Design der er rart at omgive sig med

De to italienske designere Daniel Debiasi og Federico Sandri har skabt Steltons Collar-serie, flere produkter for Rig-Tig og Normann Copenhagen er også på listen over samarbejdspartnere. Deres mål er at skabe design, der er funktionelt og enkelt, og som passer ind, og de vil faktisk hellere have anerkendelse fra én, der bruger produkterne end en award.

Daniel Debiasi og Federico Sandri..

“Vi havde arbejdet sammen i et designstudio i Milano. Daniel flyttede til London, og Federico til Verona, men da vi mødtes igen, var det vores fælles syn på design, der blev bindeleddet og grunden til, at vi i 2010 startede Debiasi Sandri designstudio. Det fortæller Daniel Debiasi og Federico Sandri, der er i København for at besøge Stelton, som de bl.a. har skabt Collar-serien bestående af en espressokande, en tepotte, isspand, cocktailshaker og vandflaske for. Også Steltons Rig-Tig har Debiasi Sandri designet en række produkter til.

Federico og Daniel arbejder meget med et projekt, før de er tilfredse. Det er som at spille tennis med en god partner – og så skal de begge være tilfredse, før produktet sendes afsted..


Men Stelton er ikke det eneste danske brand, de to arbejder med. Også Normann Copenhagen står på deres liste over samarbejdspartnere med lampen Momento samt lampen Stage og krukkerne Pepo. Herudover har de to skabt design for Ligne Roset, RAK Ceramics, Rosenthal, Toscoquattro og Villeroy & Boch med mange flere, og flere af deres produkter har modtaget priser. Sidst er Collar moka pot med på en udstilling hos Lavazza i Milano, hvor de har samlet alle de fine italienske kaffedesigns gennem tiden.

”Vi arbejder med design på mange plan fra ting til rum”, fortæller de to.

Collar-serien, som de to har designet for Stelton..

Vi har sat hinanden stævne i Steltons showroom lige før et pressemøde, så rummet summer af mennesker, og stemningen er god.
De to har det, de kalder for et virtuelt samarbejde, der for en stor dels vedkommende sker over Skype, for Federico bor stadig i Verona, mens Daniel bor i Bolzano.


”Vores første fælles job var for Ligne Roset, og herefter designede vi lampen for Normann Copenhagen, og stille og roligt kom flere og flere brands til”, fortæller de, og de holder meget af netop at arbejde med flere forskellige produkttyper, arkitektur med videre. ”Det handler i høj grad om at kunne tænke ud ad boksen, hvad enten man designer tableware, ting til køkkenet et møbel eller et rum. Så da en virksomhed spurgte, om vi ville designe en cykel, tog vi selvfølgelig også den udfordring op. Design er en løbende læringsproces. Når man tror, man ved alt, finder man ud af, at man ved intet”, siger de to med et smil, og de fortæller videre, at de ofte tænker i kontekster, når de designer. ”Det er ikke bare et enkeltstående produkt. Vi forsøger at tænke omkring det”, forklarer de.

Pepo krukker for Normann Copenhagen..


Faktisk har de heller ingen begrænsninger, når der gælder materialer. Primært arbejder de to dog med metal, men også keramik, plast og glas er blandt de materialer, der arbejdes med.

Venligt, enkelt design
Beder man Daniel Debiasi og Federico Sandri om at beskrive deres designstil, slår de fast, at det i højere grad end om en stil handler om en kontekst for dem, men de siger også, at de holder af det enkle udtryk; venligt og enkelt ved første øjekast og komplekst, når man kigger nærmere efter.
”Vi har en enkel tilgang til design, og vores holdning er, at vi ikke vil skabe objekter, der forstyrrer, men at vi i stedet vil skabe design, der falder ind, og som er rart at have omkring sig. Tingene skal være behagelige og funktionelle”.


”Vi kan også rigtig godt lide at implementere elektronik eller mekanik i vores design, om det gælder en lampe eller det gælder en espressokande, der skal fungere. Men samtidig gør vi meget for at simplificere mekanismerne, så det bliver så enkelt som muligt”.
Når de to designere skal begynde på et nyt projekt, mødes de og snakker det igennem, men der er som regel en af de to, der tager styringen og arbejder mere på projektet, mens den anden stiller de kritiske spørgsmål og dobbelttjekker.

De to designere står også bag Normann Copenhagens Momento-lampe..


”Det er som at spille tennis med en partner. Det er nok mere tidskrævende end en almindelig designproces – og måske tager det ind imellem lidt for lang tid – men resultatet er også mere tilfredsstillende”, er de to enige om, og så understreger de, at de ikke sender et produkt ud af huset, før de begge to er tilfredse.


Måske er det netop derfor, Daniel og Federico har vundet en lang række internationale designpriser, siden de startede deres fælles designstudio. Dog slår de fast, at det selvfølgelig er rart med anerkendelse fra professionelle fagfolk, men at de ikke designer for at vinde priser. ”En kompliment fra en, der bruger produkterne, betyder mindst lige så meget”.

Collar Barserien er også en fint integreret del af konceptet..

Samarbejdet med Stelton
Efterhånden er rummet, vi sidder i ved at være fyldt godt op med både nationale og internationale pressefolk, men vi skal lige nå at få med, hvorfor Daniel og Federico indledte et samarbejde med Stelton.
”Vi har altid været fascineret af Stelton – ikke mindst af Erik Magnussens termokande, samtidig fandt vi hele konceptet omkring kaffedrikning spændende, og derfor kontaktede vi Stelton, og vi indledte et samarbejde”.
For Federico og Daniel handler det om hele ritualet omkring kaffedrikning, om at kaffen skal brygges ordentligt og præsenteres flot.


”En del af ideen bag Collar-serien er også materialemikset. Serien skulle ikke bare passe i køkkenet men være kaffeværktøjer, der kunne passe ind overalt i boligen”.

Daniel og Federico har også designet en række Rig-Tig produkter for Stelton. Bl.a. dette skærebræt til urter..


Det næste var selvfølgelig, hvordan man kunne udvide ”familien” i det designsprog, den er skabt i, og resultatet blev en barserie. ”Og det fungerer også fint. Den har en lidt anden fornemmelse, men passer perfekt i konteksten”, lyder det fra Daniel Debiasi og Federico Sandri.
Og de to er ikke i tvivl om, at samarbejdet med Stelton vil fortsætte. ”Der er masser af muligheder, og det er super at arbejde med Stelton. Der er en gensidig respekt, og det er fantastisk vigtigt. Der bliver lyttet til ideer, der bliver sparret og udviklet, så resultaterne bliver optimale”, slutter de to designere og begiver sig op foran pressen i selskab med Michael Ring, der er ejer og direktør for Stelton.

Relateret indhold

21.06.2024Designbase.dk

Virksomheder kan blive i familien: SMVdanmark roser lavere arveafgift

21.06.2024Designbase.dk

Antallet af selvstændige i Danmark er faldende

06.06.2024Designbase.dk

Ny distributionsstrategi hos Microplane

27.05.2024Brix Design A/S

Sponseret

Sommerhygge På Terrassen

23.05.2024F&H Group A/S

Sponseret

Designklassiker fra Rosti fylder 70 år

14.05.2024FunNordic ApS

Sponseret

Ninja Airfryer til tops igen: Anbefalet af Forbrugerrådet Tænk

13.05.2024Brix Design A/S

Sponseret

Innovative Isterningebakker

18.04.2024F&H Group A/S

Sponseret

Klassisk køkkenæstetik fra Södahl

Hold dig opdateret med designbase.dk

Bliv en del af design- og interiørbranchens eksklusive fællesskab. Få indsigt i de nyeste produkter, trends og tendenser, spændende interviews, temaer, unikke jobtilbud og spændende events.

Se flere temaer

Events

Se alle
TRENDS UP WEST
Messe
TRENDS UP WEST

THE SHOW WILL GO ON!

Dato

29.06.2024

Sted

AREAL BÖHLER i Düsseldorf

TrendSet Munich
Messe
Trendset i München

FYRVÆRKI AF IDÉER, PRODUKTER OG TRENDS

Dato

06.07.2024

Sted

Am Messesee 6, 81829 München

Dimex
Messe
Det bliver alt andet end almindeligt: Nordstil sommerudgaven er klar.

"Fra regionen - til regionen” er temaet for den kommende Nordstil sommerudgave, der finder sted fra 27. til 29. juli 2024. I tæt forbindelse med Hamborg Messe og i bæredygtighedens ånd støtter Nordstil den nordlige region på en række forskellige måder. Forhandlere i Norden kan forvente en bred vifte af mærkevareproducenter, markante nystartede virksomheder, originale producenter og unge designere på deres sædvanlige ikke-standardiserede måde. Inspiration er garanteret!

Dato

27.07.2024

Tid

08:00

Sted

Hamburg

Dimex
Messe
Nordstil - Bestillinger afgives i nord

Som det nordlige knudepunkt tiltrækker Nordstil hvert år adskillige købere om bord - det er her den nordtyske detailhandel og mange flere bestiller innovative produkter til deres sortiment. Masser af impulser og et udvalg af produkter, der ikke er andre steder i sigte i norden!

Dato

27.07.2024

Tid

10:00

Sted

Hamborg

Formland
Messe
Vi ses til Formland Autumn

Nordens mest inspirerende design- og interiørmesse 17. - 19. august 2024

Dato

17.08.2024

Tid

09:00

Sted

MCH Messecenter Herning Vardevej 1 7400 Herning

Stockholmsmässan
Messe
Velkommen til Formex

Formex er en messe for dig, der arbejder inden for gave-, boligtekstil- og boligindretningsbranchen eller medierne. Er du køber, dekoratør, designer, stylist eller arkitekt, er du hjertelig velkommen!

Dato

27.08.2024

Tid

09:30

Sted

Mässvägen 1, 125 80 Stockholm

Copyright 2023