigte i norden!

Dato

27.07.2024

Tid

10:00

Sted

Hamborg

Formland
Messe
Vi ses til Formland Autumn

Nordens mest inspirerende design- og interiørmesse 17. - 19. august 2024

Dato

17.08.2024

Tid

09:00

Sted

MCH Messecenter Herning Vardevej 1 7400 Herning

Stockholmsmässan
Messe
Velkommen til Formex

Formex er en messe for dig, der arbejder inden for gave-, boligtekstil- og boligindretningsbranchen eller medierne. Er du køber, dekoratør, designer, stylist eller arkitekt, er du hjertelig velkommen!

Dato

27.08.2024

Tid

09:30

Sted

Mässvägen 1, 125 80 Stockholm

Copyright 2023