SMVdanmark: Ny eksportaftale er en tiltrængt indsprøjtning på rette tidspunkt

Det er rigtigt set af Folketinget, at de nu vil hjælpe eksporterhvervet med en stribe gode initiativer, der i høj grad hviler på forslag fra erhvervslivet selv, mener SMVdanmark.

Et bredt politisk flertal har aftalt at bruge knap en halv milliard kroner på at få dansk eksport op i gear igen. Aftalen rummer 27 initiativer, som erhvervslivet selv er kommet med via de otte regeringsnedsatte genstarts-teams. 

Jakob Brandt, administrerende direktør i SMVdanmark, glæder sig over, at Folketinget har lyttet til de forslag blandt andre SMVdanmark er kommet med. 

"Vi er glade for, at regeringen har lyttet til vores forslag. Eksportsektoren giver job til 800.000 mennesker og står for cirka 50 procent af vores BNP. Men de danske små og mellemstore virksomheders eksporttillid er stadig meget lav, og eksporten har lidt stor skade under coronakrisen, så det er på høje tid, at vi sætter ind her", siger han.

Han fremhæver især aftalens satsning på det digitale, den større risikovillighed til eksportkredit og det nye tiltag "Boots on the ground". 

"Tidligere var messer måden, som de mindre virksomheder rakte ud til deres kunder på. Nu er det e-handelsplatforme, der i stigende grad skaber den kontakt og erstatter det fysiske møde på messestanden. Derfor er det afgørende, at virksomhederne får støtte til at udvikle egne platforme, men også støtte til at være med på de store, fælles e-handelsplatforme. Dér er de mindre virksomheder stadig lidt tilbageholdende, for det er dyrt, og de har ikke så store erfaringer med det endnu. Men det skal de have, så de kan få øjnene op for værdien af e-handelsplatformene"fortsætter direktøren.

Et helt nyt initiativ er "Boots on the ground", hvor virksomheder, der har svært ved at sende deres egne folk ud til et land på grund af nedlukning og andre restriktioner, får tilbudt mulighed for en stedfortræder på jorden i det pågældende land.

Det kan være én fra den danske ambassade, men det kan også være en medarbejder fra en anden virksomhed, der allerede har folk i landet. 

"Danske virksomheder er ikke altid konkurrenter i udlandet. De har faktisk tit en fordel ved at samarbejde, så de samlet kan sælge mere. Store virksomheder kan hjælpe deres underleverandører ud på nye markeder, så de udvikler sig og bliver stærkere. Og der er også penge at spare for en mindre virksomhed ved ikke at skulle betale for og bruge tid på en rejse", siger Jakob Brandt. 

- HCL

Relateret indhold

14.06.2024Designbase.dk

3daysofdesign: Nye franske designere på ambassaden

14.06.2024Designbase.dk

Formlandtrenden: Ikigai – det, der giver livet mening

04.06.2024Designbase.dk

Er jeres virksomhed klar til at kommunikere åbent om løn?

04.06.2024Designbase.dk

Nu ændres producentdefinition for producentansvar på emballage

03.06.2024Designbase.dk

Sygdom i forbindelse med ferie: Disse regler gælder

31.05.2024Treyd AB

Sponseret

6 måder du kan drage fordel af at bruge Treyd til at finansiere leverandørfakturaer

31.05.2024Designbase.dk

Spar penge: Sådan forhandles en lavere pris på betalingskortaftalen

30.05.2024Designbase.dk

Ny strategi skal styrke væksten i hele landet

Hold dig opdateret med designbase.dk

Bliv en del af design- og interiørbranchens eksklusive fællesskab. Få indsigt i de nyeste produkter, trends og tendenser, spændende interviews, temaer, unikke jobtilbud og spændende events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Lifestyle & Design Cluster
Messe
Circular Furniture Days

Event i Designmuseum Danmarks have under 3daysofdesign

Dato

12.06.2024

Tid

10:00

Sted

Designmuseum Danmarks Have, Bredgade 68, Kbh.

TRENDS UP WEST
Messe
TRENDS UP WEST

THE SHOW WILL GO ON!

Dato

29.06.2024

Sted

AREAL BÖHLER i Düsseldorf

Dimex
Messe
Det bliver alt andet end almindeligt: Nordstil sommerudgaven er klar.

"Fra regionen - til regionen” er temaet for den kommende Nordstil sommerudgave, der finder sted fra 27. til 29. juli 2024. I tæt forbindelse med Hamborg Messe og i bæredygtighedens ånd støtter Nordstil den nordlige region på en række forskellige måder. Forhandlere i Norden kan forvente en bred vifte af mærkevareproducenter, markante nystartede virksomheder, originale producenter og unge designere på deres sædvanlige ikke-standardiserede måde. Inspiration er garanteret!

Dato

27.07.2024

Tid

08:00

Sted

Hamburg

Dimex
Messe
Nordstil - Bestillinger afgives i nord

Som det nordlige knudepunkt tiltrækker Nordstil hvert år adskillige købere om bord - det er her den nordtyske detailhandel og mange flere bestiller innovative produkter til deres sortiment. Masser af impulser og et udvalg af produkter, der ikke er andre steder i sigte i norden!

Dato

27.07.2024

Tid

10:00

Sted

Hamborg

Formland
Messe
Vi ses til Formland Autumn

Nordens mest inspirerende design- og interiørmesse 17. - 19. august 2024

Dato

17.08.2024

Tid

09:00

Sted

MCH Messecenter Herning Vardevej 1 7400 Herning

Stockholmsmässan
Messe
Velkommen til Formex

Formex er en messe for dig, der arbejder inden for gave-, boligtekstil- og boligindretningsbranchen eller medierne. Er du køber, dekoratør, designer, stylist eller arkitekt, er du hjertelig velkommen!

Dato

27.08.2024

Tid

09:30

Sted

Mässvägen 1, 125 80 Stockholm

Copyright 2023