WMF indtager Norden

Historien om Groupe SEB går mere end 150 år tilbage, men fra begyndelsen har der været fokus på funktionelt køkkenudstyr. I dag har koncernen opnået stærke positioner i hele verden gennem et bredt, varieret produktsortiment og en ekstraordinær brandportefølje med eksempelvis Tefal, Krups, OBH Nordica og senest WMF. Her er tale om en verdensomspændende business med mere end 33.000 medarbejdere på tværs af 150 lande fra hele verden. Vi har taget en snak med Guillaume Lasnier, der er Groupe SEB’s Country Manager i Danmark og Erik Halse, Premium Business Director og ansvarlig for WMF i Norden.

Kan I fortælle lidt om jeres nye struktur i Groupe SEB?
Strukturen i Groupe SEB er udbygget i forlængelse af, at WMF nu er integreret i vor forretning, hvor vi har et team af key account managers, der varetager kædekontakten samt et team af kørende distriktschefer, som plejer kontakten til butikkerne. Herudover har vi en lokal kundeservice- og marketingfunktion, mens logistik og finans er samlet for hele Norden.

Fordelen ved mange produkter og mærker er, at vi kan tilbyde vore kunder en bred portefølje.

Hvordan har man styr på så bredt et produktsortiment, som Groupe SEB dækker over?
Groupe SEB har rigtig nok en stor portefølje af mærker, men mange af dem er lokale for at kunne optimere tilstedeværelsen på det lokale marked med produkter og mærker, der passer bedst netop dér. I Danmark og Norden har vi fokus på vore internationale mærker Tefal, Krups og WMF, og supplerer så med det lokale mærke OBH Nordica, hvor vi også lokalt er en del af udviklingen af OBH Nordica produkterne for at kunne tilpasse os bedst muligt til det lokale marked.

Hvilke fordele giver det jer, at arbejde med så mange produkter på tværs af brands?

Fordelen ved mange produkter og mærker er, at vi kan tilbyde vore kunder en bred portefølje, der dækker langt de fleste kategorier af produkter inden for vore områder med køkkengrej, køkkenudstyr, el-apparater og lign. Det betyder også, at vi er i stand til at dække alle prispunkter og har produkter til enhver pengepung og smag.

Er der nogen ulemper?
Ulempen ved den store portefølje er, at det hurtig bliver komplekst, men det opvejes helt klart af fordelene.

Hvilke fordele giver det jeres kunder, at I repræsenterer så bredt et produktsortiment og brandportefølje?
Som udgangspunkt sikrer vor internationale base og størrelse, at vi hele tiden kan lancere nye og innovative produkter på markedet, og dermed også bidrage til at drive de forskellige produktkategorier og samtidig sikre, at de fortsat efterspørges af forbrugerne på linje med en lang række nyheder, der gør branchen og forretningsområdet interessant.
Fordelen for vore kunder er endvidere, at vi kan tilbyde hele paletten af produkter i langt de fleste kategorier og under forskellige mærker, således at vi kan tilbyde markedet den nødvendige differentiering samt har produkter til alle kundetyper.

Hvad betyder det, at I har fået et brand som WMF med i porteføljen?
WMF er nyt i porteføljen fra i år, og skal videreudvikles som et Premium mærke, der således giver Groupe SEB adgang til et mere Premium-orienteret segment, som udgør 20-25% af prisstigen. Fordelen er så endvidere, at vi nu kan tilbyde forhandlerne mærker, produkter og sortimenter, der dækker hele spektret af produkter til enhver kundetype.

Er der noget særligt, de danske forhandlere skal vide omkring WMF?
Vigtigst at vide om WMF er, at WMF er et meget stærkt mærke på hjemmemarkedet i Tyskland, og at Groupe SEB har købt det for at videreudvikle det og gøre det endnu stærkere i Danmark samt at fastholde positionen som et Premium-mærke, der forhandles i de specialiserede isenkramkæder og stormagasiner.

Relateret indhold

22.05.2024Designbase.dk

FDB Møbler under svanens vinger

21.05.2024Designbase.dk

Frontrunners i den cirkulære omstilling

18.04.2024F&H Group A/S

Sponseret

Klassisk køkkenæstetik fra Södahl

17.04.2024F&H Group A/S

Sponseret

Blomsterbergs får kreativiteten til at blomstre

17.04.2024Witt

Sponseret

Espressokværnen til den kræsne kaffeelsker

15.04.2024F&H Group A/S

Sponseret

Flot 79NORD-nyhed fra Morsø

15.04.2024Brix Design A/S

Sponseret

Forårets magi og skønhed inviterer til pinsefest

11.04.2024F&H Group A/S

Sponseret

Essensen af kvalitet fra HOLM

Hold dig opdateret med designbase.dk

Bliv en del af design- og interiørbranchens eksklusive fællesskab. Få indsigt i de nyeste produkter, trends og tendenser, spændende interviews, temaer, unikke jobtilbud og spændende events.

Se flere temaer

Events

Se alle
3daysofdesign
Messe
3daysofdesign

En platform til at fremvise og fejre fantastisk design

Dato

12.06.2024

Sted

Frederiksgade 1, 3rd floor 1265 Copenhagen K

TRENDS UP WEST
Messe
TRENDS UP WEST

THE SHOW WILL GO ON!

Dato

29.06.2024

Sted

AREAL BÖHLER i Düsseldorf

Dimex
Messe
Det bliver alt andet end almindeligt: Nordstil sommerudgaven er klar.

"Fra regionen - til regionen” er temaet for den kommende Nordstil sommerudgave, der finder sted fra 27. til 29. juli 2024. I tæt forbindelse med Hamborg Messe og i bæredygtighedens ånd støtter Nordstil den nordlige region på en række forskellige måder. Forhandlere i Norden kan forvente en bred vifte af mærkevareproducenter, markante nystartede virksomheder, originale producenter og unge designere på deres sædvanlige ikke-standardiserede måde. Inspiration er garanteret!

Dato

27.07.2024

Tid

08:00

Sted

Hamburg

Dimex
Messe
Nordstil - Bestillinger afgives i nord

Som det nordlige knudepunkt tiltrækker Nordstil hvert år adskillige købere om bord - det er her den nordtyske detailhandel og mange flere bestiller innovative produkter til deres sortiment. Masser af impulser og et udvalg af produkter, der ikke er andre steder i sigte i norden!

Dato

27.07.2024

Tid

10:00

Sted

Hamborg

Formland
Messe
Vi ses til Formland Autumn

Nordens mest inspirerende design- og interiørmesse 17. - 19. august 2024

Dato

17.08.2024

Tid

09:00

Sted

MCH Messecenter Herning Vardevej 1 7400 Herning

Stockholmsmässan
Messe
Velkommen til Formex

Formex er en messe for dig, der arbejder inden for gave-, boligtekstil- og boligindretningsbranchen eller medierne. Er du køber, dekoratør, designer, stylist eller arkitekt, er du hjertelig velkommen!

Dato

27.08.2024

Tid

09:30

Sted

Mässvägen 1, 125 80 Stockholm

Copyright 2023