Skandinavisk julefortælling

Med universet Karen Blixens Jul har Rosendahl i en årrække fortolket højtiden med reference til et af Danmarks største litterære koryfæer og skabt en klassisk-moderne fortælling om skandinavisk jul. Og inspirationen er langt fra tilfældigt.

Karen Blixen var nemlig ikke bare forfatter - hun var med egne ord en ”story teller”, der på mange måder var forud for sin tid, men samtidig holdt af at samle familien og skrive videre på barndommens jul med funklende sølvpynt på et juletræ, der fik øjet til at gå på opdagelse. Det samme gør årets nyheder i Karen Blixens Jul kollektionen, der bl.a. er skabt af Zarah Voigt med tydelig reference til designerens smykkeunivers og fascination af geometriens former og refleksioner.

Karen Blixen tilbragte størstedelen af sin voksne tilværelse i udlandet. Som ægte kosmopolit navigerede hun ubesværet mellem livet på sin afrikanske farm og tilværelsen på Rungstedlund nord for København, som Blixen omgav med stor traditionsbevidsthed. Ikke mindst til jul, hvor hun hvert år fyldte den pastelgrønne dagligstue med en gigantisk rødgran pyntet med lametta, papirstjerner og sølvkugler samt ét enkelt stykke rødt pynt, der sendte fantasien på rejse og udløste en præmie til det barn, der fandt det først.   

Tanken om den personlige jul, der pirrer øjet og funkler i skarpskåret, blankt metal, går igen i serien Karen Blixens Jul. Også i år, hvor smykkedesigner Zarah Voigt føjer tre nye design til sortimentet, der nyfortolker julens symbolik og giver englen, stjernen og kuglen kunstfærdige silhuetter med et strejf af avantgarde. Især når lysene tændes og reflekteres i metallets geometriske former, der hænges på grangrene eller i vinduet og gør julepynten dynamisk og dragende. 

I serien Karen Blixens Jul lanceres også nye design af Ole Kortzau, der digter videre på forfatterindes kærlighed til blomster med ornamenterede ophæng i guld og sølv samt et stort hjerte tilegnet alle Blixens julefans til priser fra 109,95 til 259,95 kr. (vejl.) 

19.12.2019ROSENDAHL DESIGN GROUP

Sponseret

Stjernestunder

18.12.2019ROSENDAHL DESIGN GROUP

Sponseret

Grangrøn Juna jul

17.12.2019ROSENDAHL DESIGN GROUP

Sponseret

Optisk glaseventyr

16.12.2019ROSENDAHL DESIGN GROUP

Sponseret

Jul til nye Hammershøider

13.12.2019ROSENDAHL DESIGN GROUP

Sponseret

Skandinavisk julefortælling

12.12.2019ROSENDAHL DESIGN GROUP

Sponseret

Gavmilde Guirlande nyheder

Hold dig opdateret med designbase.dk

Bliv en del af design- og interiørbranchens eksklusive fællesskab. Få indsigt i de nyeste produkter, trends og tendenser, spændende interviews, temaer, unikke jobtilbud og spændende events.

Copyright 2023