Stel med Bitz-faktor

Vi skal være sundhedsrealister. Det mener Christian Bitz, der har skabt et smukt stel og bestik i samarbejde med F&H. Hans ambition er, at det bliver sjovere at spise sundt, så det bliver en naturlig del af hverdagen. Og succesen er allerede i hus – både nationalt og internationalt.

Sort i sort er super flot. Bestikket i Bitz-serien fås med såvel messingcoating, sort coating og satincoating..

”Jeg taler om sund mad, men jeg havde en idé om, at man kunne give sundheden yderligere et skub. For det handler om at tage ansvar og ved at anrette måltidet på et mindre spisefelt, spiser man ubevidst mindre. Samtidig mener jeg, at det langt hen ad vejen handler om at gøre sig umage – også i hverdagen – og om at skabe nogle gode rammer omkring måltidet, og et fedt stel gør netop det!” Sådan lyder det fra Christian Bitz, der står bag et nyt stel, bestik og glas-serie, der netop er blevet lanceret af F&H of Scandinavia.

”Vi spiser med øjnene, og en broccoli på en hvid tallerken, kan være en noget kedelig oplevelse. Derfor mener jeg, at netop det rigtige udseende kan give os lyst til at spise sundere og lave sunde retter med et tvist”, forklarer Christian Bitz, mens han serverer kaffe af de krus, der hører med til det nye stel.

Christians kæreste er designer, og for halvandet år siden præsenterede han hende for ideen om at skabe et stel.

”Hun hjalp med at udvikle ideen, og da jeg samtidig er gode venner med Claus Holm, der har skabt Holm køkkenserien for F&H, var det naturligt, at det blev F&H, jeg tog kontakt til. De synes heldigvis også, det var en god idé.

Christian er selv inde over hver eneste del i stellet, for hans holdning er klart, at han ikke vil lægge navn til noget, han ikke vil have i sit eget køkken.

”Min grundtanke er, at det skal være noget, jeg selv har lyst til at bruge, og selv om serien bliver udbygget, kommer det ikke til at ske med dele, der ikke passer – selv om man jo godt kunne blive grådig, når salget er gået så godt, som det er”, siger Christian med et smil.

Det skal have Bitz-faktor
For Christian Bitz har det været vigtigt, at stellet har Bitz-faktor, og at det skiller sig lidt ud fra det, man ellers kan få på markedet.

”Det synes jeg, at det gør, bl.a. med farverne. Jeg er ikke til overstyret eller overgjort design, og min holdning er klart, at et stel, jeg står bag, skal være noget, alle, der har lyst til at bruge det, kan betale. Det skal kunne sælges i Normann Copenhagen og i Louisianas butik såvel som i en isenkram-kæde”.

Og selv om Christian bestemt ikke er til køb-og-smid-væk, mener han også, det er fedt, at stellet har en pris, så man kan skifte lidt ud i farverne. Eventuelt lade den grå stå lidt, hvis man er inde i en grøn periode, eller man kan mikse farverne…

Læs også: Bitz - ny, fantasifuld serie af bestik glas og service

”Design er for mig ikke nødvendigvis noget, man skal spare op til. Det er en mulighed for at gøre hverdagen lidt mere interessant – og ikke mindst at præsentere sund mad på en cool måde!”

Christian Bitz er naturligvis kendt fra TV, hvor han gør en indsats for at få danskerne til at spise sundere på sin helt egen gode måde. Herudover holder han en række foredrag landet over, han er forfatter, og så er han forskningschef på Herlev og Gentofte Hospitaler, hvor han bl.a. arbejder med, hvordan man får ældre mennesker til at spise sundt, han arbejder med overvægtige gravide og andre spændende projekter.

”Og alle undersøgelser viser, at man kan tale meget om, hvor sundt det er at spise en gulerod, men bliver den præsenteret på en interessant måde, er det betydeligt lettere at få folk til at spise den”.

Og allerede fra begyndelsen har indkøberne været meget begejstrede for stellet. Faktisk var Christian selv med på Ambiente for at præsentere det.

”Det var super spændende, for i Frankfurt viste de udenlandske indkøbere jo interesse for produkterne, uden de vidste, hvem jeg var”.

I første omgang satses der naturligvis på Danmark og Skandinavien, men også resten af verden står for skud.

Og Christian Bitz er faktisk ved at lancere en app i USA, ligesom han vil lancere sine bøger på det amerikanske marked.

”Og det kan jo fint gå hånd i hånd med lancering af stellet”.

Han fortæller, at han ofte er så privilegeret, at spændende mennesker ringer til ham med interessante muligheder, men han er alligevel meget fokuseret på at skabe tingene selv og selv opsøge de rigtige muligheder.

”Jeg er ydmyg, og jeg siger bestemt ikke ja til alt – f.eks. vil jeg ikke være med i Vild med dans”, siger han smilende.

”Det, jeg laver, skal give mening i forhold til det andet, jeg gør, og det skal ikke forplumre budskabet. Det ville jo eksempelvis ikke gå, hvis jeg lancerede en proteinbar og gjorde reklame for, hvor fantastiske proteinbarer er i TV, men et stel matcher fint med det, jeg ellers gør – uden at kompromittere det”.

Drevet af begejstring
Når Christian Bitz kaster sig ud i store, nye projekter, er han drevet af begejstring, og hans overordnede ambition er at gøre danskerne sundere.

”Og så kan jeg godt lide at opsøge ting, jeg synes, er interessante”.

Forskelligheden i de ting, han arbejder med, er Christian Bitz også meget glad for.

”Jeg bliver rastløs og keder mig, hvis jeg skal gøre det samme hver dag, så det passer mig meget fint at have gang i mange ting”.

Vi skal være sundhedsrealister
Christian Bitz har en anderledes tilgang til sundhed. Han mener, vi skal være sundhedsrealister, og hans holdning er klart, at vi ikke alle sammen skal være lige sunde eller lige slanke.

”Der er ikke én rigtig måde at gøre tingene på. For mig handler det derfor om at præsentere mulighederne for folk, så de selv kan træffe deres eget valg”.

”Da jeg begyndte som model i sin tid, havde jeg en meget frelst holdning til sundhed. Men jo mere viden jeg fik, jo mere erfaring jeg fik og jo flere mennesker, jeg har mødt, jo mere hylder jeg de forskellige tilgange til sundhed. Jeg har alt for mange gange i mit liv mødt mennesker, der bruger alt for megen energi på at overbevise mig om, at det, de mener, er det rigtige. I stedet mener jeg, man selv tager ansvar for sit eget liv. Der er ikke noget sort og hvidt, og den tilgang til sundhed er der mange, der er glade for”.

For Christian Bitz handler det i høj grad om at forenkle tingene.

”Jeg hylder ikke det komplicerede. I stedet handler det om kvalitet, og det handler om sundhed i forhold til livskvalitet”.

Han understreger også, at sundhed skal fungere i en travl hverdag.

”Jeg skal også selv have sundheden til at fungere i min hverdag, og derfor nytter det ikke at lægge et ambitionsniveau, der er så højt, at man får dårlig samvittighed. Det er langt vigtigere, at man gør op med myterne om, hvad der er rigtigt og forkert, og i stedet at man lader sundheden være en naturlig del af sin måde at leve på, og ad den vej tager ansvar for sit eget liv”.

Og så mener han, at går det galt, så er det ofte fordi, man ikke tager det nødvendige ansvar i forhold til sin egen krop.

Super samarbejde med F&H
Christian fortæller, at tålmodighed ikke er hans stærkeste side, og at noget af det sværeste i forhold til at skabe stellet har været, at der går lang tid fra ideen er skabt, til det færdige produkt er klart.

”Der skal jo ske en del udvikling, men F&H har været fantastiske sparringspartnere, og de er super skarpe på, hvad der fungerer. Så deres kompetencer og mine ideer om mad på en ny måde har været en rigtig fin kombination”.

Han synes, det har været super sjovt at skabe stellet, og så hjælper det jo også, at der har været en uventet stor interesse for det.

”Jeg bilder mig ikke ind, at jeg er den store designer, men jeg har måske kunnet bidrage med noget andet ved at skabe en tallerken, som jeg selv ønsker at spise på”.

Christian fortæller også, at han er kompromisløs i sit eget køkken, og når han bruger det nye stel, mikser han farverne på kryds og tværs.

”Det er sjovt at høre; nogen holder af de sorte, andre af det grønne og atter andre mikser det. Men allerhelst vil jeg have, at stellet er med til at gøre det sjovt at spise sundt”.

Relateret indhold

27.02.2024Designbase.dk

E-handelsanalysen 2023: Omsætningen i dansk e-handel vokser

27.02.2024Designbase.dk

Pris for fremragende designinnovation

07.02.2024Designbase.dk

Dæk op til påske

02.02.2024Designbase.dk

Nordiske klassikere på Formland

31.01.2024Designbase.dk

En fusion af funktionalitet og elegance

26.01.2024F&H Group A/S

Sponseret

Smukt serveret fra Morsø

25.01.2024Designbase.dk

Margretheskålen har fået ”new body – same soul”

16.01.2024Designbase.dk

Dedikeret til kulinarisk dygtighed

Hold dig opdateret med designbase.dk

Bliv en del af design- og interiørbranchens eksklusive fællesskab. Få indsigt i de nyeste produkter, trends og tendenser, spændende interviews, temaer, unikke jobtilbud og spændende events.

Se flere temaer

Events

Se alle

Copyright 2023