Pebble Margrethe Bowl fra Rosti

Stilikon i nye klæder. En klassiker går aldrig af mode. Lad os lige slå det fast!

Igennem tiden har den ikoniske Margrethe-skål solgt mere end 25 millioner eksemplarer verden over, pyntet frimærker og været fast inventar på New Yorks Museum of Modern Art. Og så er den skabt af en kongesøn.

På bestilling af Rostis ’fædre’, Rolf Fahrenholtz og Stig Jørgensen, blev Margrethe-skålen tegnet på Sigvard Bernadotte, søn af Kong Gustav VI Adolf af Sverige, og Acton Bjørns tegnestue i 50’ernes København. Fahrenholtz og Jørgensen havde år forinden gjort forarbejdet og spurgt husmødre landet over til råds. Den ideelle skål skulle have hældetud og være rummelig nok til, at man både kunne piske og røre.

Tegnestuen ramte plet – og en stjerne indenfor husholdning blev født. Margrethe blev dens navn. Opkaldt efter Bernadottes niece. Gårdagens tronarving. Nuets Dronning Margrethe.

Siden har Margrethe-skålen boet i de fleste hjem og været et betydningsfuldt køkkenredskab, når bollerne skulle bages eller kagen blandes sammen. Med en mere moderne fremtoning har den efterhånden ’ældre dame’ fået nye klæder og fås nu i et nutidigt kampagnesæt med dertilhørende, praktiske låg.

Med nistrede Pebble-farver i sort, hvid, grøn og terracotta er den nye Margrethe-skål inspireret af naturen. Af sandkorn og småsten slebet glatte af havet. Det matte ydre står i stærk kontrast til den blanke inderside og indkapsler et tidsløst, skandinavisk look.

Som den klassiske skål er denne ligeledes lavet af melamin – hærdeplast, der holder formen selv i berøring med varme fødevarer. Og den kan derfor også roligt sættes i opvaskeren.

Fuldend sættet med grydeskeer i samme farve og finish.

www.rostishop.dk

Mere fra...

09.02.2024F&H Group A/S

Sponseret

Tronskifte hos Margrethe fra Rosti

05.02.2024F&H Group A/S

Sponseret

Strålende Zone-nyhed hylder den nordiske sensommer

05.02.2024F&H Group A/S

Sponseret

Lys i mørket med Villa Collection Denmark

05.02.2024F&H Group A/S

Sponseret

Følsomt forår fra Södahl

05.02.2024F&H Group A/S

Sponseret

Alt til forårsfrokosten fra Södahl

05.02.2024F&H Group A/S

Sponseret

En farvestrålende sommer med Sorrento

Hold dig opdateret med designbase.dk

Bliv en del af design- og interiørbranchens eksklusive fællesskab. Få indsigt i de nyeste produkter, trends og tendenser, spændende interviews, temaer, unikke jobtilbud og spændende events.

Copyright 2023