Det smukt dækkede bord

Service, bestik, glas, tekstiler, vaser, fade, skåle med meget mere. Det smukt dækkede bord er essentielt for design- og interiørbranchen. Det er her, der ligger rigtig meget salg, og det er her, butikkerne kan inspirere kunderne med smukke borde i indretningen, og som vanligt er der masser af spændende nyt til branchen og til forbrugerne. Vi har set på nyhederne til sommeren og ind i efteråret.

Foto: Arkivfoto..

1. Hamonoya. Minimalistisk og moderne med en smuk dug fra by Mogensen i mønsteret Small Stripes. Stofservietten i farven Earth er også fra by Mogensen.

2. Royal Copenhagen. Under navnet Royal Copenhagen Bespoke lanceres en service på udvalgte stel, som gør det muligt at sætte sit helt eget præg på det historiske porcelæn med navne eller initialer håndmalet på. 

3. blomus. Dette forår introducerer blomus et klassisk salt-og pebersæt designet af Theresa Rand med samme stramme formsprog og underspillede detaljer som hendes stelserie Ro. 

4. Lyngby Glas.  Smukke hvidvinsglas fra den bæredygtige glasserie Zero fra Lyngby Glas. Glassene sælges i 4-stk. pakninger. 

5. aida. Ode til den nordiske livsstil kalder aida keramikserien RAW, der er forøget med et funktionelt skålesæt bestående af tre dele, der fås i fire forskellige farver inspireret af den skandinaviske natur. 

6. Stelton. Designeren Francis Cayouette, der har designet den elegante Pilastro-serie, har ladet sig inspirere af 1920’ernes elegante og funktionelle art déco-stil. Nyt er karaflen, der matcher glassene.

7. Pip Studio. Skønne designs, livsglæde og farvespræl kendetegner porcelænet, der her er dekoreret med palmemotiver – perfekt til foråret og sommeren. Eurotex. 

8. Lyngby glas. Tubular-vasen er mundblæst, fremstillet af gennemfarvet glas og har en flot, slebet kant. Vasens unikke, enkle og moderne formsprog gør den til en skulptur i sig selv.

9. aida. Det elegante Atelier bestik fås nu i Atelier Mini i både guld, sort og stål - og er designet til de små hænder, der skal lære at jonglere med både kniv, gaffel og ske.

10. BITZ.  Gastro-tallerknernes blanke overflade stimulerer sanserne med sit legende farvespil, og den store spiseflade giver plads til endnu mere kreativitet i anretningen. 

11. HOLM. Et nyt picnicbord fra HOLM lige til at tage med. Med sine store funktionalitet og varme nuancer føjer bordet sig flot til Claus Holms serie af lækkert og gedigent køkkengrej i akacietræ. 

12. Hamonoya. Dutchdeluxes organiske TED-tallerkener i platin, oliventræ Laguiole bestik fra Jean Dubost, Brindisi glas fra Leonardo, oliventræ bordskånere fra Naturally Med, ovnfad, karaffel og kagefad fra Dutchdeluxes og lysetageholdere fra Drosselmeyer. 

13. blomus. Naturen har inspireret Frederike Martens til at skabe stellet Sablo. Blød som en sten fundet i strandkanten med kanter slebet runde af bølgerne. Udtænkt og forarbejdet med sikker sans for harmoni og balance. 

14. Södahl. Tiles hedder den fine dug i 100 procent bomuld med damaskvævning og staincoat i en smuk eucalyptus nuance. Tekstilet er OEKO-TEX® certificeret. 

15. Rörstrand. 1. maj introducerede Fiskars det traditionsrige svenske porcelænsbrand Rörstrand på det danske marked. Med næsten 300 år som ledende porcelænsvirksomhed i Sverige bærer Rörstrand en rig arv med mange designklassikere med sig, der er elsket og givet videre igennem generationer.

16. Stelton. Pilastro-seriens sofistikerede udtryk går igen i både vinkøler og serveringsskåle samt drikkeglas. Glasdelen er mundblæste, og serien er designet af Francis Cayouette. 

17. blomus. Theresa Rand gør det igen; beriger bordet med en kollektion af bestik. Maxime, hvor stål kombineres med plast for at give hånden et blødere greb. 

18. Södahl. Til Tiles-serien hører også mundservietter, der ligeledes er i 100 procent bomuld, med damaskvævning og Standard100 by OEKO-TEX® certificeret. 

19. Lyngby glas. Smukke champagneskåle fra den bæredygtige glasserie Zero fra Lyngby Glas. Glassene sælges i 4-stk. pakninger. 

20. Hamonoya. Bordet er dækket op med Dutchdeluxes organiske TED-tallerkener i mat sort, Laguiole bestik fra Jean Dubost, Puccini glas og karaffel fra Leonardo, ovn fad fra Dutchdeluxes, vase og fad fra Leonardo, lysestageholdere fra Drosselmeyer, salt og peber krukker, kar og kværn fra Zassenhaus. 

21. Pip Studio. Pink sommerdrøm. Bedre kan det ikke siges, når de dækkes op med pink og forskellige mønstre, der spiller sammen på fineste vis. Eurotex. 

22. aida. Stentøjsserien Ceramic Workshop udvides med en ny farve i en flot brunlig nuance. Kastanje, der skaber referencer til naturen – og en særlig ro på spisebordet. 

23. BITZ. Bestiksættet i 16 dele bestiksæt i smukt, sort mat-finished stål. Med indgraveret Bitz-logo på bagsiden. 

24. Villa Collection. Tekande, kopper og krus i naturens smukke farvepalet.

25. Kähler. Moderne måltidskultur omfavner en række sanseindtryk, og der skabes en helstøbt oplevelse omkring bordet. Kähler har netop lanceret stellet Colore i stentøj og keramik, som en hyldest til det traditionelle og det autentiske. Det langsomme og det uperfekte. Et håndmalet brugsdesign, som genfortolker håndværket og de originale dekorationsteknikker fra Kählers pottemagerværksted. 

26. Villa Collection. En flot serie stentøj, der harmonerer perfekt med tendenserne i tiden. 

27. Rosenthal. Efter en succesfuld jubilæumskollektion, lancerer man i år de mest populære vaser i miniformat i 12 former og seks farver, der er perfekte til borddækningen. 

28. Muurla. Med Muurlas Moomin-serie til kæledyrene, kan de også få serveret maden ved et veldækket “bord”.  Hver gang man køber et Pet-produkt, støtter man DogRisk research program. Dsignhouse. 

29. Kay Bojesen. Skal bordet dækkes til fodbold, har DBU og Kay Bojesen i fællesskab skabt en unik maskot, der bringer fællesskabsfølelsen fra stadion med hjem i stuerne. 

30. Broste Copenhagen. Med glade farver og yppige former i glas, ler og glasur kan humøret og stemningen i hjemmet løftes. 

31. Hamonoya. Stilfuld og enkel bordopdækning med en dug fra by Mogensen i farven Kaki. By Mogensen stofservietter i mønsteret Dubby og rundt om stofservietterne er der oliventræ servietringe fra Naturally Med. 

32. Royal Copenhagen. I mere end to århundreder har Royal Copenhagen været en del af disse særlige øjeblikke omkring bordet. Denne sæson tilføjer blandt andet nye varianter til Musselmalet Halvblonde, Blå Mega, blomst, Riflet Contrast og Prinsesse. 

33. Medusa Copenhagen. Når der skal pyntes til fødselsdag, er de skønne, sjove, finurlige og festlige figurer perfekte. Bilerne kan køre bordet rundt med lys og en fin markering af den nye alder.

Artikler

02.10.2023|Designbase.dk

Ti års forrygende fristelser

02.10.2023|Designbase.dk

Skal din virksomhed være cirkulær?

02.10.2023|Designbase.dk

Det betyder den nye ”emballagelov”

29.09.2023|Designbase.dk

Bløde køkkenfristelser

28.09.2023|Designbase.dk

Ny undersøgelse viser trends for fremtidens byliv

28.09.2023|Designbase.dk

Maison&Objet: På en jagt efter oplevelser

Udgiver

Horisont Gruppen a/s

Strandlodsvej 44

2300 København S

Telefon: 53506060

www.horisontgruppen.dk

Copyright 2023