Pebble Margrethe Bowl fra Rosti

Stilikon i nye klæder. En klassiker går aldrig af mode. Lad os lige slå det fast!

Igennem tiden har den ikoniske Margrethe-skål solgt mere end 25 millioner eksemplarer verden over, pyntet frimærker og været fast inventar på New Yorks Museum of Modern Art. Og så er den skabt af en kongesøn.

På bestilling af Rostis ’fædre’, Rolf Fahrenholtz og Stig Jørgensen, blev Margrethe-skålen tegnet på Sigvard Bernadotte, søn af Kong Gustav VI Adolf af Sverige, og Acton Bjørns tegnestue i 50’ernes København. Fahrenholtz og Jørgensen havde år forinden gjort forarbejdet og spurgt husmødre landet over til råds. Den ideelle skål skulle have hældetud og være rummelig nok til, at man både kunne piske og røre.

Tegnestuen ramte plet – og en stjerne indenfor husholdning blev født. Margrethe blev dens navn. Opkaldt efter Bernadottes niece. Gårdagens tronarving. Nuets Dronning Margrethe.

Siden har Margrethe-skålen boet i de fleste hjem og været et betydningsfuldt køkkenredskab, når bollerne skulle bages eller kagen blandes sammen. Med en mere moderne fremtoning har den efterhånden ’ældre dame’ fået nye klæder og fås nu i et nutidigt kampagnesæt med dertilhørende, praktiske låg.

Med nistrede Pebble-farver i sort, hvid, grøn og terracotta er den nye Margrethe-skål inspireret af naturen. Af sandkorn og småsten slebet glatte af havet. Det matte ydre står i stærk kontrast til den blanke inderside og indkapsler et tidsløst, skandinavisk look.

Som den klassiske skål er denne ligeledes lavet af melamin – hærdeplast, der holder formen selv i berøring med varme fødevarer. Og den kan derfor også roligt sættes i opvaskeren.

Fuldend sættet med grydeskeer i samme farve og finish.

www.rostishop.dk

Mere fra...

28.06.2024F&H Group A/S

Sponseret

Bordets nye klassiker fra Lyngby Glas

27.06.2024F&H Group A/S

Sponseret

Kom i julehumør med Hoptimist

26.06.2024F&H Group A/S

Sponseret

Dæk op til jul med Södahl

25.06.2024F&H Group A/S

Sponseret

Festligt broderi fra Södahl

23.05.2024F&H Group A/S

Sponseret

Designklassiker fra Rosti fylder 70 år

29.04.2024F&H Group A/S

Sponseret

Nyd sommeren med god stil fra Luigi Bormioli

Hold dig opdateret med designbase.dk

Bliv en del af design- og interiørbranchens eksklusive fællesskab. Få indsigt i de nyeste produkter, trends og tendenser, spændende interviews, temaer, unikke jobtilbud og spændende events.

Copyright 2023